کریپتوجکینگ به عنوان یکی از جرایم سایبری رایج در عصر حاضر است. رمز ارز ریابی از قدرت پردازش اشخاص قربانی هک، برای تولید ارز دیجیتال استفاده می کند. در ادامه این مطلب به صورت کامل با کریپتوجکینگ و راه های جلوگیری آن آشنا می شویم. پس برای کسب اطلاعات کافی در این باره با ما همراه باشید.
هر آنچه درباره کریپتوجکینگ باید بدانید
همان طور که می دانید طی چند سال اخیر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین و… محبوبیت فوق العاده زیادی در بین افراد کسب کرده اند؛ زیرا ارزهای دیجیتال برای داشتن درآمد عالی از بهترین گزینه ها به شمار می روند. البته با ورود ارزهای دیجیتال به بازار و کسب درآمد عالی، مجرمان سایبری برای سود و منفعت بیشتر از روش های مختلفی استفاده می کنند که از مهم ترین آن ها می توان به کریپتوجکینگ اشاره نمود. کریپتوجکینگ که با نام رمز ارز ربایی نیز شناخته می شود نوعی جرم سایبری در بازار رمز ارزهای دیجیتال است که توسط هکرها صورت می گیرد.
بررسی روش های رمز ارز ربایی
رمز ارز ریابی به صورتی است که هکر یا مجرم قدرت پردازش کامپیوتر فرد قربانی را به سرقت می برد. این عمل به روش های مختلفی امکان پذیر است که در این بخش به بررسی کامل این روش ها می پردازیم.
- روش اول که جزو راحت ترین و البته قدیمی ترین روش ها است، ارسال ایمیل می باشد. این روش به این صورت است که هکر یک ایمیل را به همراه لینک برای قربانی ارسال می کند و قربانی بدون آگاهی لینک را باز می کند. با باز کردن لینک به صورت خودکار یک کد از سمت هکر روی دستگاه لود می شود و سیستم کامپیوتر قربانی هک می شود. دقت داشته باشید اغلب ایمیل ها معمولی هستند که قربانی متوجه نشود و ایمیل به صورتی طراحی و نوشته شده است تا کاربر برای باز کردن لینک ترغیب شود.
- تبلیغات کلیکی در صفحه های مرورگر و وب روش دوم هکرها می باشد. در این روش کد جاوا اسکریپت که توسط هکر ایجاد شده است در تبلیغات پنهان شده است. با کلیک روی تبلیغات کد در مرورگر و وب فعال می شود و هر زمانی که قربانی از مرورگر استفاده نماید، هکر نیز به استخراج ارز می پردازد.
- روش سوم کریپتوجکینگ قرار دادن کدهای مخرب و هک کننده در بازی های آنلاین و همچنین نرم افزارهای رایگان است. در این حالت زمانی که قربانی از خدمات بازی آنلاین و نرم افزار استفاده کند، به هکر برای استخراج ارز کمک می نماید. لازم به ذکر است اگر قربانی استفاده از خدمات را متوقف کند، هکر نمی تواند به استخراج ارز بپردازد.
- استفاده از کیف پول های تقلبی یکی دیگر از روش های رمزارز ربایی هکرها است که توسط آن سالانه تعداد افراد زیادی سرمایه خود را از دست می دهند.
- ارتباط بی سیم نا امن از دیگر روش ها است. در این روش قربانی به وای فای عمومی متصل می شود و همین اتصال سبب می شود تا هکر با استفاده از کدهای مخرب ایجاد شده دستگاه قربانی را آلوده کند و به استخراج ارز دیجیتال بپردازد.
هدف از کریپتوجکینگ چیست؟
هکرها با استفاده از رمز ارز ربایی نیازی به خرید ماینر و همچنین برق مصرفی برای استخراج ارزها مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم، کاردانو و.. ندارند. در نتیجه هکر از برق مصرفی، سرمایه و قدرت پردازش سیستم قربانی سوء استفاده می کند. به عبارت ساده کریپتوجکینگ بهترین روش برای سرقت است که مانند ویروسی پنهان وارد سیستم قربانی می شود و علاوه بر اینکه بخش زیادی از انرژی مصرفی قربانی را به خود اختصاص می دهد، همچنین ارزهای دیجیتال قربانی را استخراج می کند و برای کیف پول هکر ارسال می نماید. به نظر شما دلیل محبوبیت کریپتوجکینگ در بین هکرها چیست؟ ادامه مطلب را دنبال کنید تا به این سوال پاسخ دهیم.
دلیل محبوبیت کریپتوجکینگ
حمله کریپتوجکینگ تنها مختص به یک یا چند سیستم نیست، بلکه به هزاران سیستم حمله می کنند. با این حملات میلیون ها ارز دیجیتالی استخراج می کنند و در نهایت پول بسیار زیادی را جمع آوری می نمایند. دقت داشته باشید استخراج ارز فرآیندی زمان بر و البته پر هزینه است؛ زیرا به مقدار انرژی برق زیادی نیاز دارد و به دلیل انجام محاسبات پیچیده از عمر سیستم کاسته می شود. اما با رمز ارز ربایی نیاز به مصرف برق زیاد نیست که این موضوع بسیار به صرفه است.
