چه خبر از گوشی‌های BenQ ،Blackberry، زیمنس، اریکسون، ساژِم و…

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
برندهای گوشی موبایل که از بین رفتند

همانطور که پیشرفت فناوری و رقابت در صنعت تلفن همراه تشدید می‌شود، بسیاری از تولیدکنندگان که زمانی بازیگران اصلی بودند، یا فعالیت خود را برای کاهش ضرر تعدیل کردند و یا به‌طور کامل آن تجارت را ترک کردند.

برخی از شرکت‌ها تمرکز خود را بر کسب‌وکارهای اصلی خود انتخاب کردند، در حالی‌که برخی دیگر به کسب‌وکارهای نوظهور مانند وسایل نقلیه الکتریکی و دستگاه‌های متصل متمرکز شدند.

BlackBerry

بلک بری مستقر در انتاریو، تقریباً 16 سال پس از عرضه بلک‌بری 957، اولین گوشی خود، در سال 2016 تولید تلفن را متوقف کرد. مجوز نام تجاری و حقوق را به سازنده چینی TCL اعطا کرد و تمرکز خود را به نرم‌افزار معطوف کرد.

این شرکت که در میان طرفداران صفحه کلید کیبوردی سخت‌افزاری معروف بود، با کاهش فروش مواجه شد زیرا مشتریان بیشتری گوشی‌های صفحه لمسی ارائه شده توسط اپل، سامسونگ و هواوی و… را انتخاب کردند.

بلک بری مستقر در انتاریو


در آگوست سال گذشته، با شرکت فاکسکان، FIH Mobile و استارت‌آپ فناوری مستقر در تگزاس، OnwardMobility، با هدف ورود مجدد به بازار همکاری کرد. قرار است در نیمه اول سال جاری یک گوشی هوشمند مجهز به 5G عرضه شود.

LG

شرکت کره جنوبی ال‌جی الکترونیکس که اولین گوشی خود را در سال 2006 معرفی کرد، اعلام کرد که در ماه ژوئیه کسب و کار زیان‌ده تلفن همراه خود را متوقف می‌کند تا بر فناوری‌های نوظهور مانند خودروهای الکتریکی، دستگاه‌های خانگی متصل و هوشمند، رباتیک، هوش مصنوعی و تجهیزات تجاری تمرکز کند.

گوشی های ال جی LG mobile


کسب و کار تلفن همراه آن از سه ماهه دوم سال 2015 متحمل زیان شده است و این بخش زیان عملیاتی انباشته تقریباً 4.5 میلیارد دلاری را در این مدت ثبت کرده است.

در سال 2013، این شرکت پس از سامسونگ و اپل، سومین تولیدکننده بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان بود.

زیمنس

زیمنس موبایل در سال 1985 با عرضه زیمنس Mobiltelefon C1 وارد بازار شد.

پس از سال‌ها تسلط بر بازار، این شرکت شروع به واگذاری سهم بازار به نوکیا، موتورولا و اریکسون کرد. با تشدید رقابت، سهم بازار جهانی آن از تقریباً 10 درصد در سال 2000 به تنها 5.5 درصد در سال 2005 کاهش یافت.

در پی کاهش فروش، شرکت مستقر در مونیخ، تجارت موبایل خود را در سال 2005 به سازنده لوازم الکترونیکی BenQ فروخت. آخرین تلفن‌های همراه با برند زیمنس در نوامبر 2005 به بازار عرضه شد.

BenQ

بنکیو موبایل، زیرمجموعه شرکت تایوانی BenQ، در سال 2005 فروش گوشی‌های خود را با نام تجاری BenQ-Siemens آغاز کرد.

با وجود شروع خوب، بنکیو پس از خرید زیمنس موبایل ضرری به ارزش یک میلیارد دلار متحمل شد. این شرکت در سال 2006 اعلام ورشکستگی کرد و طبق گزارش‌ها نزدیک به 2.000 کارمند خود را اخراج کرد.

گوشی بنکیو - BenQ


اریکسون

اریکسون موبایل یکی از شرکت‌های تابعه اریکسون مستقر در استکهلم بود که دفاتری در بخش‌های مختلف سوئد و ایالات متحده داشت. از سال 2000، این شرکت پس از نوکیا و موتورولا، سومین فروشنده بزرگ تلفن همراه با 11 درصد سهم بازار بود.

به دلیل مشکلات زنجیره تامین و آتش‌سوزی در کارخانه فیلیپس در سال 2000 که باعث تاخیر در عرضه محصولات جدید شرکت شد، شروع به متحمل شدن خسارت کرد. برای به حداقل رساندن ضرر و متعادل کردن زنجیره تامین خود، اریکسون در سال 2001 با سونی وارد همکاری شد.

با این حال، در سال 2011، 50 درصد از سهام خود را در سرمایه‌گذاری مشترک به مبلغ 1.2 میلیارد دلار به سونی فروخت و این تجارت تلفن همراه را به یک شرکت تابعه کاملاً متعلق به شرکت ژاپنی تبدیل کرد.

اریکسون گفت که تصمیم گرفت از بازار خارج شود زیرا صنعت تلفن همراه با تغییرات سریعی روبرو بود و تمرکز به شدت به گوشی‌های هوشمند معطوف شد

گوشی موبایل اریکسون Ericsson

ساژم

ساژم مستقر در پاریس بین سال‌های 1995 تا 2000 گوشی‌های مقرون به صرفه‌ای تولید کرد. آنها دستگاه‌های طراحی محبوب پورشه را در سال 2009 به بازار معرفی کردند.

در سال 2011 این برند به MobiWire تغییر نام داد و پس از چند ماه ورشکست شد. ساخت گوشی را متوقف کرد و به طراحی و ساخت ابزارها پرداخت.

گوشی موبایل ساژم فرانسه Sagem mobile

مایکروسافت

گوشی‌های لومیا مایکروسافت که در سال 2011 معرفی شدند، ابتدا توسط نوکیا طراحی و به بازار عرضه شدند. آنها روی سیستم عامل‌های ویندوز فون و ویندوز 10 موبایل خود مایکروسافت اجرا می‌شدند که در بین کاربران چندان محبوب نبودند.

گوشی های ویندوز فون مایکروسافت لومیا Microsoft-mobile-phone


با کاهش فروش، این شرکت تولید گوشی‌های لومیا را متوقف کرد. آخرین گوشی هوشمند لومیا، لومیا 650، در فوریه 2016 عرضه شد.

در سال 2017، مایکروسافت رسما تایید کرد که دیگر دستگاه‌های جدید ویندوز 10 موبایل را نمی‌فروشد یا تولید نمی‌کند.

همچنین بخوانید: پایان فرمانروایی غول الکترونیک توشیبا

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *