شرکت گوگل به تازگی اعلام کرده است که در آینده نه چندان دور، از رایانه کوانتومی جدیدی رونمایی خواهد کرد که راه ۴۷ ساله را یک شبه طی میکند.
این شرکت معتقد است که این ابررایانهها با استفاده از اثرات عجیب فیزیک کوانتوم، قادر خواهند بود یادگیری ماشینی را سرعت بخشد، تغییرات آب و هوایی را حل کند و همچنین داروهای جدیدی کشف کنند. همچنین گوگل ادعا میکند که با دستیابی به «برتری کوانتومی» در حل مشکلاتی که هیچ دستگاه کلاسیکی قادر به انجام آن نیست، به نقطه عطفی در تلاش برای ساخت چنین رایانهای دست یافته است. گوگل اعلام کرده است که رایانه کوانتومی ساخته شده، قادر به انجام محاسباتی است که حتی سریعترین رایانههای موجود امروزی نیز ۴۷ سال باید روی حل آن زمان بگذارند. به گفتهی گوگل، جدیدترین نسخه پردازندهی کوانتومی ، ۷۰ کیوبیت را اجرا میکند، درحالی که نسخه قبلی سیکامور، ۵۳ کیوبیت را اجرا میکرد.
یک پردازندهی کوانتومی با ۷۰ کیوبیت به این معنی است که میتواند ۷۰ بیت کوانتومی اطلاعات را ذخیره و پردازش کند. کاری که برای یک رایانه کلاسیک، غیرممکن است. برای درک بهتر این افزایش قدرت، محققان میگویند که برای Frontier تنها ۶.۱۸ ثانیه طول میکشد تا با محاسبهای که توسط رایانه ۵۳ کیوبیتی گوگل انجام میشود برابری کند، اما ۴۷.۲ سال طول میکشد تا با آخرین نسخه آن مطابق باشد.
شرکت آیبیام هنوز در مورد فعالیت جدید گوگل اظهار نظری نکرده است، اما استیو بریرلی، مدیر اجرایی شرکت کوانتومی ریورلین مستقر در کمبریج، اعلام کرد که کار جدید گوگل یک «نقطه عطف بزرگ» است و در نهایت، هدف، ساخت یک رایانهی کوانتومی تجاری است که عموم مردم بتوانند آن را خریداری کنند.