همچنین با رمز ارز ربایی سیستم هکر مجبور به انجام محاسبات سنگین و پیچیده نمی شود، بلکه تمامی محاسبات توسط سیستم قربانی انجام می شود که برای هکر منفعت مالی بسیار زیادی دارد. جالب است بدانید بدافزارهای رمز ارز ربایی در پس زمینه سیستم عامل فعال هستند و شناسایی آن ها امری بسیار سخت و پیچیده می باشد. به همین دلیل بسیاری از قربانی ها از وجود کریپتوجکینگ روی دستگاه خود مطلع نمی شوند.
مهم ترین نشانه های کریپتوجکینگ:
چند مورد از مهم ترین نشانه های آلوده شدن دستگاه به کریپتوجکینگ عبارتند از:
- افزایش بیش از حد انرژی برق که در قبوض برق قابل مشاهده است.
- کاهش سرعت سیستم کامپیوتر و کاهش کیفیت عملکرد: زمانی که سیستم عامل به کریپتوجکینگ آلوده شود، کیفیت عملکرد سیستم فوق العاده کاهش پیدا می کند و شارژ باتری دستگاه به سرعت تخلیه می شود.
- داغ شدن غیر معمول باتری سیستم: بد افزارهای رمز ارز ربایی سبب می شوند که سیستم فعالیت های محاسباتی سنگین و پیچیده ای را انجام دهد. این امر سبب افزایش شدید دمای سیستم و داغ شدن آن می شود که طول عمر مفید سیستم را کاهش می دهد.
- ایجاد سروصدای زیاد دستگاه: سروصدای زیاد فن سیستم از نشانه های دیگر کریپتوجکینگ است.
- هنگ کردن زیاد و مکرر سیستم: اگر در زمان مشاهده وب سایت ها با اختلال و هنگ کردن سیستم به صورت مداوم مواجه هستید، احتمال آلوده شدن به کریپتوجکینگ وجود دارد.
راهکارهای طلایی برای جلوگیری از رمز ارزیابی
البته برای جلوگیری از کریپتوجکینگ همواره روش ها و راهکارهایی وجود دارد که شامل موارد زیر می شوند:
- در مرورگر، گزینه مسدود کردن تبلیغات را فعال کنید تا تبلیغات روی صفحه مرورگر شما فعال نشود و ناخواسته وارد تبلیغات نشوید.
- همواره سیستم عامل خود را به روزرسانی کنید؛ زیرا هر نرم افزار و سیستم عامل دارای آسیب پذیری می باشد و همواره سازندگان در حال ارتقا آن به نسخه های بالاتر هستند. پس از به روزرسانی آن غافل نشوید.
- از آنتی ویروس قوی و البته معتبر استفاده کنید و همواره اسکن های لازم را برای جلوگیری از حملات کریپتوجکینگ انجام دهید.
- از دانلود نرم افزارهای متفرقه از سایت های نا امن خودداری فرمایید و همواره برای دانلود نرم افزار از اپلیکیشن گوگل استور استفاده کنید.
- از باز کردن ایمیل های مشکوک و نا امن جدا خودداری فرمایید.
- از کلیک روی لینک های ناشناخته و مشکوک خودداری کنید.
- از متصل کردن وسایل غیر ضروری به سرورهای سیستم خودداری کنید.
- سرورهایی را که استفاده نمی کنید، غیر فعال کنید.
کریپتوجکینگ چه آسیبی به قربانی می رساند
در خصوص آسیب های رمز ارز ربایی نسبت به قربانی باید عرض کنیم که دارایی های قربانی به هیچ عنوان سرقت نمی شود، اما ویروس کریپتوچینگ قدرت پردازش و انرژی دستگاه قربانی را به خود اختصاص می دهد. در این زمان دستگاه قربانی توان انجام عملکردهای خود را با کیفیت عالی و سرعت بالا ندارد و همواره دچار اختلال می شود.
در زمان وجود کریپتوجکینگ در سیستم عامل چه کنیم؟
اگر از وجود حمله کریپتوجکینگ در سیستم عامل خود مطمئن شده اید، در سریع ترین زمان ممکن باید 4 اقدام شرح داده شده در ادامه را انجام دهید.
- در مرحله نخست باید تب وب سایت آلوده به رمز ارز ربایی را ببندید و آدرس وب سایت آلوده را یادداشت کنید. سپس در افزونه های مسدود کننده مرورگر، وب سایت مخرب را مسدود کنید.
- در مرحله دوم باید کانتینرهای آلوده به کریتوجکینگ را متوقف کنید و کانتینرهای جدید را با قدرت امنیت بالا جایگزین کنید.
- در مرحله بعد پرمیشن های قدیمی را پاک کنید و نسبت به ایجاد APIجدید اقدام فرمایید.
- در مرحله آخر باید اطلاعات خود را درباره حملات سایبری افزایش دهید تا در برابر هرگونه حمله کریپتوچینگ سیستم شما مقاوم باشد.
سخن پایانی
با توجه به مطالب ذکر شده کریپتوجینگ علاوه بر استخراج ارزهای دیجیتال، سبب کاهش عمر سیستم عامل قربانی ها می شود. شما عزیزان اگر مشکوک به رمز ارز ربایی در سیستم عامل خود هستید و یا قربانی شده اید، هم اکنون می توانید با شماره های قرار داده شده در سایت تماس حاصل فرمایید و با کارشناسان ما مشورت کنید.