Search
Close this search box.

نخستین ویروس کامپیوتری؛ چرا ویروس برین ایجاد شد؟

nilyamaani
اشتراک‌گذاری در:

در سال ۱۹۸۶، برادران علوی از پاکستان نخستین ویروس کامپیوتری را برای رایانه‌های سازگار با IBM که از سیستم عامل MS-DOS استفاده می‌کردند، ایجاد کردند. آنها در این ویروس نام، آدرس و شماره تلفن خود را قرار دادند. دلیل این اقدام عجیب چه بود؟ امجد و بزید علوی فروشگاهی برای فروش رایانه و نرم‌افزار داشتند و به این دلیل که برخی از نرم‌افزارهایشان به‌طور غیرقانونی کپی و استفاده می‌شد، ویروسی به نام Brain ساختند تا به مقابله با سرقت‌های نرم‌افزاری بپردازند.

 ویروس Brain نوعی بوت‌کیت بود که خود را در بخش بوت دیسک فلاپی قرار می‌داد و با بارگذاری در حافظه، سرعت رایانه را کاهش می‌داد. برای رفع مشکل، کاربر می‌بایست با سازندگان ویروس تماس می‌گرفت. برادران علوی از طریق فروشگاه خود دیسک‌های فلاپی حاوی نسخه‌های ارزان و کپی‌شده از نرم‌افزارهای IBM PC (از جمله ویروس Brain) را به فروش می‌رساندند. توریست‌ها این دیسک‌ها را خریداری کرده و از این طریق ویروس علوی به اروپا و آمریکا نیز انتقال یافت. سرانجام در سال ۱۹۸۷، برادران علوی پس از آنکه احساس کردند درس خوبی به دزدان نرم افزار داده‌اند، فروش دیسک‌های آلوده به این ویروس را متوقف کردند.


برادران علوی، امجد و بزید، به‌عنوان اولین سازندگان ویروس کامپیوتری شناخته می‌شوند که فعالیت‌شان در لاهور، پاکستان متمرکز بود. هدف آنها از ساخت ویروس Brain، مقابله با کپی‌های غیرمجاز نرم‌افزار بود، نه آسیب به کاربران. با وجود اینکه ویروس Brain مشکلاتی را برای رایانه‌ها ایجاد می‌کرد، بسیاری از کارشناسان فناوری، اقدامات آنها را روشی ابتدایی اما نوآورانه در برخورد با نقض حقوق نرم‌افزاری می‌دانند. ویروس علوی اکنون در تاریخ فناوری به‌عنوان اولین ویروس رایانه‌ای شناخته می‌شود که در دنیای دیجیتال گسترش یافت و توجه جامعه امنیت سایبری را به خود جلب کرد.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *