Search
Close this search box.

دلیل علاقه هکرهای پیام رسان ها برای ورود به دایرکت مسیج‌

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
هکر های پیام رسان های اجتماعی کلاهبرداری از طریق دایرکت مسیج

شاید متوجه شده باشید که هکرهای پیام رسان ها دوست دارند از واتس‌اپ، اینستاگرام و تلگرام برای کلاهبرداری‌های خود استفاده کنند. این به این دلیل است که هنگام استفاده از آن برنامه‌ها، کلاهبرداری و ناشناخته ماندن آسان‌تر است. اما دقیقا چرا اینطور است؟ چه چیزی آنها را از سایر برنامه‌های پیام‌رسان متمایز می‌کند؟

مدیریت قربانیان در داخل یک پلتفرم ساده‌تر است

این جنایتکاران سایبری اغلب چندین هدف را بصورت «هرزنامه» می‌فرستند. شبکه خود را گسترده می‌کنند و امیدوارند تا حد امکان افراد بیشتری را به دام بیاندازند.

پس از برقراری تماس، هکرهای پیام رسان ها ترجیح می‌دهند به فریب خود در سیستم عامل‌های پیام‌رسان ادامه دهند. این به آن‌ها اجازه می‌دهد تا مکالمه را از نزدیک زیر نظر داشته باشند. از این رو، کلاهبرداری‌های ایمیلی که به‌واتس‌اپ هدایت می‌شوند یا کلاهبرداری‌های پیشنهادهای کاری در فیسبوک و تلگرام، رواج یافته است.

بیشتر بخوانید: درباره امنیت تلگرام چه می‌دانید؟ 6 خطری که باید از آنها آگاه بود

همانطور که می‌دانید، واتس‌اپ و تلگرام دارای ویژگی‌های عالی مدیریت تماس و الگوریتم‌های جستجوی در دسترس‌تر هستند که بر ارائه دهندگان خدمات ایمیل معمولی برتری دارد.

سریع، زمان وجود ندارد!

علاوه بر این که این برنامه‌ها در دسترس‌تر هستند، پیام‌رسان سریع می‌تواند به ایجاد حس فوریت کمک کند. این احساسِ «سریع، زمان وجود ندارد!» از متون ناامید گاهی می‌تواند مؤثرتر از سایر روش‌های کندتر پیام‌رسانی باشد که ممکن است به قربانیان این فرصت را بدهد که درباره کاری که انجام می‌دهند فکر کنند.

علاوه بر این، بسیاری از هکرهای پیام رسان ها به‌صورت گروهی کار می‌کنند و ممکن است یک شخص (یا تیم) اختصاصی داشته باشند که پیام‌ها را در واتس‌اپ و تلگرام مدیریت می‌کند.

واتس‌اپ و تلگرام امکان پیام ناشناس و رمزگذاری می‌دهند

واتس‌اپ و تلگرام برای ایجاد حساب کاربری به اطلاعات زیادی نیاز ندارند. تنها چیزی که نیاز دارید یک شماره تلفن قابل تأیید از هر کشوری است. متأسفانه، سیم‌کارت‌ها و شماره تلفن‌های کپی شده را می‌توان به‌راحتی از ارائه‌دهندگان غیر اخلاقی شبکه‌ها دریافت کرد. بنابراین، برای هکر خارجی آسان است که طوری ژست بگیرند که انگار اهل کشور شما هستند.

علاوه بر این ناشناس ماندن و قابل اعتماد به‌نظر رسیدن آسانتر است زیرا این دو برنامه پروفایل وسیعی ندارند. آنها در درجه اول افراد آشنا را هدف قرار می‌دهند.

واتس‌اپ و تلگرام با اجازه دادن به کاربران برای فعال کردن پیام‌های ناپدید شده، ناشناس بودن را بیشتر می‌کنند. این به این معنی است که کلاهبرداران می‌توانند هر چیزی را در این برنامه‌ها به شما بگویند، و ممکن است بعداً برگردید و ببینید که همه آنها از دستگاه شما حذف شده‌اند و هیچ مدرکی برای شما باقی نمی‌گذارد.

کلاهبرداری از طریق دایرکت مسیج پیام رسان ها

همچنین، اگر مجری قانون ورود کند و سعی کند فعالیت‌های مجرمانه را رهگیری کند، رمزگذاری سرتاسر در هر دو پلتفرم (که معمولاً برای محافظت از حریم خصوصی کاربران استفاده می‌شود) نیز از هکرهای پیام رسان در برابر پلیس محافظت می‌کند.

امکان پاک کردن دوطرفه پیام کار کلاهبرداران سایبری را ساده تر می کند

با این حال، چت‌های یک به یک استاندارد تلگرام رمزگذاری‌شده سرتاسر نیستند و از نظر فنی می‌توانند توسط سرورهای تلگرام قابل دسترسی باشند. صرف‌نظر از این، همچنان می‌توانید از رمزگذاری سرتاسر از طریق ویژگی چت مخفی استفاده کنید. اگر فردی که نمی‌شناسید اصرار دارد که از چت مخفی استفاده کنید، باید با احتیاط برخورد کنید.

تلگرام دارای اشتراک‌گذاری فایل و چت‌بات است

انواع مختلفی از کلاهبرداری‌ها وجود دارد و درصد کمی از کلاهبرداران نیز هکر هستند. هم واتس‌اپ و هم تلگرام به کاربران این امکان را می‌دهند که هر نوع فایلی را که می‌خواهند به اشتراک بگذارند (البته تا زمانی که حجم فایل کمتر از حداکثر باشد. این بازیگران بد می‌توانند از بدافزار برای نفوذ به دستگاه شما و سرقت اطلاعات حیاتی استفاده کنند.

تلگرام همه چیز را فراتر می‌برد و به کاربران اجازه می‌دهد ربات‌های چت را در داخل برنامه نصب و استفاده کنند. چت بات‌ها در اکثر کلاهبرداری‌های معمولی یک به یک مرتبط نیستند، اما زمانی که هکرها دوره‌های آنلاین جعلی یا کسب و کار ایجاد می‌کنند بسیار مفید عمل می‌کنند.

کلاهبرداری با چت بات های تلگرام

در چنین مواردی، آنها ممکن است یک چت گروهی بزرگ پر طرفدار داشته باشند، و ربات‌هایی که می‌توانند پرداخت‌های رمزنگاری شده را تأیید کنند و وظایف مهم را در چت گروهی خودکار کنند.

این ربات‌ها ذاتا بد نیستند زیرا برخی برای خدمات قانونی از آنها استفاده می‌کنند، اما توضیح خوبی برای این است که چرا کلاهبرداران به‌طور خاص تلگرام را برای طرح‌های خود انتخاب می‌کنند.

هر دو برنامه پیام‌رسان بین‌المللی رایگان هستند

شاید شنیده باشید که کلاهبرداران از طریق پیامک با شما تماس می‌گیرند و از شما می‌خواهند که مکالمه را در واتس‌اپ و تلگرام ادامه دهید. آنها این کار را به همان دلیلی انجام می‌دهند که شما نیز از ارسال پیامک خوشتان نمی‌آید: کندتر و گران‌تر است.

با استفاده از اپلیکیشن‌هایی مانند واتس‌اپ و تلگرام، هکرهای پیامرسان ها می‌توانند از طریق اتصال به اینترنت و شماره تلفن با شما در تماس باشند. همانطور که قبلاً گفتیم، این پیام‌ها رمزگذاری شده‌اند و ردیابی آن‌ها بسیار سخت‌تر از یک پیام متنی SMS است.

پیامک‌ها معمولاً به‌صورت متنی ساده از طریق شبکه تلفن همراه ارسال می‌شوند، به این معنی که رمزگذاری نشده‌اند. در نتیجه، ارائه‌دهنده شبکه قابلیت دسترسی و خواندن محتوای یک پیام کوتاه را در حین عبور از زیرساخت خود دارد. استفاده مداوم از آن برای آنها پرهزینه و خطرناک است.

کلاهبردارانی از کشورهایی که واتس‌اپ را ترجیح می‌دهند

مردم در تمام جهان به‌طور کلی WhatsApp را برای بیشتر ارتباطات آنلاین ترجیح می‌دهند. ماهانه بیش از دو میلیارد کاربر واتس‌اپ وجود دارد که 500 میلیون نفر از آنها فقط از هند هستند. با گسترش واتس‌اپ در کشورهایی که گزارش‌های زیادی از کلاهبرداری‌ها از آنجا منتشر شده است، تعجب‌آور نیست که این مجرمان مشتاق استفاده از پلتفرمی هستند که بیشتر با آن آشنا هستند.

یادتان باشد واتس‌اپ و تلگرام به خودی خود بد نیستند. بسیاری از ویژگی‌هایی که آن‌ها را برای هکرها بسیار جذاب می‌کند، برای سهولت استفاده از برنامه‌ها و محافظت از حریم خصوصی‌تان طراحی شده‌اند. بنابراین، اگر می‌بینید که مکالمات آنلاین مشکوک به سمت هر یک از این دو برنامه گرایش پیدا می‌کنند، به احتمال زیاد این یک کلاهبرداری است و باید در اسرع وقت از آن جدا شوید.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *