اگر پاسخهای ChatGPT بهتری میخواهید باید دستورات بهتری بنویسید. سوال کردن از ChatGPT میتواند بسیار سرگرم کننده باشد. زمانی که چت بات را وادار میکنید دقیقاً همان کاری را که میخواهید انجام دهد، میتواند بسیار هیجان انگیز باشد. با این حال، مانند یادگیری دوچرخه سواری، ممکن است در مسیر دچار حوادثی در حد چند ضربه و خراش شوید. گاهی اوقات، بکار گرفتن یک چت بات برای ارائه نتایج رضایت بخش میتواند یک ماجراجویی دشوار باشد.
نتایجی که از ChatGPT به دست می آورید به کیفیتِ درخواستهایی است که از آن دارید. پیامهای ضعیف به معنای پاسخهای ضعیف است. به همین دلیل است که ما یک راهنمای مفید در مورد برخی از اشتباهات که هنگام استفاده از ChatGPT اجتناب کنید، گردآوری کردهایم.
1- ترکیب چند موضوع در یک چت
در حالی که ممکن است به نظر نگران کننده نباشد که موضوعات مختلف را در یک جلسه چت مطرح کنید، اما ارزش توجه به آن را دارد. ChatGPT به متن بسیار حساس است. هر درخواستی که در طول یک جلسه چت از خود نشان میدهید میتواند تا حد زیادی پاسخهایی را که از درخواستهای بعدی دریافت میکنید شکل دهد.
فرض کنید شما یک جلسه چت را با پرسیدن ChatGPT شروع کردید، «آیا میتوانیم در مورد ارتش ایالات متحده صحبت کنیم؟» اگر مکالمه را ادامه دهید و تصمیم بگیرید از چت بات بخواهید تا در مورد برخی از جنگهای اخیر به شما بگوید، این احتمال وجود دارد که فقط جنگهایی را که ارتش ایالات متحده در آنها شرکت کرده است، در زمانی که ممکن است نیاز به دید وسیع تری از همه درگیری های جهانی داشته باشید، برجسته کند. چرا؟ ChatGPT از زمینه مکالمات قبلی برای پردازش پاسخ برای درخواستهای بعدی استفاده میکند.
این ویژگی به ChatGPT کمک میکند در طول مکالمات طولانی در مورد هر موضوعی «در موضوع قبلی» باقی بماند. با این حال، زمانی که ربات چت اطلاعاتی را از یک موضوع کاملاً متفاوت به یک پاسخ جدید برای حفظ موضوع و ماندن در بحث میآورد، مضر خواهد شد. گاهی اوقات میتوان این را به راحتی تشخیص داد. اما در مواقعی میتواند ظریف و ناشناخته باشد و منجر به دادن اطلاعات نادرست شود.
مثلاً اگر پس از گفتگوی طولانی در مورد ارتش ایالات متحده، از ChatGPT بخواهیم تا در مورد برخی دیگر از درگیریهای جهانی به ما بگوید، چت بات فقط آنهایی را انتخاب خواهد کرد که به نوعی مشارکت ایالات متحده را داشتهاند.
2- دستورالعمل های بسیار زیاد در یک اعلان واحد
ChatGPT قادر است چندین دستورالعمل را در یک آن واحد مدیریت کند. با این حال، آستانهای برای تعداد دستورالعملهایی وجود دارد که میتواند به طور همزمان بدون به خطر انداختن کیفیت پاسخهایش مدیریت کند. ممکن است با درخواستهای آنلاینی مواجه شده باشید که حاوی دستورالعمل های متعددی هستند که به نظر میرسد به خوبی کار میکنند. با این حال، همیشه اینطور نیست، و برای اطمینان از نتایج بهینه، یک رویکرد با ظرافت خاص مورد نیاز است.
بهترین راه برای مقابله با پاسخهای پیچیده، کوتاه کردن آنها و استفاده از آن با یک رویکرد زنجیرهای است. این شامل تفکیک سوالهای پیچیده به چندین بخش است که هر کدام حاوی دستورالعملهای کمتری است. سپس میتوانید هر فرمان را در قطعههای سادهتر به ChatGPT بدهید، و سپس تکههای سادهتر دیگری که پاسخ سوالهای قبلی را اصلاح میکنند را اضافه کنید تا زمانی که به نتیجه دلخواه خود برسید.
به عنوان مثال اگر میخواهید در مورد موضوعی مانند برج ایفل بدانید:
-در مورد تاریخچه برج ایفل، از جمله مصالح ساختمانی، بودجه، طراحی، اهمیت آن، شرکت ساخت و ساز درگیر، و جنجالهای پیرامون بپرسید.
از تاریخچه برج ایفل بگویید.
-آیا آنها مناقشات بزرگی پیرامون این پروژه داشتند؟
-چه مصالح ساختمانی عمدهای استفاده شد؟
-از طراحی و طراحان آن بگویید
-اهمیت آن را توضیح دهید
-بیایید در مورد بودجه صحبت کنیم
مجموعه دوم دستورات، اطلاعات بسیار دقیقتری و پاسخهای مرتبط را تولید میکند.
3- بیش از حد خاص بودن دستورالعملها
اگرچه ممکن است پرسشهای بسیار دقیق، مفیدتر بهنظر برسد اما این استراتژی همیشه بهینه نیست. دستورالعملهای دقیق در واقع به ChatGPT یک جهت روشن برای ایجاد پاسخ ارائه میدهد. با این حال، جزئیات بیش از حد میتواند ناخواسته پاسخهای ChatGPT را به یک دایره بسیار کوچک محدود کند، که به طور بالقوه منجر به پاسخهای غیر دقیق و توهم آمیز میشود.
ChatGPT تمایل دارد هر زمان که اطلاعاتی از واقعیت در دسترس ندارد، خودش اطلاعاتی را ایجاد کند. بنابراین اگر واقعیت محدودی در محدودیت دستورالعملهایی که ارائه میدهید وجود داشته باشد، احتمالاً اطلاعات نادرستی دریافت خواهید کرد.
به عنوان نمونه، از ChatGPT خواسته شد که پاسخهای خود را به هر سؤالی که درباره دیدگاه ایلان ماسک درباره این موضوع سوال میشود محدود کند. گروه پژوهشگر از ChatGPT در مورد مریخ، موشکها و وسایل نقلیه الکتریکی پرسید و پاسخها خوب بود زیرا ایلان ماسک به وضوح در مورد این موضوع بسیار گفته است. اما زمانیکه از ChatGPT خواسته شد تا درباره پیتزا به آنها بگوید (به یاد داشته باشید، پاسخها فقط باید دیدگاه ایلان ماسک در مورد موضوع باشد)، ChatGPT تفسیر خندهداری را ارائه کرد.
4- عدم ارائه مفهوم در حد لازم
مفهوم، نقش حیاتی در چگونگی پاسخ ChatGPT به هر درخواست داده شده را ایفا میکند. حتی یک تغییر جزئی در متن سوال میتواند به پاسخ های متفاوتی منجر شود. اگر هیچ مفهومی ارائه نشود، درخواست شما مبهم تلقی میشود و در نتیجه هر بار که از همان درخواست استفاده میشود، پاسخهای متنوعی دریافت میشود. این عدم ثبات ممکن است هنگام جستجوی پاسخهای دقیق مطلوب نباشد زیرا راهی برای دانستن پاسخ درست وجود ندارد. اما چگونه باید متن سوال موردنظر را آماده کنید و چه زمانی باید این کار را انجام دهید؟
فرض کنید میخواهید از ChatGPT به عنوان یک ابزار ترجمه استفاده میکنید. همانطور که میدانید زبان میتواند بسیار مبهم باشد. به عنوان مثال، یک جمله بسته به متن میتواند معانی مختلفی داشته باشد. به عبارت دیگر، در چنین شرایطی، Context بسیار مهم است. در اینجا یک مثال را برای این موضوع بررسی کنیم.
عبارت اسپانیایی “Gracias por preguntar, pero estoy bastante seguro aquí” را در نظر بگیرید. ChatGPT این را به این صورت ترجمه می کند: «از اینکه پرسیدید متشکرم، اما من در اینجا کاملاً مطمئن هستم.» ولی در متنی که این جمله از آن کپی شده بود، معنای مورد نظر این بود: «ممنون که پرسیدید، من اینجا در امنیت هستم.»
همانطور که میبینید، این به اشتباه تفسیر شده است، زیرا هیچ محتوای مشخصی اینجا ارائه نشد. پس از اینکه با افزودن اطلاعات اضافی مبنی بر اینکه جمله باید از بافتِ فردی که در مورد ایمنی صحبت میکند (که در متنی که از آن کپی شده بحث شده است) تفسیر شود، به ChatGPT ارائه کردیم، ChatGPT ترجمه مورد انتظار را ارائه کرد.
5- عدم استفاده از مثال
گنجاندن مثالها یکی از جنبههای مهم ایجاد دستورات موثر ChatGPT است. در حالی که هر درخواستی نیاز به یک مثال ندارد، اما در مواقعی پیش میآید، که آوردن یک مثال میتواند ویژگی و دقت پاسخهای ChatGPT را تا حد زیادی افزایش دهد.
هنگام تولید محتوای منحصربهفرد مانند جوک، موسیقی یا مقدمه یک نامه، مثالها بسیار مهم هستند اما در شرایط عادی با آوردن مثال برای هر درخواست، هنگام واکشی اطلاعات از منابع مختلف، ChatGPT با شکست مواجه میشوید. چت بات ادعا میکند که از اینترنت استفاده نمیکند و یک پایگاه داده داخلی برای جمع آوری اطلاعات دارد. ممکن است نتواند هیچ اطلاعاتی را در زمان واقعی دریافت کند.
علاوه بر این از آنجاییکه ChatGPT نمی تواند چندین پرسش را همزمان پردازش کند ، پس آوردن مثال نیز به نوعی به دستوراتی که به ربات میدهید افزوده میشود و بازهم باید گفت که اگر از مثال های زیادی استفاده کنید، دچار یک اشتباه دیگر در این زمینه شدهاید و پاسخ شفافی دریافت نخواهید کرد.
6- واضح و مشخص نبودن دستورالعملها
برای دریافت بهترین پاسخها از ChatGPT، باید در دستورالعملهای خود تا حد امکان دقیق و بدون ابهام باشید. متأسفانه، ابهام، درخواستهای شما را برای تفسیرهای متعدد باز میکند، و ارائه یک پاسخ خاص و دقیق را برای ChatGPT دشوار میکند.
«معنی زندگی چیست؟» و «بهترین راه برای سالم ماندن چیست؟» دو نمونه از اعلانها هستند که عادی به نظر میرسند اما کاملا مبهم هستند. هیچ پاسخ قطعی برای هر دو سوال وجود ندارد. با این حال، ChatGPT سعی خواهد کرد پاسخی را به شما ارائه دهد که به نظر حقایق سخت است. جملاتی مانند «معنای زندگی از منظر بیولوژیکی چیست؟» یا «برخی از تغییرات یا عادات خاص در سبک زندگی که می تواند به بهبود سلامت روان کمک کند چیست؟» نمونه های خوبی از جایگزین های خاص و کمتر مبهم هستند.
دستورات خاص سمت و سوی روشنتری را برای ChatGPT ارائه میدهند. همچنین تمرکز اعلان را محدود میکند و اطلاعات مرتبطتری را برای مدل ارائه میدهد تا با آن کار کند.
ورودی که به ChatGPT میدهید به اندازه خروجی آن مهم است
درست مانند یک سرآشپز که برای درست کردن یک غذای خوشمزه به مواد باکیفیت نیاز دارد، پاسخهای ایجاد شده توسط ChatGPT تا حد زیادی به درخواستهایی که ارائه میدهیم بستگی دارد. درست همانطور که انتخاب مواد تشکیل دهنده طعم و نتیجه یک غذا را شکل می دهد، وضوح، ویژگی و زمینه دستورات ما بر دقت و ارتباط پاسخهای ChatGPT تأثیر میگذارد. با ایجاد دستورات ساختاریافته، مواد لازم را به ChatGPT میدهید تا تعاملات بینشانگیز و جذابی را ارائه دهد، دقیقاً مانند یک آشپز ماهر که یک شاهکار آشپزی را سرو میکند.