،

مشکلات Deepfake هوش‌مصنوعی درحال افزایش و بدتر شدن

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
فن‌آوری دیپ فیک از دروغ تا واقعیت

دنیا با Deepfakeهای ساخته‌شده توسط هوش‌مصنوعی در حال فروپاشی است و گویی تلاش‌ برای متوقف کردن آن‌ بی‌فایده است.

نیوزویک با انتشار این مطلب نوشت: « OpenAI و گوگل این هفته، به کمک هوش‌مصنوعی، تصاویری منتشر کردند که نگرانی‌ها دربارۀ دیپ‌فیک را افزایش داده است.»

ویجای بالاسوبرامانیان، (Vijay Balasubramaniyan) مدیرعامل پینترست نیز از اشباع شدن دنیای ارتباطات با Deepfakeهای هوش‌مصنوعی، ابراز نگرانی کرد و گفت: «انگار آن‌ها آمده‌اند تا گور ما را بکنند و قدرت تشخیص درست از نادرست را از ما بگیرند.»

پیشنهاد مطالعه: دیپ فیک چیست؟ معرفی چند نرم افزار و برنامه دیپ فیک

deepfake مرز بین واقعیت و دروغ

deepfake مرز بین واقعیت و دروغ

به گفته بالاسوبرامانیان، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) غیرقانونی کردن فعالیت‌های Deep fake را گامی مؤثر در مسیر خلاصی از این دنیای جعلی می‌داند و معتقد است باید در این زمینه، شفاف‌سازی صورت گیرد.

OpenAI این هفته، واترمارک‌هایی را با تصاویر Dall – E معرفی کرد که هم از نظر بصری و هم در متادیتای یک عکس کاملاً به واقعیت شباهت داشت اما از اساس دروغین بود.

این شرکت، پس از انتشار تصاویر گفت: «بله! حقیقت این است شما به سختی می‌توانید تصاویر واقعی را از تصاویر ساخته شده با هوش‌مصنوعی، تشخیص دهید. چه بخواهید و چه نه، هوش‌مصنوعی در راه پیشرفت است و البته ممکن است این عملکرد هوش‌مصنوعی کمی آسیب‌زننده یا ترسناک به نظر برسد.»

پیشنهاد مطالعه: فناوری دیپ فیک (DeepFake) چیست و چرا خطرناک است؟

deepfake تا کجا پیش می‌رود؟

به گفتۀ یک کارشناس امنیت شبکه، فن‌آوری خوب است؛ اما باید مراقب بود که کارکرد آن به ضرر انسان، تمام نشود. هوش‌مصنوعی برای آسان‌شدن بسیاری از کارها خوب است. مثلاً می‌توان در تدوین فیلم و عکس، ویرایش صدا، جست‌وجوی مقاله‌های علمی، حتی رسم نقاشی و تصاویر دلخواه از آن کمک گرفت؛ اما این‌که در بعضی مناطق، اخبار دروغین از بعضی شخصیت‌های معروف و محبوب بخوانیم یا تصاویر و فیلم‌هایی ببینیم که همگی با deepfake تهیه شده‌اند بسیار تأسف‌بار است.

deepfake تا کجا پیش می‌رود؟

مثل خبری دربارۀ رسوایی مالی رئیس یک شرکت معروف کره‌ای به همراه تصاویری از او حین ارتکاب جرم که فضای مجازی را پُر کرد؛ و بعداً مشخص شد تصاویر، با فن‌آوری Deepfake هوش‌مصنوعی تهیه شده بود.

تصاویر و ویدیوهای ایجاد شده توسط Deepfakeها تاحدی به واقعیت نزدیک است که تقریباً در 90 درصد موارد، اشخاص گمراه می‌شوند.

بنابراین از این پس، هنگام رویارویی با یک تصویر به این بیندیشید که شاید این تصویر deepfake ساخته شده توسط هوش‌مصنوعی باشد.

دربارۀ پیدایش این فن‌آوری باید بدانیم که یک دانشجوی مقطع دکترا به نام «ایان گودفلو» نخستین بار سال 2014، deepfake یا «جعل عمیق» را ابداع کرد. گودفلو در حال حاضر، با اپل همکاری دارد.

پیشنهاد مطالعه: نیکون، سونی و کانن با جدیدترین فناوری دوربین به مبارزه با دیپ‌فیک می‌روند

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *