هواوی در حال آماده شدن برای برداشتن گام مهمی در توسعه فناوری خود است. این شرکت قصد دارد سیستم عامل HarmonyOS NEXT، یک سیستم عامل کاملاً جدا از اندروید را در ماه سپتامبر راه اندازی کند. این انتقال نقطه عطفی برای شرکتی است که بهدنبال رهایی خود از محدودیتهای تحمیل شده توسط تحریمهای آمریکا است.
چند سالی است که هواوی در تلاش است تا وابستگی خود به فناوریهای آمریکایی را کاهش دهد. این شرکت به تدریج سیستم عامل HarmonyOS را برای جایگزینی اندروید معرفی کرد. اگرچه اولین نسخهها مبتنی بر پروژه متن باز اندروید (AOSP) هستند، اما این شرکت اکنون آماده راه اندازی یک سیستم کاملاً مستقل است.
با HarmonyOS NEXT، هواوی بهطور قطع اندروید را کنار میگذارد. این تصمیم عمدتاً به دلیل تحریمهای آمریکا است که توانایی این شرکت را برای استفاده و بهروزرسانی نسخههای سیستمعامل Google محدود میکند. در حال حاضر گوشیهای هوشمند این سازنده از HarmonyOS در چین و EMIU در بازارهای بین المللی استفاده میکنند که هر دو بر اساس AOSP هستند.
هواوی بیش از 500.000 اپلیکیشن برای سیستم عامل بدون اندروید خود در نظر گرفته است
HarmonyOS NEXT باید در ماه سپتامبر(شهریور)، ابتدا در چین، قبل از گسترش به بازارهای جهانی در سال آینده، راه اندازی شود. این شرکت مدتی است که این انتقال را پیشبینی کرده است. این شرکت موفق شده است بسیاری از شرکتها را متقاعد کند تا برنامههای بومی را برای این سیستم عامل جدید توسعه دهند. امروزه بیش از 4000 اپلیکیشن ایجاد شده است و امیدواریم تا پایان سال 2024 به 5000 اپلیکیشن برسد.
این سیستم عامل برای رقابت مستقیم با اندروید و iOS طراحی شده است. برخلاف نسخههای قبلی، کاملاً جدید است و هیچ ارتباطی با کد AOSP Google ندارد. کاربران باید از برنامههای کاربردی در قالب Hap استفاده کنند، بنابراین به استثنای همه برنامههای سنتی Android.
هدف هواوی از گسترش سیستم عامل هارمونی او اس
این شرکت همچنین بر گسترش اکوسیستم کاربردی خود در سطح جهانی تمرکز دارد. هدف این شرکت دستیابی به 500.000 اپلیکیشن در بازه زمانی بیسابقه است که هم بازارهای محلی و هم بازارهای بین المللی را هدف قرار میدهد تا اطمینان حاصل شود که کاربران به برنامههای مورد علاقه خود دسترسی دارند. جاهطلبی هواوی واضح است: ایجاد هارمونی او اس بهعنوان جایگزینی مناسب برای اندروید و iOS. اگرچه هنوز راه زیادی در پیش است، بهخصوص در اروپا که کاربران بسیار به گوگل وابسته هستند، این شرکت مصمم است در این انتقال موفق شود.