Search
Close this search box.

اتوماسیون امنیتی چیست و چگونه می‌‌توان آن را پیاده سازی کرد؟

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
اتوماسیون-امنیت-لاگمدیا

هکرها بیش از هر زمان دیگری کسب و کارها را هدف قرار می دهند. همه کسب‌وکارها در حال حاضر سیاست‌های امنیت سایبری قوی را اجرا می‌کنند زیرا اگر این کار را نکنند، اطلاعات خصوصی آن‌ها به سرقت می‌رود.

با این حال، یکی از مشکلاتی که بسیاری از مشاغل با آن مواجه هستند این است که کارکنان محدودی برای رصد کردن شبکه خود و محافظت از آن در برابر تهدیدات در دسترس دارند. این به هکرها اجازه می‌دهد تا از این فرصت سوء استفاده کنند. یک راه حل بالقوه این است که فرآیندهای امنیتی را تا جایی که ممکن است به صورت خودکار انجام داده شود.

بنابراین اتوماسیون امنیتی چیست و آیا کسب و کار شما باید از آن استفاده کند؟

اتوماسیون امنیتی چیست؟

اتوماسیون امنیتی، فرآیند استفاده از نرم‌افزار برای انجام وظایف امنیتی است. این شامل بررسی تمام وظایفی است که توسط یک تیم امنیتی انجام می‌شود و کارهای روتین‌ای را که اغلب انجام می‌شوند را خودکار می‌کند. با کارآمدتر کردن برخی اقدامات و خودکار کردن برخی دیگر، میزان کار مورد نیاز را کاهش می‌دهد.

این نرم‌افزار همچنین می‌تواند به حوادث امنیتی سریع‌تر واکنش نشان دهد و بنابراین می‌تواند مانع از دسترسی مزاحمان به اطلاعات خصوصی شود.

مزایای اتوماسیون امنیتی

مزایای اتوماسیون امنیتی

اتوماسیون امنیتی، بهره‌وری را افزایش می‌دهد و می‌تواند یک تجارت را ایمن‌تر کند. در اینجا به مواردی از این مزایا اشاره خواهیم کرد.

اتوماسیون بهره‌وری را افزایش می‌دهد

خودکارسازی وظایف تکراری باعث بهره‌وری پرسنل امنیتی می‌شود. این به ویژه زمانی مهم است که در نظر داشته باشید که بسیاری از کارکنان امنیتی سازمان، بیش از حد کار می‌کنند. با خودکار کردن وظایف تکراری، پرسنل می‌توانند آزادانه روی کارهای با اولویت بالاتر کار کنند.

اتوماسیون واکنش بهتری به حوادث نشان می‌دهد

ابزارهای خودکار می‌توانند حوادث امنیتی را در شبکه سریع‌تر از یک انسان شناسایی کنند. این می‌تواند متجاوزان شبکه را از طریق سیستم‌های تشخیص نفوذ و فایل‌های مخرب شناسایی کند، برخی از حوادث را مدیریت کند و دیگر رویدادها را برای بررسی بیشتر اولویت‌بندی کند. این امر به میزان قابل توجهی، خسارات احتمالی ناشی از چنین حوادثی را کاهش می‌دهد.

فایل‌های مخرب را می‌توان قبل از اینکه کل سیستم را آلوده کند قرنطینه کرد و مهاجمان را می‌توان قبل از دسترسی به اطلاعات مهم از شبکه خارج کرد. بسته به نرم افزاری که استفاده می‌شود، اغلب می‌توان این کار را بدون دخالت انسان انجام داد.

اتوماسیون فرآیندها را استانداردتر می‌کند

خودکارسازی فرآیندهای امنیتی مستلزم آن است که این فرآیندها به درستی مستند شده و در سراسر یک سازمان استاندارد شده باشند. این یک رویکرد ساده‌تر به امنیت ایجاد می‌کند که کارایی را افزایش می‌دهد و الزامات آموزشی را کاهش می‌دهد.

اتوماسیون امنیتی در مقابل هماهنگی امنیتی

اتوماسیون امنیتی با «هماهنگ‌سازی» مشابه هستند اما یکسان نیستند. اتوماسیون امنیتی فرآیند استفاده از نرم‌افزار برای انجام وظایف امنیتی است. هماهنگ سازیِ امنیتی، فرآیند یکپارچه‌سازی نرم افزارها و فرآیندهای امنیتی است. هماهنگ‌سازی امنیتی شامل اتوماسیون نیز می‌شود، اما می‌تواند به دستاوردهای بیشتری برسد.

در حالی که اتوماسیون امنیتی به تنهایی می‌تواند با استفاده از یک نرم افزار واحد به یک وظیفه دست یابد، ارکستراسیون قادر است با ادغام چندین نرم افزار چندین کار را انجام دهد.

هماهنگی امنیتی، هشدار و پاسخ (SOAR)

ابزارهای اتوماسیون امنیتی

محصولات نرم‌افزاری زیادی وجود دارند که برای خودکارسازی فرآیندهای امنیتی طراحی شده‌اند. در اینجا چند محصول ارزش پیاده‌سازی را بعنوان نمونه برای شما آورده ایم:

اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA)

اتوماسیون فرآیند رباتیک از روباتی تشکیل شده است که می‌تواند دستورات ماوس و صفحه کلید را برای انجام وظایف اساسی امنیتی شبیه‌سازی کند. RPA می‌تواند فعالیت‌های تکراری مانند جمع‌آوری اطلاعات از نرم‌افزارهای امنیتی و مسدود کردن IP ها را انجام دهد.

هماهنگی امنیتی، هشدار و پاسخ (SOAR)

پلتفرم‌های SOAR برای پاسخگویی به حوادث امنیتی بدون کمک نیروی انسانی طراحی شده‌اند. آن‌ها از ابزارهای متعددی تشکیل شده‌اند که با هم کار می‌کنند و قادر به جمع‌آوری اطلاعات در مورد تهدیدات و سپس واکنش مستقل به آن‌ها هستند.

ابزارهای نظارت و هشدار امنیتی (SMAAT)

SMAAT شبکه یک کسب و کار را نظارت می‌کند و هر زمان که یک حادثه امنیتی رخ می‌دهد هشدارهایی را ارائه می‌دهد. هدف SMAAT خودکار کردن نظارت بر شبکه و اطمینان از این است که کارکنان امنیتی می‌توانند سریع‌تر به حوادث واکنش نشان دهند.

ابزارهای مدیریت پیکربندی امنیتی (SCMT)

SCMT ناظر به نحوه پیکربندی سیستم‌های شماست. هنگامی که نحوه پیکربندی همه سیستم ها را تعریف کردید، سپس تمام سیستم‌ها را برای اطمینان از پیکربندی صحیح آن‌ها نظارت می‌کند. SCMT همچنین می‌تواند پیکربندی‌ها را در صورتی که یک سیستم به درستی پیکربندی نشده باشد، تغییر دهد.

ابزارهای تست نفوذ

تست نفوذ، تلاش برای دسترسی به یک شبکه بدون مجوز است. و برای یافتن نقاط ضعفی که می‌توان آن‌ها را برطرف کرد انجام می‌شود. ابزارهای تست نفوذ این فرآیند را خودکار می‌کنند و به کسب و کارها اجازه می‌دهند تا کل شبکه خود را به سرعت تست کنند.

نحوه پیاده سازی اتوماسیون امنیتی

اتوماسیون امنیتی می‌تواند بهره‌وری و امنیت را افزایش دهد. در اینجا نحوه پیاده‌سازی اتوماسیون امنیتی را برای شما شرح خواهیم داد:

شناسایی وظایف برای خودکارسازی

بسته به اندازه استراتژی امنیتی شما، احتمالاً فعالیت‌های زیادی وجود دارد که می‌توانند خودکار شوند. کسب و کارها باید هم به مهم‌ترین فعالیت‌ها و هم به فعالیت‌هایی که بیشترین زمان را می‌گیرند نگاه کنند. اتوماسیونی که بتواند از حملات جلوگیری کند باید در اولویت قرار گیرد. سپس کسب‌وکارها باید به حوزه‌های دیگری که می‌توان با آن بهره‌وری را افزایش داد، نگاه کنند.

با نیروی انسان ترکیب شود

هدف اتوماسیون امنیتی جایگزینی انسان نیست، بلکه کارآمدتر کردن انسان است. بنابراین بیشتر وظایف خودکار باید با ورودی انسان ترکیب شوند. به ویژه مهم است که تهدیدات جدی علامت‌گذاری شده و در صورت لزوم به ورودی دستی نیز اجازه دخالت داد. بنابراین، پیاده‌سازی اتوماسیون به مقدار زیادی آموزش کارکنان نیاز دارد.

اتوماسیون امنیت را کم کم به سیستم‌هایتان اضافه کنید

اتوماسیون باید به آرامی به یک تجارت اضافه شود. از آنجایی که کارمندان نیاز به آموزش دارند، وظایف فردی باید یکی یکی خودکار شوند. اثربخشی اتوماسیون نیز باید به طور منظم ارزیابی شود. اگر اتوماسیون بدون درک کافی انسان اضافه شود، مسائل امنیتی می‌تواند به طور سهوی مرسوم شود.

ارائه کار جایگزین

هدف از اتوماسیون امنیتی، کارآمدتر کردن تیم‌های امنیتی است. به منظور به حداکثر رساندن سود از این کار، کسب و کارها باید کار جایگزین را به کارکنان اختصاص دهند. به پرسنل امنیتی باید وظایف جدید محول شود که هدف آن‌ها تقویت امنیت کلی یک کسب و کار به جای انجام کارهای تکراری باشد.

اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA)

اتوماسیون امنیتی بهره‌وری را افزایش می‌دهد و در برابر نفوذ به سیستم‌های سازمان محافظت می‌کند اتوماسیون امنیتی، زمانی که به درستی انجام شود، پتانسیل افزایش کارایی و افزایش اثربخشی کارکنان امنیتی را دارد. این پتانسیل شناسایی و واکنش سریع‌تر به نفوذها را دارد و بنابراین می‌تواند از سرقت اطلاعات خصوصی و سایر پیامدهای حملات سایبری موفقیت آمیز جلوگیری کند.

به منظور پیاده سازی اتوماسیون امنیتی، کسب و کارها باید به وظایف مهم و کارهایی که بیشترین تکرار را دارند را پیدا کنند کنند. سپس وظایف باید یک به یک در حین ارزیابی اثربخشی به صورت اتوماسیون (خودکار) در بیایند.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *