،

چین، ماهواره‌های رقیب استارلینک را مورد آزمایش قرار داد

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
ماهواره های چینی رقیب استارلینک آزمایش شدند

China Mobile دو ماهواره LEO را برای آزمایش فناوری های 5G و 6G به عنوان بخشی از ادامه تلاش‌ها برای یکپارچه‌سازی شبکه‌های ماهواره ای و زمینی به فضا پرتاب کرده است.

ماهواره‌های چین در آخر هفته با پرتاب اولین ماهواره آزمایشی جهان با استفاده از معماری طراحی 6G نقطه عطفی را رقم زد. این اپراتور دولتی مخابراتی را در خط مقدم فناوری بی‌سیم نسل بعدی قرار می‌دهد. یکی دیگر از ماهواره‌های آزمایشی مجهز به فناوری 5G این شرکت نیز به‌عنوان بخشی از تلاش‌های مستمر این شرکت برای یکپارچه‌سازی شبکه‌های ماهواره‌ای و زمینی در فضا مستقر شد.

این دو ماهواره روز شنبه در مدار پایین زمین (LEO) در ارتفاع 500 کیلومتری پرتاب شدند. طبق گزارش‌ها، هر دو در مقایسه با ماهواره‌هایی که در مدار بالاتر قرار دارند، دارای تأخیر کمتر و نرخ انتقال داده بالاتری هستند.

حرکت در اوج نقطه فناوری بی‌سیم

بر اساس گزارش China Mobile، ماهواره‌های LEO – که نزدیک‌تر به سطح زمین عمل می‌کنند، می‌توانند کیفیت و سرعت خدمات اینترنت ماهواره‌ای را به‌ویژه در مناطق دورافتاده و ضعیف که شبکه‌های تلفن همراه زمینی نمی‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند، به‌طور قابل توجهی بهبود بخشند.

این شرکت در گزارش رسانه‌های دولتی گفت: «ماهواره‌های مدار پایین زمین که به‌عنوان یک پلتفرم حیاتی برای شبکه‌های فضایی و زمینی یکپارچه آینده قرار دارند، می‌توانند شکاف‌های پوشش سیگنال مخابراتی در شبکه‌های تلفن همراه زمینی را برطرف کنند و خدمات اینترنت ماهواره‌ای با پهنای باند بالاتر را در سطح جهانی ارائه دهند».

ماهواره 6G Star Core که به‌طور مشترک توسط China Mobile و آکادمی نوآوری برای ریزماهواره‌های آکادمی علوم چین توسعه داده شده است، میزبان یک معماری مستقل توزیع شده است و «از بازسازی نرم‌افزار در مدار، استقرار انعطاف‌پذیر عملکردهای شبکه اصلی و مدیریت خودکار پشتیبانی می‌کند».

China Mobile گفت: “این کارایی و قابلیت اطمینان عملیات در مدار شبکه هسته ماهواره ای را افزایش می دهد.”

از سوی دیگر، ماهواره China Mobile 01 با همکاری شرکت ماهواره‌ای چینی Ubinexus ساخته شد و ادعا می‌شود که اولین ماهواره پردازش سیگنال در جهان است که مجهز به سیستم عامل 5G در زمین است.

اپراتور مخابراتی قصد دارد بر اساس این ماهواره‌های آزمایشی آزمایش‌هایی در مدار انجام دهد و انتظار می‌رود نتایج این آزمایش‌ها مسیر فناوری‌های مخابراتی آینده، از جمله انتقال از شبکه‌های 5G به 6G را هدایت کند.

اهداف 6G چین

چین بارها در مورد جاه‌طلبی خود برای قرار دادن این کشور در مرکز فناوری نوپای 6G صحبت کرده است.

وانگ ژیقین، رهبر تیم ترویج 6G چین و معاون آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین، در ماه دسامبر گفت که چین قصد دارد تا سال 2030 6G را تجاری کند. وی افزود که انتظار می‌رود استانداردهای کار برای این فناوری تا سال 2025 تکمیل شود.

وانگ به نقل از گلوبال تایمز گفت: «از نظر توسعه 6G، همه کشورها در مرحله [اوایل] تحقیقات فناوری هستند و هنوز یک استاندارد واحد در ساخت شبکه 6G و فناوری کلیدی ایجاد نکرده‌اند.

Juniper Research این هفته گزارشی را منتشر کرد که پیش‌بینی می‌کند تا سال 2030، 290 میلیون اتصال 6G در سراسر جهان وجود داشته باشد و خدمات اولیه 6G در مناطق جغرافیایی پرجمعیت در سال 2029 راه‌اندازی شود.

با این حال، این پیش‌بینی با این فرض انجام می‌شود که مسائل فنی فعلی پیرامون این فناوری حل شده است. استاندارد 3GPP Release 18 که انتظار می‌رود ماه آینده متوقف شود. برای ادغام شبکه‌های غیرزمینی (NTN) مانند ماهواره‌ها و پلتفرم‌های ارتفاع بالا (HAPS) در زیرساخت 5G زمینی طراحی شده است. با استانداردهایی که هنوز تعریف نشده است، 6G هنوز به میزان زیادی در مرحله توسعه است.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *