رویداد بینالمللی الف تا (الفبای تحول آموزش و پرورش) با سه هدف الگوسازی و قلهسازی از قهرمانهای هویتی تربیتی کشور و قدردانی از آنها»، «به اشتراک گذاشتن تجارب تحولآفرین مدرسهای» و «امیدآفرینی در نظام آموزشی» در نیمۀ دوم تیرماه امسال و در مصلای تهران پذیرای علاقهمندان و میهمانان است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، رویداد «الف تا» با هدف ایجاد بانک ایدهها و تجارب تحولآفرین مدرسهای طراحی شده است بهگونهای که تمام مدارس کشور به این بانک دسترسی داشته باشند.
نکته مهم در این زمینه، ضرورت وجود شاخصهایی است که بتوان تجارب تحولی مدارس را بر اساس آن ارزیابی نمود و تطبیق آنها با سند تحول بنیادین را بررسی کرد.
برای این منظور با انجام یک پژوهش و بررسی و مطالعه سند تحول بنیادین و مبانی آن الگوی مفهومی، مدرسه تراز سند تحول بنیادین طراحی شده است.
این الگوی مفهومی اصلیترین مؤلفههای یک مدرسه تحولیافته را در چهار محور اصلی
رهبری و مدیریت تربیتی مدرسه
برنامه تربیت در مدرسه
کنشگران مدرسه
محیط مدرسه و نتایج مورد انتظار از مدرسه
و زیرشاخههای فرعی هرکدام از این محورها دانسته است.
رویداد «الف تا» نمایش قدرتمندی ملت ایران در نظام تعلیم و تربیت است
وزیر آموزش و پرورش برگزاری رویداد «الف تا» را نمایش قدرتمندی ملت ایران در نظام تعلیم و تربیت و اراده توان معلمان برای ایجاد تحول در نظام آموزشی برشمرد و گفت: «الفتا رویدادی بینالمللی برای شناسایی، حمایت و ارتقا، معرفی و انتشار، ارتباط و همافزایی تجارب و ایدههای تحولی و خلاقانۀ آموزش و پرورش در سطح جهان اسلام است. در این رویداد ایدهها و تجربههای معلمان، مدیران، فعالان و گروههای تربیتی در سطح جهان اسلام جمعآوری شده تا در عرصهی بینالمللی معرفی و در فرایند رشد قرار گیرند.»
وی در بخشی دیگر از سخنان خود بیان کرد: «پیام رویداد «الفتا» این است که چشمها را باید بشوییم و جور دیگری به نظام تعلیم و تربیت نگاه کنیم تا پیشرفتها و توانمندیها را نیز ببینیم.»
رضامراد صحرایی در آیین گشایش رویداد بینالمللی و نمایشگاه «الفتا» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی بهویژه معلمان و دانشآموزان شهید، گفت: «امروز ایران اسلامی در اوج قدرت و عزت قرار دارد و نمایشگاه الفتا بیانگر این قدرت در نظام تعلیم و تربیت است. برگزاری رویداد بینالمللی و نمایشگاه «الف تا» شروع نمایش قدرتمندی ملت ایران در نظام تعلیم و تربیت و تحول در نظام آموزشی است. معلمان، مدیران، کارکنان و محصلان ما گوشهای از موفقیتهای خود را از امروز به مدت ۴ روز به نمایش درخواهند آورد.»
وزیر آموزش و پرورش به بازدید سرزده خود در روز تعطیل از محل برنامهریزی رویداد الفتا اشاره کرد و افزود: «در این بازدید همه معادلات در اندیشه جاری به هم ریخت. چند معلم جوان بدون هیچ تکلفی به طور شبانهروزی در حال برنامهریزی بودند و این همان چیزی است که انقلاب ما میخواهد و معادلات عادی، قادر به تحلیل آن نیست.»
بخشها و جوایز رویداد
یک بخش از این رویداد به مدارس دولتی عادی و آثار ارسالی آنان در مقطعهای ابتدایی و متوسطه نظری و در حوزه «ایدهها و تجارب تحول آفرین مدرسهای» اختصاص دارد که در این بخش، سه مدرسه بهعنوان مدارس شایسته انتخاب میشوند.
بخش دیگر، تجارب تربیتی است که ایدههای آن از سوی یک معلم یا مدیر مدرسه به رویداد ارسال شده است. در این بخش نیز به ۱۱ نفر از برگزیدگان جوایزی داده خواهد شد.
در بخش ویژه بینالملل رویداد، از بین حدودا ۱۰۰ اثر از ۱۷ کشور، آثار ۹ کشور پذیرفته شدهاند که در روز اختتامیه یک جایزه در بخش بینالملل اهدا خواهد شد.
خروجی رویداد الفتا
امسال، بالغ بر ۳۸ هزار اثر به رویداد ملی «الف تا» ارسال شد که با آغاز سال تحصیلی در ماه مهر، معلمان به منظور تدریس بهتر و استفاده از ایدههای برتر در تدریس، به بانک ایدههای ارسالی به این رویداد دسترسی خواهند داشت.
در پایان رویداد از آثار برتری که جوایزی به آنها تعلق نگرفت، تقدیر میشود و همۀ ایدهها و تجارب تحولی و خلاقانه در دسترس معلمان و فعالان تربیتی در سراسر جهان قرار خواهد گرفت.