Search
Close this search box.

معضل دیجیتالی: اثرات استفاده طولانی موبایل بر سلامت کلیه

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
اثرات زمان بیش از حد صفحه نمایش بر سلامت کلیه

دکتر پراکاش چاندرا شتی، متخصص اورولوژی، بیمارستان هیراناندانی، پووای، بمبئی توضیح می‌دهد که چگونه زمان بیش از حد صرف کردن «صفحه نمایش» ممکن است تأثیر منفی بر سلامت کلیه داشته باشد.

از گوشی‌های هوشمند گرفته تا تلویزیون‌ها، بیشتر روز خود را با استفاده از این ابزارها می‌گذرانیم. ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن صفحه نمایش‌ها در طول روز حکومت می‌کنند. اگرچه دیجیتالی شدن زندگی ما را با سرعت ما آسان‌تر، روان‌تر و راحت‌تر کرده است، آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که استفاده از صفحه‌نمایش چگونه بر سلامت ما تأثیر می‌گذارد؟

از سرگرمی گرفته تا سفارش مواد غذایی، همه چیز به قدری آسان و در دسترس ما شده است که ارزش واقعی زیاده روی در فعالیت بدنی و تأثیر مثبت فعالیت بدنی بر زندگی شما را فراموش کرده‌ایم. نگرانی فزاینده‌ای در سرتاسر جهان وجود دارد که چگونه استفاده از صفحه نمایش به شدت بر سلامت کلی انسان‌ها، به‌ویژه بر روی اندام‌های مهمی مانند کلیه‌های ما تأثیر می‌گذارد.

کلیه‌ها: فیلترهای بدن شما

قبل از اینکه به این معمای دیجیتالی بپردازیم، بیایید نقش حیاتی کلیه‌ها در بدن را درک کنیم. دکتر شتی توضیح می‌دهد: «این اندام‌های لوبیایی شکل که در دو طرف ستون فقرات شما قرار دارند، به‌عنوان فیلترهای طبیعی عمل می کنند. آنها به حذف مواد زائد و مایعات اضافی، تنظیم سطح الکترولیت‌ها و بهبود تعادل مایعات کمک می‌کنند. حفظ کلیه‌های سالم برای سلامت ما ضروری است.»

معضل دیجیتال:

دکتر شتی توضیح می‌دهد، اگر فردی سبک زندگی بسیار کم تحرکی داشته باشد و حداکثر زمان خود را صرف کار روی صفحه نمایش کند، می‌تواند به مشکلات سلامتی متعددی از جمله مشکلات مربوط به کلیه کمک کند. بیایید بفهمیم چگونه این کار انجام می‌شود:

● رفتار بی تحرک:

گذراندن ساعات مداوم در مقابل نمایشگرها منجر به رفتار بی‌تحرکی منجر می‌شود که سطح فعالیت بدنی را کاهش می‌دهد. عدم تمايل به عادت منظم ورزش منجر به بيماری هايی مانند چاقی و فشار خون می‌شود كه هر دو می‌توانند بر عملكرد صاف كليه ها تاثير بگذارند.

● کم آبی بدن:

استفاده طولانی مدت از صفحه نمایش ممکن است باعث کم آبی بدن شود، زیرا ممکن است کاربران نوشیدن آب کافی را به یاد نداشته باشند. حفظ عملکرد مطلوب کلیه مستلزم نوشیدن آب کافی است که به دفع مواد زائد و سموم از بدن کمک می‌کند.

● قرار گرفتن در معرض نور آبی:

صفحه نمایش، نور آبی ساطع می‌کند که می‌تواند در چرخه طبیعی خواب و بیداری بدن اختلال ایجاد کند. اختلال در الگوهای خواب ممکن است به شرایطی مانند فشار خون بالا کمک کند و در نهایت بر سلامت کلیه ها تأثیر بگذارد.

● استرس و سلامت روان:

صرف ساعت‌های مداوم روی صفحه‌نمایش، به‌ویژه برای کار یا کارهای رسانه‌های اجتماعی می‌تواند استرس و مشکلات سلامت روانی را تشدید کند. استرس طولانی مدت می‌تواند به عملکرد کلیه و همچنین سلامت کلی آسیب برساند.

نکاتی برای حفظ سلامت کلیه در عصر دیجیتال:

1- فعال تر باشید:

فعالیت بدنی منظم را در برنامه خود بگنجانید. این کار می‌تواند به سادگی انجام استراحت‌های کوتاه از صفحه نمایش برای کشش و حرکت در اطراف باشد.

2- هیدراته بمانید:

مصرف مقدار کافی آب (در کل مایعات) در طول روز را عادت دهید و بدن خود را هیدراته (پر آب) نگه دارید. در صورت نیاز الارم را تنظیم کنید.

3- محدود کردن زمان نمایشگر:

برای خود و خانواده‌تان، به‌ویژه برای فعالیت‌های تفریحی، محدودیت‌های زمان نمایش را تعیین کنید. استراحت کنید و در فعالیت‌های بدون نمایشگر شرکت کنید تا زیست سالم را بطور کلی ارتقا دهید.

4- روال خواب خوب را تنظیم کنید:

با کاهش زمان نمایش قبل از خواب، محیطی مناسب برای خواب ایجاد کنید. سلامت عمومی و کیفیت خواب بهتر ممکن است در نتیجه این امر ایجاد شود.

همیشه به‌خاطر داشته باشید که در دوران دیجیتالی، بسیار مهم است که به تأثیر بالقوه استفاده از صفحه نمایش بیش از حد بر سلامت خود، به ویژه عملکرد روان کلیه‌ها توجه داشته باشیم. اتخاذ عادات سالم و حفظ تعادل بین زمان تماشای صفحه نمایش و سایر فعالیت‌ها می‌تواند به سلامت کلیه و سلامت کلی فرد کمک کند.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *