هری، شاهزادۀ انگلیس و همسرش مگان، در دومین جشنواره سالانۀ آگاهی از سلامت روان در نیویورک حاضر شدند و طی یک برنامۀ زندۀ تلویزیونی از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی خواستند تا سیاستهای تعدیل محتوای بهتر و راهحلهای دیگر را اتخاذ کنند؛ زیرا باید تغییراتی در برنامههای اعتیادآوری ایجاد شود که میتوانند به سلامت روانی جوانان آسیب برسانند.
اظهارات هری و مگان پس از پخش سخنان چندتن از والدین مطرح شد؛ پدرومادرهایی که با تأسف و غمی عمیق اعلام کردند رسانههای اجتماعی عامل اصلی از دست رفتن فرزندانشان یا بیماریهای روحی-روانی آنهاست.
این بنیاد طی دوسال گذشته توانست والدین را از طریق برنامۀ تلویزیونی«Zoom»- برنامۀ محبوب خانوادهها در آمریکا، گرد هم جمع کند.
بنا به گفتۀ خانم دکتر میشل ساندرا- تراپیست و کارشناس خانواده برنامه، این تعداد از والدین، نیمی از کسانی بودند که طی این مدت، فرزندانشان را بهخاطر استفاده از محتواهای نادرست رسانههای اجتماعی از دست دادهاند و درصد زیادی از آنان به دلیل تألمهای روحی یا مسائل خانوادگی و ملاحظهکاریها حاضرنشدند تا در برنامه شرکت کنند.
شاهزادۀ انگلستان، با ابراز تأسف از شنیدن این خبر اعلام کرد: «تمام تلاش خود را بهکار میبریم تا استفاده از رسانههای اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان در سرتاسر ایالت بریتانیا محدود کنیم.»
دکتر گری سالوادور- کارشناس ارشد خانواده و تربیت کودک در پاسخ به این نوع واکنش گفت: «هیچگاه، محدودیت پاسخ دقیق و روشنی برای حل مشکلات نبوده؛ بهجای آنکه شرایط سخت و محدودیتهای امنیتی برای استفادۀ کودکان و نوجوانان از رسانههای اجتماعی بهکار ببرید میتوانید روی آگاهسازی خانوادهها و حتی خود کودکان و نوجوانان سرمایهگذاری کنید. باید شرایطی فراهم شود که خانوادههای دارای فرزند بتوانند با هم ارتباط داشته باشند. با هم اندوهگین شود، بهطور دستهجمعی روی یک موضوع برای حل آن متمرکز شوند و راهکار ارائه دهند و تجربیاتشان از رفتار با فرزندانشان یا واکنش فرزندانششان را بهاشتراک بگذارند.»
دکتر مورتی- کارشناس-مجری معروف در برنامههای سلامت خانواده، اعلام کرد: «برای فهمیدن این موضوع که ما از قربانی شدن هر روزۀ فرزاندانمان فاصله گرفتهایم همیناندازه بدانید که تکنولوژی بهسرعت در حال تکامل است و هنوز پلتفرم یا اپلیکیشنی با محتواهای تهدیدکننده برای کودکان و نوجوانان، بررسی نشده و دورۀ گذار خود را طی نکرده، پلتفرمی دیگر بهبازار میآید؛ و اینها همه در حالی است که فرزندان در مدرسه، دبیرستان یا از طریق دوستان و وصلشدن به اینترنت، بهراحتی با آنها آشنا میشوند درحالیکه والدین بهدلیل کار و درگیر شدن در زندگی، از این بهروزآوریها غافلند و اصلاً اطلاعی از آنها ندارند. دادههای آزمایش سلامت روان کودکان در مدارس نشان میدهد که بسیاری از جوانان با تنهایی دستوپنجه نرم کنند؛ کودکان از برقرار ارتباط با یک کودک غریبۀ دیگر در پارک یا مدرسه، عاجزند؛»
دکتر مورتی در ادامۀ سخنان خود آمارهای رسمی را نشان داد و با نگرانی گفت: «از هر ۳ دختر دبیرستانی، ۱ نفر بهطورجدی به مستقلشدن و تجربۀ زندگی شخصی فکر میکند. 80درصد پسران 12 تا 14 سال با دیدن محتواهای شبکههای اجتماعی وسوسه شدهاند که حداقل یکبار الکل یا سیگار را تجربه کنند؛ تمام اینها یعنی ما در “بحران سلامت روان” قرار داریم که متأسفانه ظرف 5 سال آینده بهطور وحشتناکی اثرات خود را در نشان خواهد داد؛ جمعیتی از دختران و پسران تنها، افسرده، بدون مهارت برای برقرار ارتباط با همسالان خود یا خانوادهشان و کسانی که در دنیای خود و در دنیای رسانۀ اجتماعی غرق شدهاند اما ارتباط با دنیای واقعی را بلد نیستند.»