، ، ،

اُفت سرعت اینترنت در ایران؛ موزامبیک، تانزانیا، فیجی و زامبیا بالاتر از ایران!

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
روند رو به کاهش سرعت اینترنت در ایران

در گزارش دسامبر 2023 وب‌سایت «Speed Test» در افشاگری نگران‌کننده تاکید کرد که سرعت اینترنت موبایل ایران به پایین‌ترین حد خود در سال گذشته کاهش یافته است. این گزارش که به‌طور مرتب داده‌های سرعت اینترنت جهانی را ارزیابی و منتشر می‌کند، حاکی از کاهش قابل‌توجه جایگاه ایران است، زیرا این کشور اکنون رتبه 78 جهان را از نظر سرعت اینترنت همراه دارد.

بر اساس آمار ارائه شده توسط اسپید تست، سرعت دانلود اینترنت موبایل ایران تنها به 29.31 مگابیت در ثانیه رسید، در حالی که سرعت آپلود در آذرماه به 46.9 مگابیت در ثانیه کاهش یافت. این ارقام نشان دهنده کمترین سرعت ثبت شده در کشور طی 12 ماه گذشته است. تجزیه و تحلیل بیشتر داده‌ها نشان داد که در سال گذشته، سرعت اینترنت تلفن همراه بیش از 20 درصد کاهش یافته است.

شایان ذکر است، سرعت اینترنت ثابت ایران نیز در آذرماه نسبت به ماه قبل با کاهش مواجه شد و کشور را در رتبه 152 در بین 178 کشور از نظر سرعت اینترنت ثابت قرار داد. به‌طور نگران کننده، کشورهایی مانند موزامبیک، تانزانیا، فیجی و زامبیا دارای میانگین سرعت اینترنت ثابت بالاتری نسبت به ایران هستند.

روند نزولی سرعت اینترنت در حالی رخ می‌دهد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به اپراتورهای ثابت و موبایل اجازه افزایش 34 درصدی تعرفه بسته‌های اینترنت خود را داده است.

در نتیجه، در هشتم همان ماه، اپراتورهای تلفن همراه هزینه دسترسی شهروندان به اینترنت سانسور شده را افزایش دادند. کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات همچنین شرکت‌های مربوطه را از افزایش تعرفه اپراتورهای ثابت در 24 ژانویه مطلع کرد.

این سناریوی نگران کننده انجمن تجارت الکترونیک تهران را بر آن داشت تا این هفته گزارشی منتشر کند که وضعیت اینترنت ایران را “خطرناک” توصیف کند. این گزارش تمایز مشکوک ایران را به‌عنوان یکی از کشورهایی با پایین‌ترین کیفیت اینترنت در سطح جهان برجسته کرد.

نویسندگان گزارش با انتقاد از وضعیت فیلترینگ و اختلالات مداوم در فضای اینترنت ایران، تاکید کردند که رئیس جمهور کشور طبق اختیارات قانونی خود مسئولیت اصلی وضعیت اسفناک دسترسی به اینترنت در ایران را بر عهده دارد.

همانطور که کشور با این چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کند، نگرانی فزاینده‌ای در مورد تأثیر آن بر ارتباطات، تجارت و رفاه کلی جامعه وجود دارد.

منبع: irannewsupdate

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *