،

آیندۀ هوش‌مصنوعی در دست تولیدکنندگان داده و اطلاعات

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
هوش‌مصنوعی و دنیای داده‌ها

سایت رسمی سیسکو در گزارشی تفصیلی نوشت: «هوش مصنوعی در سال آینده، در صدر اخبار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت. این یعنی داده‌ها نیز در کانون توجه قرار می‌گیرند.»

داده‌ها، ستون‌فقرات و نمایانگر وجه تمایز هوش‌مصنوعی است. بر اساس داده‌های اعلام شده به یک هوش‌مصنوعی، میزان کارایی و اهمیت آن مشخص می‌شود.

این سایت در ادامۀ مطلب خود با اشاره به این‌که شاخص آمادگی هوش‌مصنوعی نشان‌دهندۀ آن است که ۸۱ درصد از تمام سازمان‌ها از اطلاعات پراکندۀ هوش‌مصنوعی بهره می‌برند نوشت: «چالش مهم در سال‌های اخیر صحت داده‌های اعلام شده به هوش‌مصنوعی و میزان اعتماد به آن‌ها برای استفاده در حوزه‌های مختلف است.»

با افزایش پیچیدگی داده‌ها، هماهنگ‌کردن جریان‌های کاری و ایجاد هم‌زمانی و کارایی بهتر، دشوار به نظر می‌رسد.

سیسکو دلیل روی‌آوردن بیش‌ازپیش کسب‌وکارها به هوش‌مصنوعی در سال 2024 را یکپارچه‌سازی داده‌های رمزنگاری‌شده، بهبود بهره‌وری و ساده‌سازی عملیات از سوی این مراکز خواند و نوشت: «مقررات در حال ظهور و هماهنگ‌سازی قوانین مربوط به دسترسی و استفادۀ منصفانه از داده‌ها-مانند قانون دادۀ اتحادیۀ اروپا که سال آینده به طور کامل به اجرا درمی‌آید- آغاز جنبۀ دیگری از انقلاب هوش‌مصنوعی است که در سال پیشِ رو، به اوج خود خواهد رسید.»

نگارندۀ مقاله در سایت سیسکو مدعی شد با رویکرد عظیم کسب‌وکارها به هوش‌مصنوعی، بازار استفاده از داده، رونق چشمگیری خواهد داشت و برنامه‌نویسان و شرکت‌های تولید داده، فرصت خوبی برای رشد و ارتقاء اقتصادی خود خواهند داشت.

براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، میزان داده‌های تولیدشده در سطح جهان در سال ۲۰۲۵ روزانه ۴۶۳ اگزابایت پیش‌بینی می‌شود. بنابراین حجم عظیم داده‌های حیاتی کسب‌وکار که در سراسر جهان ایجاد می‌شوند از توانایی نیروهای شاغل در این بخش برای پردازش آن‌ها بیشتر خواهد بود.

سیسکو در انتهای مطلب خود نوشت: «براساس برخی برآوردها، داده‌های زبانی با کیفیت بالا احتمالا تا سال ۲۰۲۶ به اتمام خواهند رسید. در حال حاضر، واضح است که سازمان‌ها باید به سمت استفاده از داده‌های خصوصی و مصنوعی حرکت کنند. هم داده‌های خصوصی و هم داده‌های ترکیبی -مانند هر داده‌ای که معتبر نیست- می‌تواند منجر به سوگیری در سیستم‌های AI شود. بنابراین شرکت‌های فن‌آور و نیروهای شاغل در بخش تولید داده باید به حساسیت کار خود آگاه شوند و به‌شدت در این زمینه، دقت لازم را به کار گیرند.»

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *