کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا: هوش مصنوعی باعث بحران مالی در آینده می‌شود

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
هوش مصنوعی در اقتصاد - لاگ مدیا

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) نگرانی‌هایی را در مورد تأثیر بالقوه هوش مصنوعی مولد بر بازارهای مالی مطرح کرده است. گری گنسلر، رئیس SEC، در سخنانی در باشگاه ملی مطبوعات تاکید کرد که پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی مولد می‌تواند منجر به بی‌ثباتی در اقتصاد جهانی شود.
جنسلر نگران است که هوش مصنوعی منجر به اتکای مؤسسات به همان مجموعه اطلاعات محدود برای تصمیم گیری‌های حیاتی شود، که می‌تواند منجر به سناریویی شبیه به بحران مالی سال 2008 شود.

به گفته گنسلر، تقاضای زیاد برای داده‌ها و قدرت محاسباتی مورد نیاز برای توسعه هوش مصنوعی برای بازارهای مالی تنها منجر به انحصار چند شرکت بزرگ فناوری در این زمینه می‌شود و به طور بالقوه اقتصاد جهانی را بی‌ثبات می‌کند.

جنسلر استدلال می‌کند که اگر AI مدلی از اطلاعات نادرست یا نامربوط ارائه دهد، موسسات مالی ممکن است به داده‌های ناقص تکیه کنند و تصمیمات ضعیفی بگیرند. این خطری مشابه بحران مالی سال 2008 ایجاد می‌کند، جایی که بانک‌ها از نرخ‌های اعتباری بر اساس اطلاعات معیوب یا عملکرد توئیتر در بانک سیلیکون ولی پیروی کردند.

جنسلر می‌گوید: «هوش مصنوعی ممکن است شکنندگی مالی را افزایش دهد، زیرا می‌تواند تصمیمات کلی و جمعی را با حرکت‌ها فردی که تصمیم‌های مشابهی می‌گیرند ترویج دهد. زیرا سیگنال‌های مشابهی را از یک مدل پایه یا جمع‌آوری داده دریافت می‌کنند. علاوه بر این، او اشاره کرد که ظهور هوش مصنوعی مولد و سایر مدل‌های یادگیری عمیق ممکن است وابستگی متقابل شبکه‌ای ذاتی سیستم مالی در سراسر جهان را بدتر کند.

 

هوش مصنوعی در اقتصاد - لاگ مدیا

 

جنسلر اشاره کرد که هوش مصنوعی مولد هنوز به طور گسترده در حوزه مالی مورد استفاده قرار نگرفته است. با این حال، بعضی موسسات مالی مدتی است که هوش مصنوعی را پذیرفته‌اند. شرکت‌ها از سیستم‌های هوش مصنوعی برای کارهایی مانند تجزیه و تحلیل داده‌های مالی، کشف تقلب استفاده کرده‌اند و حتی خود  SEC از هوش مصنوعی برای نظارت بر بازار استفاده می‌کند.رئیس SEC در ماه‌های اخیر به طور مداوم هشدار داده است که عدم تنظیم هوش مصنوعی می‌تواند به سیستم مالی و اقتصاد جهانی آسیب برساند. به گفته Gensler، تکیه صرف بر ابزارهای مدیریت ریسک برای کاهش خطرات ناشی از ابزارهای پیشرفته هوش مصنوعی کافی نخواهد بود. علاوه بر این، افزوده شد که پادمان‌های موجود با پیشرفت‌هایی در تجزیه و تحلیل داده‌ها قدیمی شده‌اند.

جنسلر خاطرنشان کرد: وقتی سیستم هوش مصنوعی یک پلتفرم معاملاتی، منافع پلتفرم و مشتریانش را در نظر می‌گیرد، ممکن است تضاد منافع  ایجاد شود. وی در سخنان خود خاطرنشان کرد که از کارکنان کمیسیون بورس و اوراق بهادار خواسته است تا پیشنهادات نظارتی جدیدی را برای رسیدگی به این موضوع ارائه کنند.
SEC در حال برداشتن گام‌هایی برای توسعه مقرراتی است که بر استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی توسط مشاوران سرمایه‌گذاری و معامله‌گران کارگزار نظارت کند، با پیشنهادات قانونی احتمالی که انتظار می‌رود اواخر 2023 اعلام شود. هدف این مقررات رسیدگی به تضاد منافع احتمالی است که ممکن است از استفاده از هوش مصنوعی در امور مالی ناشی شود.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *