Search
Close this search box.
،

تفاوت مودم با روتر

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
تفاوت روتر با مودم چیست؟ -لاگ‌مدیا Router vs Modem LogMedia

گاهی هنگام صحبت در مورد سخت افزار اینترنت خانگی خود از روتر و مودم به جای یکدیگر استفاده می‌کنیم، این دو دستگاه یکسان نیستند. در واقع نقش آنها بسیار متفاوت است.

در اینجا نگاهی به تفاوت روتر و مودم و همچنین نگاهی اجمالی به عملکرد هریک از دستگاه‌ها می‌اندازیم.

مودم در مقابل روتر: تفاوت چیست؟

تفاوت روتر با مودم چیست

تفاوت اساسی مودم و روتر نقش آنها در اتصال شما به اینترنت است. یک مودم پُل بین خانه و اینترنت شما است (ارائه شده توسط ISP شما). یک روتر مسئول ایجاد شبکه محلی (Local) شما در خانه است.

می‌توان روتر را به‌عنوان یک نگهبان ترافیک تصور کرد. این به وسایل نقلیه (دستگاه‌های شما) کمک می‌کند تا به پل (مودم) که به اینترنت منتهی می‌شود دسترسی پیدا کنند. روتر مطمئن می‌شود که هر دستگاه در خط خود باقی می‌ماند. روتر اتصال دستگاه‌های دیگر را قطع نمی‌کند یا داده‌های آنها را رهگیری نمی‌کند.

تفاوت دیگر بین مودم و روتر این است که یک مودم یک آدرس IP عمومی دارد. با این حال، یک روتر آدرس‌های IP محلی مختلفی را برای ارتباط درون شبکه اختصاص می‌دهد.

مطالب مرتبط: چگونه از هک شدن مودم وای‌فای جلوگیری کنیم

این ضرورت وجود دارد که هر دستگاه هنگام اتصال به اینترنت مجهز باشد. مهم نیست که برای اتصال به اینترنت مودم لازم باشد. به‌همین دلیل است که مودم‌های کوچک در دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند تعبیه شده‌اند.

بدون روتر، مودم همچنان می‌تواند به اینترنت متصل شود. برعکس همین امر صادق نیست. علاوه بر این، یک مودم صرفا برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود، در حالی که یک روتر از نظر فنی می‌تواند بدون اینترنت برای ایجاد یک شبکه خانگی بین دستگاه‌ها استفاده شود.

بیایید نگاهی دقیق تر به کارهایی که هر دستگاه انجام می دهد بیندازیم تا آنها را بهتر درک کنیم.

مودم چیست؟

مقایسه مودم با روتر

یک مودم سیگنال‌‌های ورودی و خروجی را بین یک ISP و خانه یا محل کار کاربر تبدیل می‌کند. کار مودم شامل تبدیل این سیگنال‌ها به فرمت‌های سازگار است که امکان انتقال داده‌های مورد نیاز برای اتصال به اینترنت را فراهم می‌کند.

فرآیند تبدیل شامل مدولاسیون و دمودولاسیون سیگنال‌ها می‌شود (از این رو نام دستگاه: ترکیبی از اصطلاح «مدولاتور-دمدولاتور» است).

یک ISP داده‌ها را با استفاده از سیگنال‌های مختلف (رادیو، برق، ماهواره و غیره) ارسال می‌کند، در حالی که رایانه‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی از سیگنال‌های دیجیتال استفاده می‌کنند. این بدان معناست که مودم اساساً برای ترجمه و تبدیل سیگنال‌ها مورد نیاز است. یعنی اجازه می‌دهد تا این دو نقطه پایانی با هم ارتباط برقرار کنند.

بسته به نوع اتصال اینترنت شما، نوع مودم مورد نیاز شما متفاوت است. مثلا برای اینترنت کابلی به یک مودم کابلی نیاز دارید. در ضمن اینترنت LTE به مودم LTE و اینترنت DSL به مودم DSL نیاز دارد.

با این حال، صرف‌نظر از نوع مودم، هدف اصلی یکسان است. بدون مودم، رایانه یا تلفن شما قادر به ارسال و دریافت داده‌های مورد نیاز برای اتصال به سرویس اینترنت شما نخواهد بود. سخت افزار اتصال اینترنت شما را ایجاد و حفظ می‌کند.

با این حال، یک مودم مستقل می‌تواند تنها یک دستگاه را در یک زمان به اینترنت متصل کند. اینجاست که روتر وارد می‌شود…

روتر چیست؟

روتر چیست و چه تفاوتی با مودم دارد - لاگ‌مدیا

روتر یک شبکه محلی از دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و به این دستگاه‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به مودم شما و یکدیگر ارسال کنند. اگر بخواهید فقط یک دستگاه را به اینترنت متصل کنید، از نظر فنی نیازی به روتر نیست. با این حال، اکثر خانه‌های مدرن دارای چندین دستگاه هستند که از اینترنت استفاده می‌کنند، مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و چندین رایانه شخصی.

برای اینکه این دستگاه‌ها بتوانند داده‌ها را به‌صورت یکپارچه در شبکه محلی شما انتقال دهند، به یک روتر نیاز دارید. داده‌ها و ترافیک را بین دستگاه‌ها هدایت می‌کند (از این رو نام آن روتر؛ به معنای مسیر یاب است).

روتر شما این کار را با تخصیص آدرس‌های IP محلی به هر دستگاه انجام می‌دهد تا داده‌ها در جای مناسب قرار گیرند. در غیر این صورت، همان داده‌ها به همه دستگاه‌های موجود در شبکه می‌رود.

تصویری از توپولوژی یک روتر

روترهای مدرن شامل یک سوئیچ و هاب داخلی هستند که پورت‌های مورد نیاز هر یک از دستگاه های شما را برای اتصال بدون وقفه به وب فراهم می کند. هاب‌ها و سوئیچ‌ها نیز به‌عنوان دستگاه‌های مستقل در دسترس هستند، اما اینها معمولاً برای محل کار هستند که در آن کاربران یا دستگاه‌های بیشتری نیاز به اتصال به شبکه دارند.

اگر فقط می‌خواهید فایل‌ها را بین دستگاه‌های محلی خود به اشتراک بگذارید، روترها از نظر فنی می‌توانند بدون اینترنت نیز کار کنند. این بدان معنی است که می‌توانید از روتر بدون مودم برای اشتراک‌گذاری فایل‌ها از رایانه شخصی خود با چاپگر خود یا ارسال فایل‌ها بین دو رایانه در یک شبکه محلی استفاده کنید. با این حال، روتر شما باید به مودم شما متصل شود تا دسترسی به اینترنت را فراهم کند.

نتیجه گیری

به‌طور خلاصه، یک مودم شبکه شما را به اینترنت متصل می‌کند، در حالی که یک روتر WiFi یک شبکه محلی ایجاد می‌کند و اتصالات بی‌سیم و سیمی را برای چندین دستگاه فراهم می‌کند تا آن اتصال اینترنت را به اشتراک بگذارند. با این حال، برای بهره‌مندی واقعی از اینترنت پرسرعت به هر دو نیاز دارید. در این مقاله به بررسی تفاوت‌های روتر و مودم پرداختیم. امیدواریم این مقاله حوزه شبکه، آگاهی لازم را در این زمینه به شما داده باشد.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *