در دنیای پر سرعت محتوای دیجیتال، داشتن کانال تلگرام آن هم با مخاطبان زیاد میتواند یک برگ برندۀ خوب بهشما رود. داشتن این کانال، چندان دور از ذهن نیست تنها باید قاعدۀ بازی را بلد باشید.
سرعت کم اینترنت در ایران، فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی و عدم آگاهی برخی نسبت به ترفندهای موفقیت در دنیای مجازی را که کنار بگذاریم با چند روش ساده، بهراحتی میتوان یک کانال تلگرام پربازدید داشت. در ادامه، با این مقاله، همراه باشید.
پیشنهاد مطالعه: تلگرام با چند قابلیت بسیار مفید و موثر بهروز شد
1. جلوتر از بقیه باشید
اگر فیلم یا رویدادی در آینده اکران میشود از قبل کانالی برای آن ایجاد کنید یا در کانالتان راجع به آن بنویسید. عکس و گزارش بگذارید و بهمحض رویدادن آن اتفاق سعی کنید مدام آن را پوشش دهید تا مخاطبان به هوای خواندن مطلب به کانال شما بیایند.
یا چنانچه اتفاقی افتاده مثلاً کوهی در نپال، ریزش کرده است. سعی کنید متفاوت از شبکههای خبری باشید. اگر آنها، مدام، گزارش لحظهبهلحظه از اتفاق میدهند شما بدون پرداختن به اصل موضوع، موارد خواندنی و جذاب بنویسید. مثلاً موارد ایمنی برای خانههایی که نزدیک ارتفاعات ساخته شده. هنگام کوهنوردی به چه نکاتی توجه کنیم؟ اگر با حادثۀ ریزش کوه مواجه شدیم نخستین اقدام چیست؟ و…
2. به نامگذاری کانال دقت کنید
- نام کانال تلگرام باید واضح، با املای صحیح و مرتبط با اهدافی باشد که در کانال به اشتراک میگذارید.
- کانالهای با اسامی مشابه را ببینید و اگر محتوای آنها با اهداف شما سازگار نیست این نام را انتخاب نکنید چرا که ممکن است مخاطبان، بهاشتباه شما را یکی از زیرشاخههای آن کانال بدانند.
- از نوشتن اسامی طولانی یا اسامی با فونتهای خاص پرهیز کنید چرا که اجازه نمیدهد سایر مخاطبان بهمحض شنیدن نام کانالتان از دوستانشان، شما را بهراحتی پیدا کنند.
- در قسمت بیوی کانال، توضیحات زیاد ننویسید. گاهی یک جمله یا نوشتن یک پرسش کافی است.
- نامهای کوتاه، ساده اما پُرمعنا که بهراحتی به ذهن سپرده میشوند بسیار مفیدند.
3. کانال عمومی، داشته باشید
پس از راهاندازی کانال، به فکر باشید که آن را عمومی کنید. این کار کمک میکند تا مخاطبان بیشتری مطالب شما را ببینند و با بقیه به اشتراک بگذارند.
4. مطالب مفید بنویسید
سعی کنید مطالبی را در کانالتان بگذارید که از قبل پیشبینی میکنید مخاطبان آن را برای هم میفرستند این کار باعث میشود تا الگوریتم تلگرام، رتبۀ مثبت و بالایی به کانال شما اختصاص دهد.
5. مشارکت در کانال را افزایش دهید
مشارکت مخاطبان با سایر اعضا و ادمین، کلید اصلی افزایش فالوئر در کانال تلگرام است. .بهطورمنظم با مشترکان خود تعامل داشته باشید به نظرات آنها پاسخ دهید و حتی گفتوگوهای زنده و آنلاین درمورد موضوع خاصی در ساعتهای مشخص برگزار کنید. این کار باعث میشود تعداد زیادی از مخاطبان در آن ساعت، به کانال شما بیایند تا دنبالکنندۀ بحث باشند و ممکن است تعدادی از آنان، پس از پایان یافتن گفتوگو، جزو مخاطبان کانالتان شوند.
6. برنامۀ منظم تولیدمحتوا داشته باشید
مثل اینستاگرام، X(توییتر سابق) یا TikTok سعی کنید که برنامۀ روتین و منظمی برای گذاشتن محتوا در کانالتان داشته باشید. لزومی ندارد که حتماً هر روز رأس ساعت 8 صبح مطلب بگذارید. نه! اما میتوانید این اطمینان را به مخاطبان خود بدهید که حداقل هر روز، منتظر خواندن یا دیدن مطلب جدیدی در کانال شما باشند. اگر قرار نیست مدتی در کانال فعالیت کنید- به هر دلیلی: مسافرت، بیماری، زایمان، درسخواندن و…- حتماً از قبل به مخاطبانتان اطلاع دهید و یا با انتخاب یک ادمین مورداعتماد حداقل هرچندروز یکبار در کانال مطلب بگذارید تا مخاطب از شما و کانالتان جدا نشود.
6. محتوای با کیفیت بگذارید
کیفیت همیشه بر کمیّت برتری دارد. گذاشتن یک محتوای کوتاه اما مفید بهتر از دهها مطلب کوتاه و بلند اما بیفایده در کانال است. افرادی که وقت و هزینۀ خود را میگذارند و به یک کانال تلگرام میآیند دنبال خواندن مطالبی نیستند که بهراحتی در هر کانال خبری یا مجلۀ زرد با آن مواجه میشوند. آنها بهدلیلی جذب کانال شما شدهاند: محتوای منحصربهفرد از بقیه! پس با همین انحصارِ بهخود، آنها را مشتری وفادار کانال خود کنید.
7. تبلیغ نکنید؛ اما معرفی چرا
مخاطبان خیلی باهوشند و بهمحض اینکه تشخیص دهند شما در کانال خود تبلیغ کردهاید از شما دلسرد میشوند و حتی ممکن است با کانال شما خداحافظی کنند. برای اینکه این اتفاق نیفتد طرحی ویژه، انجام دهید. کانالهایی که میدانید مطالب خوب و مفیدی برای مخاطبان دارند- حتی اگر همراستا با اهداف شما و کانالتان نباشد- انتخاب کنید و یک مطلب، عکس، ویدیو یا حتی جملهای زیبا ار آنها را در کانال خود به اشتراک بگذارید. با اینکار سه هدف را نشانه رفتهاید:
- مخاطبانتان، به مطلب، به دیدۀ تبلیغ نگاه نمیکنند.
- کانالی که معرفی کردید حتماً خوسحال میشود و برای جبران، یکی از مطالب شما را به اشتراک خواهد گذاشت: (این کار به جذب مخاطب از کانال جدید کمک میکند بدون اینکه شما پولی بپردازید یا خودتان به دنبال مخاطب بیشتر و جدید بگردید.)
- حس اعتماد به کانال شما و پربار بودن مطالبتان افزایش مییابد.
- موضوعهای کانال شما کمی از یکنواختی خارج شده و تنوع پیدا میکنند.
8. کانالتان را در رسانههای اجتماعی، معرفی کنید
از دیگر شبکههای اجتماعی برای تبلیغ کانال تلگرام خود استفاده کنید. اسکرینشاتها، تیزرها، اشتراک یک مطلب از کانالتان، نوشتن لینک کانالتان و دعوت از مخاطبان برای اینکه کانال تلگرام را ببیند و یا درخواست از دوستانتان که کانال شما را در شبکههای اجتماعیشان معرفی کنند از جمله راهکارهای خوب برای دیدهشدن کانال تلگرام است.
مثلاً فرض کنیم شما در اینستاگرام فعالیت ندارید اما یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان چرا. اگر او لینک کانال شما را استوری کند امکان زیادی وجود دارد که مخاطبان زیادی از طریق صفحۀ او به کانال تلگرام شما بیایند.
این ویدیو را ببینید: ظاهر تلگرام در اپل ویژن پرو
9. بهینهسازی SEO انجام دهید
درست مانند وبسایتها، بهینهسازی سئو در کانال تلگرام به افزایش مخاطبان یک کانال، کمک شایانی خواهد کرد. از کلمات کلیدی مرتبط در توضیحات کانال و پستهای خود برای بهبود قابلیت کشف در موتور جستجوی تلگرام استفاده کنید.
10. تحلیل و بازخورد داشته باشید
عملکرد کانال خود را از طریق تحلیل کنترل کنید. با این کار، متوجه میشوید چه نوع محتوایی بهترین عملکرد را دارد و میتوانید استراتژی خود را براساس آن تنظیم کنید. با گرفتن بازخورد از مشترکان کانال تلگرام، نوع محتوای خود را بر اساس آن انتخاب میکنید که همین کار، به بازدید بیشتر از کانال شما کمک خواهد کرد.
11. عکس پروفایل را درست انتخاب کنید
در انتخاب عکس کانال تلگرام دقت کنید. عکسهای رازآلود برای کانالهای علمی، عکسهای زیبا برای کانالهای رمانتیک و شعر و عکسهای ساده برای کانالهای کاری مناسبند.
اگر شما یک کانال تلگرام دربارۀ کار و مسائل کاری دارید و عکسی رازآلود برای آن بگذارید مخاطبان، حس خوبی با کانال نخواهند داشت و خیلی زود آن را پس میزنند.
اگر هم کانال شما شخصی است حداقل یک عکس از خودتان بگذارید تا مخاطب با شما احساس نزدیکی بیشتری داشته باشد. عکسهای نصفهنیمه یا شطرنجیشدۀ چهره و یا عکسهایی که روی صورت پوشانده شده برای کانالهای تلگرام با موضوعهای خودمانی اصلاً انتخاب خوبی نیست.
12. مسابقه و جایزه بگذارید
برگزاری مسابقه یا قرعهکشیهای گاهوبیگاه میتواند راه مؤثری برای افزایش تعامل و جذب مشترکان جدید باشد. مردم عاشق اینند که شانس برندهشدن داشته باشند و یا هیجان شرکت در مسابقه را تجربه کنند.
13. آخرین بهروزرسانی را انجام دهید
اینکه شما از آخرین بهروزرسانیها آگاه باشید و آن را در کانالتان اجرا کنید بسیار برای مخاطبان، ارزشمند است؛ چرا که آنها متوجه میشوند شما کاربر بهروزی هستید و از سویی کانال شما منبع خوبی برای اطلاع انها از آخرین تغییرات تلگرام است.
پیشنهاد مطالعه: تلگرام آپدیت شد! چه امکاناتی به برنامه اضافهشده است؟
14. صبور باشید
موفقیت در تلگرام، مانند هر پلتفرم آنلاین دیگری، نیازمند صبر و حوصله است. اگر رشد کانال شما بهآهستگی پیش میرود دلسر نشوید. با آرامش منتظر بمانید و راهکارهایی که گفته شد انجام دهید قطعاً کانال تلگرامتان پربازدید خواهد شد.
15. شبکه بسازید
برای رشد کانالتان به کانالهای پربازدید و مهم سری بزنید و برای آنها کامنت بنویسید یا مطالبشان را بهاشتراک بگذارید و یا ضمن صحبت با مدیر کانال از او بخواهید که یکی از مطالب شما را در کانالش بهاشتراک بگذارد یا در حد یک جمله، کانال تلگرام شما را معرفی کند. با این کار، بهراحتی با دیگر مدیران کانال و تاثیرگذاران حوزۀ کاری خود ارتباط برقرار میکنید. همکاری و تبلیغات متقابل میتواند کانال شما را به مخاطبان بیشتری معرفی نماید.
16. زمانبندی و تقویم محتوایی در نظر بگیرید
خوب کانال و مخاطبانتان را آنالیز کنید. اینکه چه زمانی آنها بیشترین فعالیت را دارند و مطالب شما را میخوانند و یا برای دیگران میفرستند.
از طرفی، نوشتن تقویم محتوایی به ساختارمندی کانال تلگرام کمک میکند. تقویم محتوایی خوب و اصولی به حفظ ثبات شما در ارائۀ مطالب، وفاداری مخاطبان به کانال و ایجاد حس اطمینان برای آنان که محتوای منحصربهفرد و اصولی میخوانند کمک نماید.
17. مخاطب جعلی نسازید
همانطور که بارها و بارها گفتیم مخاطبان در دنیای دیجیتال بسیار باهوشند و چنانچه حس کنند قصد گولزدن آنها را دارید اعتمادشان به شما کاهش مییابد. پس سعی نکنید به توصیۀ دوستان یا برخی افراد ناآگاه، برای کانال خود، مخاطب جعلی بخرید. چرا که مخاطب واقعی با دیدن تعداد بازدیدها یا واکنش در کانال شما بهخوبی متوجه این موضوع میشود و احساس میکند شما او را به دام کشاندهاید تا فقط تعداد مخاطب کانالش زیاد باشد اما قرار نیست محتوای خوبی در این کانال بخواند. یادمان باشد تعداد مخاطب کم که بهمرور خودشان به کانال بیایند بهتر است از تعداد مخاطب جعلی زیاد که باعث میشود هرلحظه، تعدادی از کانال، کوچ کنند.
سخن آخر
کانال تلگرام شما، بستری برای ارتباط با مخاطبان، به اشتراکگذاری محتوای ارزشمند و ساختن جامعهای وفادار است.موضوع فقط رتبهبندی شما در تلگرام نیست؛ یا اینکه بخواهید به دیگران بگویید که مخاطبان زیادی دارید؛ بلکه تأثیری است که روی مشترکان خود میگذارید تا آنها، خودشان، کانل شما را به دیگران معرفی کنند.
پیشنهاد مطالعه: معرفی موضوعات مرتبط در سرچ! و برجستگیهایی از آخرین آپدیت تلگرام