ایلان ماسک؛ یک بام و دو هوا؛ هوش‌مصنوعی بد است اما برای همسایه

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:

 

ایلان ماسک، کارآفرین و میلیاردر آمریکایی، به طور رسمی تاسیس یک شرکت هوش مصنوعی به نام ایکس ای‌آی (xAI) را اعلام کرد.

او گفته هوش‌مصنوعی‌اش قصد دارد”ماهیت واقعی جهان را درک کند”.

براساس گزارش وب سایت این سرمایه گذاری، xAI  جدا از X Corp، شرکت زیرمجموعه توییتر است، اما با شرکت‌های دیگر ماسک از جمله توییتر و تسلا که از هوش‌مصنوعی برای خودروهای خودران خود استفاده می‌کنند، همکاری نزدیکی خواهد داشت.

این بخشی از علاقه دیرینه ماسک به هوش مصنوعی و بازگشت او به این حوزه پس از جذب سرمایه از OpenAI در سال ۲۰۱۸ است. ماسک سرمایه‌گذار اصلی این شرکت بود که استارتاپی را در سال ۲۰۱۵ تاسیس کرد و در یک کنفرانس دانشگاهی روی صحنه حاضر شد و از سرمایه گذاری ۱ میلیارد دلاری خبر داد.

گفته می‌شود ماسک پس از تلاش برای به‌دست گرفتن مدیریت این شرکت، از OpenAI کناره‌گیری کرده و نگران است که این شرکت در توسعه فن‌آوری هوش مصنوعی، جایگاه خود را به گوگل واگذار کند و سم آلتمن، یکی از موسسان این شرکت، آن را رد کرده است.

از آن زمان، او در توییتر دست به اقداماتی در OpenAI زده است؛ از جمله: انتقاد از تغییر در نحوه سرمایه‌گذاری در زمانی که از یک شرکت غیرانتفاعی به یک شرکت انتفاعی با ارزش ۳۰ میلیارد دلار تبدیل شد.

ماسک، مدیرعامل شرکت سازنده خودروهای الکتریکی تسلا که هم‌زمان ریاست شرکت فضایی اسپیس ایکس و مالکیت شبکه اجتماعی توییتر را نیز برعهده دارد، همچنان خودش هدایت استارت‌آپ جدید را عهده‌دار خواهد بود.

سایت MTC در مطلب روز خود نوشته: «شماری از مهندسانی که در استارت‌آپ ماسک، مشغول به کار شده‌اند پیش‌تر در خدمت شرکت خالق ابزار هوش‌مصنوعی چت جی‌پی‌تی یعنی OpenAI بودند. آیا این کار، اتفاقی است یا عامدانه؟!»

با وجود آن‌که ایلان ماسک در سال ۲۰۱۵ اوپن ای‌آی را تأسیس کرد اما در سال ۲۰۱۸ از هیئت مدیره این شرکت کنار رفت تا تمرکز خود را روی تسلا بگذارد. اما با روی کار آمدن چت جی‌پی‌تی، تقریباً جبهه‌گرفتن‌های وی مقابل این هوش‌مصنوعی از دید خبرنگاران، دور نماند و تبدیل به موضوع روز شد و حالا به نظر می‌رسد ماسک قصد دارد رقیبی برای OpenAI  رو کند.

مدیرعامل تسلا، بارها تاکید کرد که توسعه هوش مصنوعی باید متوقف شود و این بخش نیاز به وضع مقررات دارد. حتی در کنفرانسی خبری که از وی سؤال شد چرا این‌همه نسبت به توسعۀ هوش‌مصنوعی نگاهِ تیره‌ای دارد؟ گفت: « من در مورد پتانسیل هوش مصنوعی برای «تخریب تمدن بشری» نگرانم.»

اما معرفی هوش‌مصنوعی جدید توسط وی، به‌نوعی ناقض تمام صحبت‌ها و انتقادهای او نسبت به این موضوع است.

ایلان ماسک که به‌تازگی به در یک جلسه صوتی آنلاین در توییتر حضور یافته بود گفت شرکت جدیدش به ‌جای برنامه‌ریزی برای وارد کردن اخلاقیات در هوش مصنوعی، به دنبال ایجاد یک هوش مصنوعی «حداکثر کنجکاو» است.

او پیش‌بینی کرده که ابرهوش‌ها، یا هوش مصنوعی‌ای که از انسان‌ها باهوش‌تر است، پنج یا شش سال دیگر در دسترس خواهند بود.

حساب کاربری توییتر اعلام کرده که روز چهاردهم ژوئیه یک جلسه صوتی در این پلتفرم با حضور افراد ارشد شرکت تازه‌تاسیس، برگزار می‌شود و کاربران می‌توانند پرسش‌های خود را مطرح کنند و منتظر پاسخ بمانند.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *