پلتفرم پخش ویدیوی گوگل یوتیوب در حال حذف برخی ویدیوها است. این شرکت اعلام کرد که در تلاش است تا دستورالعملهای مرتبط با محتواهای پزشکی را تغییر دهد. برای این کار، یوتیوب محتوایی را که «مضر یا بیاثر بودن درمانهای سرطان را تبلیغ میکند» حذف میکند. علاوه بر این، ویدیوهایی که «بینندگان را از مراجعه به درمان حرفهای پزشکی منصرف میکند» نیز از پلتفرم حذف خواهند شد. این شرکت گفت که این اقدام به آن کمک میکند تا با اطلاعات نادرست در مورد موضوعاتی مانند ویروسها، واکسنها و سلامت باروری مقابله کند.
یوتیوب همچنین امیدوار است که این چارچوب خط مشی به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا بتواند طیف وسیعی از موضوعات پزشکی را پوشش دهد. با این حال، این شرکت میخواهد تعادلی بین به حداقل رساندن آسیب و اجازه بحث و گفتگو را ایجا کند.
یوتیوب در یک پست وبلاگی تأیید کرد که علیه درمانهایی که مضر هستند و همچنین درمانهایی که ثابت نشدهاند و به عنوان جایگزینهای ثابت پیشنهاد میشوند، اقدام خواهد کرد. به عنوان مثال، هیچ ویدیویی نباید کاربران را به مصرف مکملهای ویتامین C به عنوان جایگزینی برای پرتودرمانی تشویق کند.
یوتیوب ویدیوهای اطلاعات نادرست واکسن را ممنوع کرد
در سال 2020، پلتفرمهای فناوری بزرگ مانند گوگل، فیسبوک و مایکروسافت گرد هم آمدند تا تعهد مشترکی برای مبارزه با اطلاعات نادرست مرتبط با کووید-19 بدهند. یوتیوب علیه اطلاعات نادرست واکسن مثلاً با عنوان حذف تبلیغات از ویدئوهای توطئه ضد واکسن اقدام کرد. بعداً، در سال 2021، این پلتفرم اطلاعات نادرست واکسن را به طور کامل ممنوع کرد.
جدا از این، یوتیوب ویدیوهای دیگری را که ممکن است تحت خط مشی اطلاعات نادرست پزشکی خود مضر باشند، ممنوع کرده است. این ویدئوها شامل مواردی است که «دستورالعملهایی برای روشهای ناامن سقط جنین» یا «ادعاهای نادرست درباره ایمنی سقط جنین» را تبلیغ میکنند.
در همین حال، در سال 2022، توییتر (اکنون X) پس از تصاحب ایلان ماسک، اجرای سیاست اطلاعات نادرست Covid خود را متوقف کرد. متا به رهبری مارک زاکربرگ همچنین شروع به لغو قوانین اطلاعات نادرست Covid خود در کشورهایی مانند ایالات متحده کرده است. البته در این کشورها، این بیماری دیگر یک اورژانس ملی محسوب نمیشود.