نورالینک برای آزمایش خود داوطلب انسانی می‌‎پذیرد

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
فراخوان نورالینک برای کارگذاشتن تراشه در مغز انسان

با آغاز هفتۀ جدید، فراخوانی در سایت رسمی نورالینک منتشر شد که نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد. متن این فراخوان چنین بود: «جذب داوطلب برای کارگذاشتن تراشه کامپیوتری در مغز»

ایلان ماسک، مدیر و یکی از بنیان‌گذاران نورالینک، شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزۀ فن‌آوری سلامت، در توضیح بیش‌تر این فراخوان گفت قصد دارد تا نخستین فاز آزمایش انسانی پروژۀ خود برای کمک به معلولان چهاراندامی را کلید بزند.

شرکت نورالینک نیز هدف از آغاز این اقدام را کمک به توسعۀ علم برای درمان افرادی با محدودیت‌های جسمی-حرکتی نامیده است و ابراز امیدواری کرده که با وصل کردن کامپیوتر به مغز انسان، فن‌آوری جدید بتواند در خدمت این دسته از افراد قرارگیرد و آنان را برای ارتباط با محیط اطراف و لذت‌بردن بیش‎تر از زندگی، یاری دهد.

آشنایی کوتاه با نورالینک

آشنایی کوتاه با استارتاپ نورالینک

چنان‌چه اطلاعاتی درخصوص نورالینک ندارید خوب است بدانیم که نورالینک، دستگاه یا چیپ کوچکی است که به‌کمک جراحی در مغز افرادی با محدودیت‌های جسمی-حرکتی کار می‌گذارند تا این دسته از اشخاص بتوانند  به‌راحتی با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنند و کنترل حرکت خود یا برداشتن و گذاشتن اجسام را در دست بگیرند.

 این شرکت دانش‌بنیان در سال 2016 با سرمایه‌گذاری ایلان ماسک به‌عنوان یکی از بنیان‌‌گذاران این استارت‌اپ، تأسیس شد  و هدف آن مطالعۀ سیگنال‌های الکتریکی درون مغز بود. در واقع این شرکت قصد داشت با این‌کار به دانشمندان کمک کند تا پاسخی مناسب برای برطرف کردن مشکلات افرادی با محدودیت‎های جسمی-حرکتی پیدا کنند.

ایلان ماسک، ادعا کرده بود تیم توسعه دهندۀ نورالینک تا آخر سال 2020 نمونۀ اولیه‌ای از کار خود را ارائه می‌دهند اما این ارائه با استدلال «ضرورت انجام آزمایش‌های بیشتر» لغو شد.

چیپ‌ست نورالینک چگونه کار می‌کند؟

نورالینک چگونه کار می‌کند؟

N1 نام چیپ‌ست نورالینک است که 8 میلی‌متر قطر و تعداد زیادی سیم نازک برای اتصال دارد.

و اما عملکرد نورالینک شبیه مغز است. درواقع، مغز انسان، به‌کمک سیگنال‌های الکتریکی که توسط نورون‌ها به بخش‌های مختلف بدن می‌فرستد، اندام‌ها را کنترل می‌کند.

نورون‌های درون مغز با هم‌دیگر در ارتباطتند و شبکه وسیعی تشکیل داده‌اند که به‌کمک آن، سیگنال‌های شیمیایی به نام ناقل عصبی را برای یکدیگر می‌فرستند. این واکنش‌های درونی، میدان الکتریکی خاصی ایجاد می‌کند که می‌توان با قرار دادن چند الکترود در اطراف، آن‌ها را ضبط و ذخیره کرد.

در مرحلۀ بعد، الکترودها می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی درون مغز را تحلیل و آن‌ها را به شکل یک الگوریتم قابل فهم برای دستگاه‌ها و ماشین‌ها ترجمه کنند.

این دقیقاً کاری است که نورالینک درصدد انجام آن است یعنی به‌کارگیری روشی برای خوانش افکار انسان به‌گونه‌ای که افراد بی‌آن‌که کلامی بر زبان جاری کنند به‌راحتی و فقط از طریق مغز، دستورات لازم را به ماشین‌ها بدهند.

البته افراد می‌توانند به‌کمک یک اپلیکیشن مخصوص، مهارت‌های مختلف را یاد بگیرند.

ایدۀ کارگذاشتن تراشه در مغز انسان چگونه عمل می‌کند؟

ایدۀ کارگذاشتن تراشه در مغز انسان چگونه قرار است عمل کند؟

اما ماسک دربارۀ ایدۀ اصلی این فراخوان چنین توضیح داده است: «ابتدا، یک ربات تراشه کامپیوتری در مغز داوطلبان کار گذاشته می‌شود. این دستگاه که به «واسط مغز و رایانه، BCI» شهرت دارد به افراد کمک می‌کند تنها با فکرشان و بدون حرف‌زدن، بتوانند تایپ کنند یا روی صفحه کامپیوتر، مکان‌نما (Crouser) را حرکت دهند.

نورالینک موفق شد در ماه مه، تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) را برای نخستین آزمایش انسانی خود به‌دست آورد. داشتن این مجوز از آن جهت موفقیتی بزرگ ارزیابی شده که پیش‌ازاین، مشکلات متعددی بر سر کسب آن میان نورالینک و اف‌دی‌ای روی داده بود.

نظرات ارزشمند شما

1 دیدگاه

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *