Search
Close this search box.

چهره‌های هوش مصنوعی واقعی‌تر از چهره‌های اصلی انسان

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
چهره های ساخته شده با هوش مصنوعی

بر اساس تحقیقات جدیدی که توسط کارشناسان دانشگاه ملی استرالیا (ANU) انجام شده است، چهره‌های سفید تولید شده توسط هوش مصنوعی (AI) اکنون واقعی‌تر از صورت انسان به‌نظر می‌رسند.در این مطالعه، افراد بیشتری فکر می‌کردند چهره‌های سفید تولید شده توسط هوش مصنوعی انسان هستند تا چهره‌های افراد واقعی. همین امر در مورد تصاویر افراد رنگین پوست صادق نبود.

دکتر ایمی داول، نویسنده ارشد مقاله، گفت که دلیل این اختلاف این است که الگوریتم‌های هوش مصنوعی به‌طور نامتناسبی روی چهره‌های سفید آموزش داده می‌شوند. دکتر داول گفت: «اگر چهره‌های هوش مصنوعی سفید به‌طور مداوم واقعی‌تر تلقی شوند، این فناوری می‌تواند پیامدهای جدی برای افراد رنگین پوست در نهایت با تقویت تعصبات نژادی آنلاین داشته باشد. این مشکل در حال حاضر در فناوری‌های هوش مصنوعی فعلی که برای ایجاد عکس‌هایی با ظاهر حرفه‌ای استفاده می‌شوند، آشکار است. هنگامی که برای رنگین پوستان استفاده می‌شود، هوش مصنوعی رنگ پوست و چشم آنها را به رنگ سفید پوستان تغییر می‌دهد.


محققان دریافتند یکی از مسائلی که در رابطه با «هیپرواقع‌گرایی» هوش مصنوعی وجود دارد این است که مردم اغلب متوجه نمی‌شوند که فریب می‌خورند. الیزابت میلر، یکی از نویسندگان این مطالعه و کاندیدای دکترا در ANU، گفت: «نگرانی، افرادی که فکر می‌کردند چهره‌های هوش مصنوعی اغلب واقعی هستند، به‌طور متناقضی مطمئن بودند که قضاوت‌هایشان درست است. این بدان معناست که افرادی که تقلب‌ هوش مصنوعی را با افراد واقعی اشتباه می‌گیرند، نمی‌دانند فریب خورده‌اند.
محققان همچنین توانستند بفهمند چرا چهره‌های هوش مصنوعی مردم را فریب می‌دهند.به نظر می‌رسد که هنوز تفاوت‌های فیزیکی بین هوش مصنوعی و چهره انسان وجود دارد، اما مردم تمایل دارند آنها را اشتباه تفسیر کنند. به‌عنوان مثال، چهره‌های سفید هوش مصنوعی معمولاً نامتناسب‌تر هستند و مردم این را به‌عنوان نشانه‌ای از انسان واقعی بودن اشتباه می‌گیرند».

با این حال، ما نمی‌توانیم برای مدت طولانی به این نشانه‌های فیزیکی تکیه کنیم. فناوری هوش مصنوعی آنقدر سریع در حال پیشرفت است که احتمالاً به‌زودی تفاوت بین هوش مصنوعی و چهره انسان از بین خواهد رفت. محققان استدلال می‌کنند که این روند می‌تواند پیامدهای جدی برای گسترش اطلاعات نادرست و سرقت هویت داشته باشد و باید اقدامات لازم انجام شود.

«فناوری و هوش مصنوعی نمی‌تواند از هم جدا شود، بنابراین فقط شرکت‌های فناوری می‌دانند پشت صحنه چه می‌گذرد. دکتر داول گفت: باید شفافیت بیشتری در مورد هوش مصنوعی وجود داشته باشد تا محققان و جامعه مدنی بتوانند مسائل را قبل از تبدیل شدن به یک مشکل بزرگ شناسایی کنند. به گفته محققان، افزایش آگاهی عمومی می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطرات ناشی از این فناوری داشته باشد. دکتر داول گفت: «با توجه به اینکه انسان‌ها دیگر نمی‌توانند چهره‌های هوش مصنوعی را تشخیص دهند، جامعه به ابزارهایی نیاز دارد که بتواند به‌دقت متقلب‌های هوش مصنوعی را شناسایی کند.

“آموزش مردم در مورد واقع گرایی چهره‌های هوش مصنوعی می‌تواند به مردم کمک کند که به‌طور مناسب نسبت به تصاویری که آنلاین می‌بینند شک کنند” این مطالعه در مجله Psychological Science، مجله انجمن علوم روانشناسی منتشر شد.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *