آینده گوشی های هوشمند به گفته ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل
ارشادی
اشتراکگذاری در:
وقتی گوگل درباره توسعه گوشیهای هوشمند صحبت میکند، ارزش گوش دادن را دارد. در کنار اپل، گوگل نیز یکی از بازیگران اصلی در صنعت گوشیهای هوشمند است. گوگل که مسئولیت توسعه سیستم عامل اندروید را بر عهده دارد، تاثیر گوگل بر توسعه گوشیهای هوشمند به معنای واقعی کلمه در رتبه دوم قرار دارد (البته بسته به برداشت شما از اپل در مقابل گوگل هم دارد). بنابراین وقتی ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل درباره توسعه گوشیهای هوشمند صحبت میکند، ارزش گوش دادن را دارد. پیچای قبل از Google I/O 2023 با YouTuber Mrwhosetheboss مصاحبهای را ارائه کرد که در مورد آینده گوشیهای هوشمند، گوشیهای تاشو و اینکه آیا گجتهای پوشیدنی جایگزین گوشیهای هوشمند خواهند شد یا خیر، بود.
آیا گوشی هوشمند تاشو در فرم نهایی خود است؟
همانطور که در مورد Samsung Galaxy Fold4 و Google Pixel Fold دیدهایم، تلفنهای تاشو شکل معمولی دارند – یک شکل تبلت مانند که به نصف تا میشود. بنابراین، Mrwhosetheboss از پیچای پرسید: «آیا این محصول نهایی است؟»
پیچای میگوید:
“…من فکر میکنم اینطور خواهد شد. برای برخی از افراد، مزایایی که میدهد بیشتر از برخی از مناسباتی است که دارند. آنها بزرگتر و حجیم تر هستند… اما من دوست دارم که بتوانم روی دو برنامه چند کار انجام دهم. میتوان از آن بهعنوان یک میز استفاده کرد.”
پیچای بهعنوان مدیرعامل گوگل، گوگل پیکسل فولد را قبل از راهاندازی آزمایش کرد. او گفت که اگرچه زمانهایی وجود دارد که ترجیح میدهد تلفن معمولی خود را داشته باشد، اما با موقعیتهایی هم مواجه شده است که عاشق کاری است که گوشی تاشو (Google Pixel) انجام میدهد.
به نظر میرسد که گوگل فکر میکند گوشیهای تاشو در حال حاضر به فرم مطلوب خود مانند گوشی هوشمند Candybar با شکل مستطیلی خود رسیدهاند. بنابراین، تا زمانیکه به یک کشف اساسی در علم مواد یا کوچکسازی دست یابیم، میتوانیم انتظار داشته باشیم که گوشی هوشمند تاشو در آینده شکلی آشنا داشته باشد.
آیا Foldables آینده گوشیهای هوشمند است؟
در این مصاحبه، Mrwhosetheboss گفت که Sundar تلفنهای تاشو را یک چیز گذرا میداند، این که مقصد (گوشی هوشمند) نیست، بلکه سفر به سمت چیزی در آینده است.
به گفته ساندار:
«گوشی هوشمند تاشو» برای افرادی است که میخواهند کمی در آینده زندگی کنند. این قابلیتهای شگفتانگیز را به شما میدهد، اما من فکر میکنم در اینجا، در مورد کل این دسته از نسل گوشیها، کارهای بیشتری باید انجام شود.»
بنابراین، اگرچه ما شاهد عرضه دستگاههای تاشو از سوی بسیاری از تولیدکنندگان هستیم، مدیر عامل گوگل آن را صرفاً بهعنوان یک پله برای چیزی بزرگتر در آینده میبیند. دلایل زیادی وجود دارد که گوشیهای تاشو هنوز رایج نشدهاند، اما زمانی که به آن چیزی رسیدیم (که او در مورد آن صحبتی نکرد)، ممکن است زمانی باشد که تلفنهای تاشو را به عنوان گوشی هوشمند مورد استفاده بسیاری از کاربران بیابیم.
آیا گوشیهای هوشمند به جای نوآوری در سخت افزار، بر هوش مصنوعی و نرم افزار تمرکز خواهند کرد؟
همانطور که هوش مصنوعی به آرامی وارد جریان اصلی میشود، انتظار داریم ویژگیهای هوش مصنوعی بیشتری به گوشی هوشمند بیاید. در واقع، اندروید چندین ویژگی هوش مصنوعی را دریافت میکند تا استفاده از آن را هوشمندتر و آسانتر کند.
و از آنجایی که اکثر گوشیهای هوشمند اکنون سختافزار مشابهی دارند، این سوال پیش میآید: آیا هوش مصنوعی آینده گوشیهای هوشمند است؟ آیا سازندگان تلفن بهجای سختافزار، روی نرمافزار تمرکز خواهند کرد؟
مدیر عامل گوگل نظرات عمیقی در مورد این موضوع دارد:
“من فکر میکنم هوش مصنوعی تعامل (با تلفن هوشمند) را بسیار طبیعیتر و شهودیتر میکند، که امروزه اینطور نیست. ما در مراحل اولیه همه اینها هستیم. اما فقط با زبان طبیعی (پردازش) یا زمانی که شما به چیزی نگاه کنید، و میخواهید تلفنتان آن را بفهمد، این مسیری است که محاسبات به آن سمت میرود.”
با توجه به این موضوع، مدیر عامل گوگل انتظار دارد که هوش مصنوعی بهجای تغییرات سختافزاری، تأثیر قابلتوجهی بر نحوه استفاده ما از گوشیهای هوشمند در آینده داشته باشد. با این وجود، او همچنین گفت که ما هنوز کشف نکردهایم که آیا شکل نهایی گوشی هوشمند فعلی، تاشوها، عینکها یا چیزی است که هنوز ساخته نشده است.
آیا ابزارهای پوشیدنی جایگزین گوشیهای هوشمند می شوند؟
Mrwhosetheboss همچنین از Pichai پرسید که آیا عینکهای AR و فناوری مشابه جایگزین مستقیمی برای گوشی هوشمند خواهند بود؟ پاسخ مدیر عامل گوگل ساده است:
«من اینطور فکر نمیکنم. من فکر میکنم شما یک دستگاه محاسباتی اولیه خواهید داشت و به طور فزایندهای، تلفن ها برای مردم کار خواهند کرد. کاری که ما با گوشی تاشو انجام میدهیم این است که مرزهای آن چیزی که یک گوشی میتواند باشد را کنار بگذاریم و به آنها قابلیتهای گستردهتری در شکلی شبیه به گوشی بدهیم.»
او همچنین اضافه کرد که ساعتهای هوشمند و عینکهای هوشمند همراه با گوشی هوشمند خواهند بود، اما حداقل در آینده نزدیک آن را جایگزین نخواهند کرد. اگرچه ما شاهد فناوریهای AR و VR جدید هستیم، مانند Apple Vision Pro، پیچای فکر میکند که در موارد خاص مانند بازی، اما نه به طور کلی، استفاده روزمره از آن به طور گستردهای زیادتر خواهد شد.
اگر هوش مصنوعی دقیقاً همان کاری را انجام میدهد که ما میخواهیم انجامش دهیم، چه اتفاقی برای ما بهعنوان انسان میافتد؟
این یکی از بزرگترین سوالاتی است که بسیاری از دانشمندان، مهندسان و رهبران هوش مصنوعی با آن روبرو هستند. بله، هوش مصنوعی ابزار قدرتمندی است که میتوانیم از آن برای افزایش بهرهوری خود استفاده کنیم، اما آیا آنقدر قدرتمند میشود که بتوانیم آن را کنترل کنیم؟ و چه اتفاقی برای نسل بعدی خواهد افتاد که آنها هوش مصنوعی داشته باشند تا مقالات خود را بنویسند، تکالیف خود را انجام دهند و خیلی چیزهای دیگر؟
پاسخ مدیر عامل گوگل چنین بود:
“ما همیشه نگران هر منحنی فناوری جدیدی مانند این بودیم. (مثلاً) ماشینحسابها: آیا آنها بچهها را در ریاضی بدتر کردهاند یا بهتر کردهاند یا هر چیز دیگری؟ هوش مصنوعی قطعاً فناوری مفیدی است.”
وی همچنین به پاسخ خود در مصاحبه دیگری اشاره کرد:
بنابراین، به گفته پیچای، هوش مصنوعی نیروی خوبی برای بشریت خواهد بود و به ما امکان میدهد بر روی فعالیتهای انسانی بیشتری تمرکز کنیم که رایانهها نمیتوانند انجام دهند – مانند ایجاد روابط با یکدیگر.
او همچنین در کل نیاز به اجازه جامعه برای رسیدن به پیشرفتهای هوش مصنوعی را حائز اهمیت تشخیص داد. از آنجایی که هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه است، بسیاری از مؤسسات، بهویژه در آموزش، نمیتوانند با این فناوری کنار بیایند. بنابراین، باید به آن زمان داد تا سازگار شود. در غیر این صورت، این یک منبع تنش است. مانند این سوال که آیا ChatGPT مقالات را منسوخ میکند یا خیر.
گوشیهای هوشمند ماندنی هستند
ساندار پیچای به عنوان مدیر عامل گوگل اطلاعات زیادی در مورد صنعت گوشیهای هوشمند دارد. و گوگل با موقعیت رهبری خود به عنوان صاحب اندروید، حرفهای زیادی برای گفتن دارد که توسعه گوشیهای هوشمند به چه سمتی خواهد رفت.
بنابراین، با توجه به بحث، ما احتمالاً شکل نهایی گوشیهای هوشمند معمولی و تاشو را شاهد هستیم و احتمالاً شاهد نوآوریهای سختافزاری زیادی در افق نزدیک نخواهیم بود. بهویژه با توجه به اینکه بیشتر جامعه ما بسیار به تلفن هوشمند و فناوری مخابراتی پشت آن متکی هستند.
اما آنچه ما مشتاقانه منتظر آن هستیم نوآوری در فضای نرمافزاری، بهویژه هوش مصنوعی است. با توسعه آن، تلفن هوشمند بصریتر و بخشی ضروریتری از زندگی روزمره خواهد شد.