Search
Close this search box.

هشدار کارشناسان فناوری نسبت به قوانین تجاری ایالات متحده علیه چین

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
جنگ تراشه‌ای ایالات متحده امریکا علیه چین

تضاد آمریکا و چین به شرکت‌های چینی آسیب می‌زند و آنها را مجبور می‌کند که به خود متکی باشند و ترجیحات خود را از تراشه‌های آمریکایی به مکان‌هایی مانند هواوی منحرف کنند تا از محدودیت‌های تجاری اجتناب کنند.

درگیری تکنولوژیک بین ایالات متحده آمریکا و چین همچنان موضوع داغ مورد بحث کارشناسان و تحلیلگران است. کانون توجه بار دیگر به محدودیت‌های آمریکا در تجارت با شرکت‌های چینی می‌پردازد، موضوعی که اخیراً در مجمعی که توسط مرکز کارتر در آتلانتا برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت.

محدودیت‌های تجاری در مواجهه با تهدیدات امنیتی فرضی

به گفته ژائو های، محقق موسسه اقتصاد و سیاست جهانی، مقامات آمریکایی با استناد به امنیت ملی محدودیت‌هایی را بر تجارت فناوری اعمال کرده‌اند. چین استدلال می‌کند که این اقدامی حمایت گرایانه و تلاشی برای سرکوب پیشرفت تکنولوژیکی آن است.

این تحریم‌ها باعث کاهش عملکرد چندین شرکت چینی از جمله کاهش در تجارت گوشی‌های هوشمند شد. در همان زمان، دیدگاه چینی‌ها در مورد سیاست فناوری آمریکای شمالی را نیز تغییر داد.

در حال حاضر، علاقه شرکت‌های چینی به تراشه‌های آمریکایی، مانند تراشه‌های تولید شده توسط اینتل یا کوالکام، کاهش یافته است و به تولیدکنندگان ملی مانند هواوی ترجیح می‌دهند.

هواوی کرین، یک امکان جدید؟

هوآوی نشان داده است که قادر است پردازنده‌هایی مشابه پردازنده‌های رقبای بین المللی بسازد، اما از نظر کیفیت و هزینه بازدهی بیشتری دارد. نمونه‌هایی از این مدل‌های میت 60 پرو و ​​نوا 12 اولترا هستند که از تراشه‌های Kirin 5G توسعه یافته توسط خود هوآوی استفاده می‌کنند.

هشدار: کارشناسان فناوری نگران قوانین تجاری ایالات متحده برای چین 2 هستند.
پس از ممنوعیت تجارت تراشه‌های ضروری آمریکا، هواوی چاره‌ای جز متوسل شدن به تولید خود نداشت. گزارش‌هایی وجود دارد که این شرکت قصد دارد تولید تراشه‌های Kirin را افزایش دهد تا رقابت خود را در بازار گوشی‌های هوشمند حفظ کند.

تاثیر قوانین تجاری بر هوش مصنوعی

این محدودیت‌های تجاری می‌تواند نه تنها بر تولید تراشه، بلکه بر سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی (AI) و سایر مشاغل نیز تأثیر بگذارد. ژائو تاکید می‌کند که هر دو کشور برای تکامل جهانی باید تعادل تجاری را حفظ کنند.

جریان آزاد مرزی داده و تجارت دیجیتال تا حد زیادی به نفع شرکت‌های آمریکایی و چینی خواهد بود. هنوز جا برای شرکت‌های چینی وجود دارد تا با شرکای جهانی ادغام شوند و در مورد مفاهیم هوش مصنوعی بحث کنند.

در همین حال، غول‌های فناوری مانند هواوی در تولید تراشه خودکفا می‌شوند تا از نگرانی‌های «امنیت ملی» جلوگیری کنند. در هر صورت، افزایش مداوم تنش بین ایالات متحده و چین نشان می‌دهد که قوانین تجاری و نگرانی‌ها برای شرکت‌های چینی باقی خواهد ماند. با این حال، اگر «امنیت ملی» به‌وضوح تعریف شود، می‌توان این روابط را به‌طور مؤثر مدیریت کرد.

در خاتمه، به‌نظر می‌رسد که این درگیری بین ابرقدرت‌های جهانی آمریکا و چین، آنها را به سمت فضای رقابتی شدیدتر سوق می‌دهد.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *