چتبات (chatbot) یک نرمافزار هوش مصنوعی است که میتواند از طریق برنامههای پیامرسان، وبسایتها، اپلیکیشنهای موبایلی و یا تلفن، مکالمه با یک کاربر را به زبان طبیعی شبیهسازی کند. چتباتها اغلب به عنوان یکی از پیشرفتهترین و کارآمدترین ابزار، جهت تعامل بین انسان و ماشین محسوب میشوند. بنابراین chatbot را میتوان به عنوان یک برنامه رایانهای مبتنی بر هوش مصنوعی تعریف کرد که از پردازش زبان طبیعی (NLP) استفاده میکند و قادر خواهد بود مکالمات انسانی را شبیهسازی کند. با توجه به پیشرفت روزافزون این حوزه امروزه تعداد زیادی چتبات در دنیای فناوری درحال رقابت با یکدیگر هستند که ما در اینجا به معرفی برترینهای آن میپردازیم.
1. چت جیپیتی (ChatGPT)
اولین مورد موفقیتآمیز چتبات توسط شرکت OpenAI، تحت عنوان چت جیپیتی ارایه شد که به سرعت به یکی از پرطرفدارترین فناوریهای در حال رشد در تمام دوران تبدیل شد و تنها طی چند ماه بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر جذب کرد. در کنار قدرت و دقت زبان طبیعی، رایگان بودن آن از نکات مهم چت جیپیتی است.
2. چت جیپیتی پلاس (ChatGPT Plus)
پس از موفقیت چت جیپیتی، شرکت OpenAI به سرعت یک سرویس پولی به نام چت جیپیتی پلاس راه اندازی کرد. وجود پلاگینها از مزایای اصلی چت جیپیتی پلاس است که قابلیتهای آن را تا حد زیادی گسترش میدهند. برخی از پلاگینهای چت جیپیتی به شما این امکان را میدهد تا چتباتهای خود را بر اساس نیازهای خاص، مانند تعامل با فایلهای PDF، انجام محاسبات، یا حتی جستجو در وب، تنظیم کنید.
3. بینگ چت (Bing Chat)
مایکروسافت اولین سرمایهگذار درموفقیت سریع چت جیپیتی بود و به سرعت مدل خود را بر اساس همان فناوری ارائه کرد. همانطور که از نامش میتوان حدس زد، بینگ چت، هوش مصنوعی مولد زبان طبیعی شرکت OpenAI را در محصولات مایکروسافت ایجاد میکند. از طریق بینگ، چتباتهای هوش مصنوعی تنها یک کلیک با جستجوی معمولی بینگ فاصله دارند. در مقایسه با نسخهی سادهتر چت جیپیتی، بینگ در دسترسترین و کاربرپسندترین نسخه چتبات هوش مصنوعی است که میتوانید داشته باشید.
4. گوگل بارد (Google Bard)
شرکت گوگل اولین رقیب جدی است که با ایجاد گوگل بارد پا به این عرصه گذاشته است. با این حال، این چتبات شروع سختی داشت و در اولین پیشنمایش نسخه آزمایشی در پاسخ به یک سوال دچار مشکل شد و همین موضوع باعث مخدوش شدن سهام شرکت شد.
5. پرپلکسیتی (PerplexityAI)
این چتبات دارای یک عنصر اجتماعی جالب است که علاوهبر پاسخگویی هر نوع سوال، به شما این امکان را میدهد که جستجوهای جدیدی را کشف کنید و از آنچه در حال حاضر در جهان رخ میدهد، مطلع شوید. این چتبات همچنین مجهز به سوالات پیشنهادی بعدی برای کاوش عمیقتر و همچنین پیوندهایی به منابع، برای اعتبار دادن به پاسخهایش است. نکته مهم اینکه، برنامهی رایگان نسخه iOS آن به عنوان یک جایگزین عالی برای چت جیپیتی عمل میکند.
6. جسپر (JasperAI)
این چتبات به متخصصان خلاق بیشترین کمک را میکند، زیرا قادر است دقیقا نوع متنی را که به دنبال آن هستند، مشخص کند. این شرکت همچنین دارای یک افزونهی کروم رایگان است که به شما این امکان را میدهد که از متن تولید شده توسط هوش مصنوعی، در بخشهای معمولیتر، مانند نوشتن ایمیلهای شخصی یا پستهای فیسبوک، استفاده کنید.
7. کولوسال چت (ColossalChat)
این چتبات مبتنی بر LlaMa (مدل زبانی بزرگ Meta AI) است، که مدل زبان طبیعی متن باز متا است که نزدیکترین مورد به نسخهی کاملا متنباز چت جیپیتی است. استفاده ازاین چتبات رایگان است و در حال حاضر در مرورگرها موجود است، این ویژگی، آن را به یک جایگزین قوی برای چت جیپیتی در زمانی که ظرفیت آن تکمیل است، تبدیل میکند.
8. یوچت (YouChat)
مرورگر یو از سال ۲۰۲۱ یک جایگزین کمتر شناخته شده برای گوگل بوده است، اما همچنان یکی از پیشگامان اولیه در پیادهسازی متن تولید شده توسط هوش مصنوعی در محصولات خود بوده است. یورایت (YouWrite) به هوش مصنوعی اجازه میدهد متن خاصی را برای شما بنویسد، در حالی که یوچت یک شبیهسازی مستقیمتر از چت جیپیتی است. یوکد (YouCode) برای کدنویسی و یوایمجین (YouImagine) برای تولید تصویر مورد استفاده قرار میگیرد. همهی این برنامهها بر اساس مدلهای GPT-۳ هستند. البته لازم به ذکر است که یوایمجین از «Stable Diffusion» استفاده میکند که در تولید متن خلاقانه یا پاسخ دادن به سوالات پیچیده به اندازهی چت جیپیتی که مبتنی بر نسخهی GPT-۳.۵ است، ماهرنیست.بنابراین اگرچه ممکن است این چتبات چندان قدرتمند نباشد، اما اگر به دنبال جایگزین مناسب هستید، تجربهای مشابه چت جیپیتی را برای شما به فراهم میکند.