Search
Close this search box.

چگونه هوش مصنوعی بر فعالیت های کاری تاثیر می گذارد

اوغر
اشتراک‌گذاری در:
working robots - ربات جایگزین انسان

هوش مصنوعی سال‌ها است که وجود دارد، اما تا به حال در این حد در گفتگوی روزمره افراد حضور نداشته است. با معرفی ChatGPT توسط OpenAI، هوش مصنوعی مولد مورد توجه افرادی قرار گرفت که توجه زیادی به آن نداشتند یا آن را به زندگی خود مرتبط نمی دانستند. از جمله کارمندانی که توسط این تکنولوژی تحت تاثیر قرار گرفته اند.

چت هوش مصنوعی که با استفاده از یادگیری ماشینی به درخواست ها پاسخ می‌دهد، به کارمندان در نوشتن رزومه، ایمیل، ساخت ایده جدید و حتی اثر هنری در محیط کار کمک می‌کند. این ابزار حتی در فرایند استخدام نیز تاثیر خود را می‌گذارد. از آنجایی که رقابت در تولید ابزار مشابه اوج گرفته است، این فناوری روز به روز قوی‌تر و پیچیده‌تر نیز خواهد شد.

اگرچه برخی از کارمندان اضطراب جایگزین شدن توسط هوش مصنوعی را دارند، اما متخصصان می‌گویند که این تکنولوژی ممکن است تاثیر مثبتی در زندگی روزانه کارمندان و بهبود مهارت‌های آنان داشته باشد و حتی بازدهی کلی کار را بالا ببرد.

یکی از توانایی‌های اصلی ChatGPT این است که می‌تواند مانند یک دستیار شخصی عمل کند. یعنی با دریافت یک درخواست، متنی با زبان طبیعی که حاوی پاسخی خوانا و مشخص است می‌دهد. علاوه بر ارائه اطلاعات، این ابزار می‌تواند به تحلیل و ارزیابی داده‌ها بپردازند.

به عنوان نمونه کارل بندیکت (Carl Benedikt)، مدیر گروه برنامه “آینده شغلی” دانشگاه آکسفورد، یکی از افرادی است که در کار خود از ابزار چت هوش مصنوعی بهره می‌برد. او اعتقاد دارد که این ابزار می‌تواند در طوفان فکری و ایجاد ایده‌های جدید، کاربرد داشته باشد.  وی برای یافتن استدلال برای فرضیات و یا نوشتن خلاصه تحقیق، توانایی آن را سنجیده است و معتقد است که قابلیت‌های این ابزار بی‌شمارند. برای افرادی که در حوزه آکادمیک مشغول به کار هستند، هوش مصنوعی می‌تواند یک موضوع پیچیده آکادمیک را به منظور توضیح به افرادی که از دانش آن بهره‌مند نیستند، ساده سازی کند یا یک سفر تحقیقاتی را برنامه ریزی کند و هزینه و زمان انجام پروژه را پیش‌بینی کند.

برای برخی نیز، چت هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای تکمیل ایده‌ها تبدیل شده است. ایتان مولیک (Ethan Mollick)، استاد دانشگاه پنسیلوانیا که در زمینه هوش مصنوعی و نوآوری فعال است، یکی از این افراد است. او ایده‌ای را به ChatGPT می‌دهد و از آن می‌خواهد که ایده را بسط دهد.

پتانسیل بالایی برای کارمندان به منظور استفاده از هوش مصنوعی مولد به عنوان دستیار شخصی وجود دارد. از قابلیت‌های این ابزار می‌توان برای بهینه کردن کارهای روزانه یا انجام پروژه‌ها و اهداف بلند مدت بهره برد.

هوش مصنوعی همچنین می‌تواند برای یافتن ایرادهایی که ممکن است از چشم افراد دور بماند، کاربرد داشته باشد. مواردی از قبیل یافتن اشتباهات در متن، چک کردن کدهای برنامه نویسی و یا حتی یافتن تعصبات و پیش فرض‌هایی که کارمندان از وجود آن آگاه نیستند.

یک تحلیلگر که داده‌ها را تفسیر می‌کند، ممکن است در روند تفسیر داده، با سوگیری تاییدی روبرو شود. یعنی به دنبال شواهدی بگردد که خروجی مد نظر وی را تایید کند. هوش مصنوعی از این خطا مصون است و می‌تواند یک تفسیر بی‌طرفانه، با جزئیات و معتبر ارائه دهند.

این فناوری به هیچ عنوان بی‌نقص نیست، اما در حال حاضر شرایطی را فراهم کرده است که کارمندان بتوانند راه‌حل‌ها و خروجی‌ها را خارج از حیطه تجارب خود، ببینند و دیدی جدید و بی‌طرفانه در بسیاری از حوزه‌ها به دست آورند.

توانایی شناسایی سریع‌تر و بهتر مسائل، جایگزین تخصص نخواهند شد. هوش مصنوعی مشکلات را تشخیص می‌دهد ولی هنوز این انسان است که باید آن مسئله را حل کند.

بعلاوه، ChatGPT و سایر مدل‌های یادگیری ماشینی دائما در حال به‌روز شدن و پیشرفت هستند و دامنه داده‌های آن‌ها وسیع‌تر می‌شود و همین مسئله باعث می‌شود که مشکلات و خطاها را بهتر از همیشه تشخیص دهند.

یکی از نگرانی‌های اصلی در حوزه هوش مصنوعی این است که این فناوری بتواند جایگزین افراد در انجام مشاغل شود. برخی از داده‌ها این ادعا را تایید می‌کنند. این فناوری بسیاری از مشاغل را از بین می‌برد. در گزارش ماه مارس Goldman Sachs اشاره شده است که هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین معادل 300 میلیون کار تمام وقت شود. اما متخصصان می‌گویند که فعلا جایی برای نگرانی وجود ندارد و این اتفاق مشاغل جدیدی را جایگزین کند.

هوش مصنوعی به افراد آکادمیک کمک می‌کند که یک طرح کلی برای پست وبلاگ یا شبکه‌های اجتماعی تهیه کنند، موضوعات پیچیده را به منظور توضیح به افراد فاقد دانش فنی، ساده کنند و حتی برنامه یک سفر کاری به همراه پیش‌بینی بودجه و زمانبندی تهیه کنند.

اگرچه اتوماسیون ممکن است در کوتاه‌مدت باعث ایجاد هرج و مرج زیادی شود، اما در بلند مدت باعث ایجاد مشاغل جدید می‌شود. در تحقیقاتی که در سال 2021 منتشر شد، مشخص شد که 60 درصد مشاغلی که در حال حاضر وجود دارند، در سال 1940 وجود خارجی نداشتند. صنعتی‌سازی و اتوماسیون باعث به وجود اومدن صنایعی از جمله خودرو و رایانه شد که مشاغل جدیدی مانند رانندگی و طراحی وب را ایجاد کردند.

 

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *