Search
Close this search box.

کبوتر “مظنون به جاسوسی” پس از ۸ ماه اسارت، آزاد شد

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
کبوتر مشکوک به جاسوسی، آزاد شد

یک کبوتر که گمان می‌شد جاسوسی از کشور چین است پس از تحمل ماه‌ها اسارت آزاد شد.

اما ماجرای دستگیری و اسارت این کبوتر و ربط آن به دولت چین چیست؟

ماجرا از این قرار بود که 8 ماه پیش، کبوتری در بندر بین‌المللی بمبئی مشاهده شد که به یکی از پاهایش میکروچیب وصل بود. اما این کبوتر، زمانی جلب توجه کرد که بی‌حال در گوشه‌ای نشست و رهگذران به خیال بیماری پرنده، سعی کردند به او کمک کنند.

سرانجام مأموران حفاظت محیط زیست وارد عمل شدند و هنگامی که کبوتر بی‌حال را به نزد دامپزشک بردند متوجه شدند که میکروچیپی زیر پرهای منتهی به پای کبوتر، جاسازی شده است.

نیویورک تایمز در تشریح این خبر نوشت: «دلیل مشکوک‌شدن ماموران پلیس این بود که این پرنده به حلقه‌های مخصوصی روی پاهایش مجهز شده بود که حاوی میکروچیپ‌هایی برای جاسوسی بود. این کبوتر هم‌چنین نوشته‌هایی به خط چینی روی پاهایش داشت.

از سویی دیگر، محلی که کبوتر در آن‌جا پیدا شد کمی تا صندوق معاملات ارزی بانک‌ها در مومبایی (بمبئی) فاصله داشت که همین موضوع، شک مأموران را در طرح‌‎ریزی یک حمله به این صندوق، برانگیخت.»

خبرگزاری دهلی‌نو نیز با پوشش این خبر نوشت: «از آن‌جایی که پیش از این، پرندگان به‌ویژه کبوترها برای جاسوسی یا ارسال پیام به نقاط دوردست مورد استفاده قرار می گرفتند (و سازمان جاسوسی آمریکا، CIA، سابقه عجیبی در استفاده از کبوترها برای جاسوسی از مردم دارد) به همین‌خاطر، شک مأموران امنیتی برای جاسوس‌بودن پرنده، افزایش یافت.»

پیشنهاد مطالعه: کشورهای دارای قابلیت جاسوسی ماهواره‌ای

حلقه‌ها و تراشه‌های متصل به پای کبوتر، برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده شد و بیمارستانی در بمبئی نیز وظیفۀ تیمار و مداوای پرنده را برعهده گرفت.

طی این مدت، مقام‌های امنیتی هند با کشور چین وارد مذاکره شدند ولی متأسفانه، نتیجه‌ای نگرفتند.

سرانجام پس از 8 ماه و به دلیل نبود ادلۀ کافی مبنی بر جاسوس‌بودن کبوتر و یا دست‌داشتن دولت چین در اقدام امنیتی برضد سیستم بانکی هند، پرنده، آزاد شد.

در همین راستا، دولت هند اعلام کرد: «پلیس نتایج تجزیه وتحلیل سخت‌افزاری را در اختیار ما قرار داد؛ و متوجه شدیم میکروچیپ‌های موردبحث، موقعیت پرنده را ردیابی می‌کند. پس از تجزیه و تحلیل الگوهای سفر این پرنده، کارشناسان امنیتی به این نتیجه رسیدند که احتمالاً این یک کبوتر، مسابقه است که هنگام پرواز از آسمان تایوان، با اشتباهات محاسبه‌ای، راهش را گم کرده و مربوط به کشور چین نیست

نیویورک تایمز در پایان گزارش خود نوشت: «هرچند این موضوع، کمی مشکوک به نظر می‌رسد و مشخص نیست دولت هند چطور زودتر از این زمان، به بی‌خطر بودن کبوتر پی نبرده و پس از گذشت 8 ماه متوجه شده که پرندۀ پیدا شده، کبوتر جاسوس نیست؛ بلکه یک پرندۀ مسابقه است. از طرفی دیگر، ماجرای خط چینی در یادداشت پیدا شده روی پای کبوتر چه می‌شود؟ همان‌طور که همه می‌دانیم رسم‌الخط چینی با تایوانی بسیار متفاوت است. شاید دولت هند و چین بر سر یک اقدام سایبری با هم به توافق رسیده‌اند کسی نمی‌داند.»

پیشنهاد مطالعه: استفاده بالن‌ جاسوسی چینی از یک ارائه‌دهنده اینترنت و سخت افزار ایالات متحده

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *