ایالات متحده برای گفتگو درباره مشکل تراشه سراغ چین رفت

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
اختلاف چین و امریکا تراشه هوش مصنوعی

به گفته دو منبع آگاه، مدیران ارشد اینتل Corp (INTC.O) و Qualcomm Inc (QCOM.O) قصد دارند هفته آینده برای گفتگو در مورد سیاست چین از واشنگتن بازدید کنند.

یکی از منابع گفت که مدیران قصد دارند با مقامات آمریکایی جلساتی برگزار کنند تا در مورد شرایط بازار، کنترل صادرات و سایر مواردی که بر تجارت آن‌ها تأثیر می‌گذارد صحبت کنند. هنوز مشخص نیست که مدیران با چه کس خاصی ملاقات خواهند کرد.

اینتل و کوالکام از اظهار نظر خودداری کردند و مقامات کاخ سفید نیز درخواستی برای اظهار نظر ندادند.

این منابع گفتند که سایر مدیران عامل نیمه‌هادی نیز ممکن است هفته آینده در واشنگتن باشند. این منابع از ذکر نام خودداری کردند زیرا آن‌ها مجاز به صحبت با رسانه‌ها نبودند.

منابعی در ماه ژوئن به رویترز گفتند، مقامات ایالات متحده در حال بررسی تشدید قوانین صادراتی هستند که بر تراشه‌های محاسباتی با کارایی بالا و محموله‌های شرکت Huawei Technologies Co Ltd تأثیر می‌گذارد. این قوانین به ترتیب بر اینتل که در حال آماده‌سازی تراشه هوش مصنوعی جدیدی است که می‌تواند به چین ارسال شود و کوالکام که مجوز فروش تراشه‌ها به هواوی را دارد، تأثیر می‌گذارد.

دولت بایدن در اکتبر گذشته مجموعه‌ای از قوانین را صادر کرد که برای تعلیق کردن صنعت نیمه‌رسانا در چین طراحی شده بود در حالی که ایالات متحده میلیاردها دلار یارانه به صنعت تراشه‌های خود اختصاص می‌دهد.

تشدید قوانین احتمالی به انویدیا ضربه شدیدی خواهد زد. موقعیت قدرتمند این شرکت در بازار تراشه‌های هوش مصنوعی به افزایش ارزش آن به 1 تریلیون دلار در اوایل سال جاری کمک کرد.

صنعت تراشه در سال‌های اخیر به گرمی در واشنگتن مورد استقبال قرار گرفته است، زیرا قانون‌گذاران و کاخ سفید تلاش می‌کنند تا تولید بیشتر را به ایالات متحده و متحدانش منتقل کنند و از چین دور کنند. پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل و کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام، چند بار با مقامات دولتی ملاقات کرده‌اند.

جلسات هفته آینده، که یکی از منابع گفته است می‌تواند شامل جلسات مشترک بین مدیران اجرایی و مقامات آمریکایی باشد، در حالی برگزار می‌شود که Nvidia Corp (NVDA.O) و سایر شرکت‌های تراشه نگران از دست دادن دائمی فروش برای صنعتی با حجم زیادی از تجارت در چین هستند. باید دید تشدید تنش بین واشنگتن و پکن در مورد تراشه‌ها به کجا خواهد انجامید.

یکی از منابع آشنا به این موضوع گفت: اهداف مدیران اجرایی از این جلسات این است که اطمینان حاصل کنند که مقامات دولتی تأثیر احتمالی هر گونه تشدید بیشتر قوانین در مورد تراشه‌هایی که می‌توانند به چین فروخته شوند را بدانند.

بسیاری از شرکت‌های تولید تراشه در ایالات متحده بیش از یک پنجم درآمد خود را از چین به دست می‌آورند، و مدیران صنعت استدلال کرده‌اند که کاهش این فروش‌ها منجر به کاهش سودی می‌شود که آن‌ها در تحقیق و توسعه مجدد سرمایه‌گذاری می‌کنند.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *