،

7 دلیل برای عدم نشر اطلاعات شخصی در شبکه‌‌‌‌های اجتماعی

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:

در اینجا نگاهی به برخی از خطراتی که هنگام به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی در سایت‌ها و پلتفرم‌های رسانه اجتماعی با آن روبه رو هستید، خواهیم داشت.

شبکه‌های اجتماعی چیزی است که ما آن را در دنیای آنلاین خود، چیزی عادی و بدیهی می‌دانیم. چه در مورد چیزی مثل اخبار  آزار ‌دهنده و چه جشن تولد نزدیکان و پست کردن در مورد روزمره شخصی در اینترنت تقریباً طبیعت در این مرحله است. اما همیشه مهم است که لحظه‌ای توقف کنید و به عواقب آن نیز کمی فکر کنید.

در حالی که اشتراک‌گذاری یک یا دو جوک یا میم، با دوستانتان هیچ اشکالی ندارد، اما پست کردن اطلاعات حساس‌تر خطراتی برای شما دارد. امکان دارد شما در معرض یک هدف آسان برای هکرها قرار گرفته یا حتی قربانی حملات سایبری شوید.

بیایید به سمت تاریک‌تر رسانه‌های اجتماعی عمیق‌تر نگاه کنیم و خطرات بالقوه ارسال اطلاعات شخصی در سیستم عامل‌های رسانه‌های اجتماعی را بررسی کنیم.

1. سرقت هویت

در حالی که ایجاد یک پروفایل ناشناس به صورت آنلاین آسان است اما اکثر مردم ترجیح می‌دهند نام واقعی و آدرس ایمیل شخصی خود را اعلام کنند. این باعث می‌شود دوستان مشترک راحت‌تر شما را پیدا کنند و با شما ارتباط برقرار کنند. با این حال متأسفانه، این بدان معناست که انجام همین کار برای غریبه‌ها نیز نسبتاً آسان‌تر خواهد شد.

بسته به آنچه که آنلاین به اشتراک می‌گذارید، هکرها می‌توانند آدرس ایمیل، تاریخ تولد و حتی آدرس فیزیکی شما را با جستجوی سریع در شبکه‌های اجتماعی به راحتی پیدا کنند. احتمالاً می‌توانید ببینید که چگونه این‌کار می‌تواند منجر به سرقت هویت شود. اگر شخص یا عامل خرابکاری به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا کند، می‌تواند از آن برای جعل هویت شما، باز کردن حساب‌های کلاهبرداری یا فروش داده‌های شما استفاده کند.

هکرها همچنین می‌توانند از اطلاعات شخصی فراتر از جزئیات تماس سوء استفاده کنند. اگر شما سهواً عکس‌های کارت‌های شناسایی، شناسنامه یا سایر اسناد حساس را به اشتراک بگذارید آن‌ها می‌توانند این اسناد را دستکاری کنند.

آن‌ها همچنین می‌توانند از اطلاعاتی مانند نام اولین حیوان خانگی شما، نام افراد خانواده و سایر اطلاعاتی که اغلب در سؤالات امنیتی ظاهر می‌شوند استفاده کنند تا هنگام تلاش برای دسترسی به حساب شما، از اقدامات حفاظتی عبور کنند.

سرقت هویت-لاگ مدیا

2. داکسینگ

Doxxing اقدامی است که در آن اطلاعات شخصی یک نفر را به صورت آنلاین ارسال می‌کند و تنها قصد ایجاد آسیب روحی یا جسمی دارد. اگر شخصی به اطلاعات حساس شما دسترسی پیدا کند، می‌تواند آن را به صورت آنلاین منتشر کند به این امید که مردم شما را مورد آزار و اذیت قرار دهند. این می‌تواند باعث ناراحتی روانی شود، به هویت یا شهرت شما خدشه وارد کند یا حتی باعث اخراج شما از شغلی شود.

تصور کنید اگر آدرس خانه شما به اینترنت درز کند، احتمالاً می‌توانید تصور کنید که چگونه این یک خطر بزرگ حریم خصوصی و امنیتی است. هکرها می‌توانند این نوع اطلاعات حساس را با تجزیه و تحلیل صفحه‌مجازی شما در  رسانه‌های اجتماعی، به دست آورند. باید حواستان به اطلاعاتی که آنلاین ارسال می‌کنید باشد. این شامل جزئیات تماس، روایاتی روزانه از اتفاقات شخصی، گِله و شکایت از زندگی خود، یا جزئیات مربوط به خانواده شما می‌شود.

همچنین تنظیمات ثبت لوکیشن خود را با دقت چک کنید، زیرا ارسال یک عکس از خانه با برچسب‌گذاری جغرافیایی می‌تواند به‌طور ناخواسته آدرس شما را با دیگران به اشتراک بگذارد.

3. آزار و اذیت اینترنتی

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی گاهی اوقات می‌توانند محل پرورش ترول‌ها و محتوای سمی باشند. اگر کسی آن را برای شما ارسال کند، می‌تواند شما را در DM (Direct Message ) های تان مورد آزار و اذیت قرار دهد، در مورد شما به صورت آنلاین شایعه پراکنی کند، یا حتی ارتشی از مردم را بفرستد تا با پیام‌های توهین آمیز شما را اسپم کنند.

برخی از افراد این موضوع را نادیده می‌گیرند و هنگام پست آنلاین، احتمال آزار اینترنتی را می‌پذیرند. با این حال، آزار و اذیت سایبری می‌تواند باعث ناراحتی‌های روحی و روانی زیادی شود. این می‌تواند از غم و اندوه موقت تا آسیب طولانی مدت به سلامت روان شما متغیر باشد.

اگر زورگویان سایبری به شماره تلفن، آدرس ایمیل یا سایر نمایه‌های اجتماعی شما دسترسی پیدا کنند، می‌توانند از این اطلاعات برای آزار و اذیت شما بی‌نهایت استفاده کنند. اگر به عکس‌ها و فیلم‌ها یا اطلاعات مربوط به روابط شخصی شما دسترسی پیدا کنند، اوضاع می‌تواند بدتر شود. آن‌ها می‌توانند از شما اخاذی کنند تا در ازای حذف آن اطلاعات مبالغ هنگفتی را بپردازید.

زمانی هم وجود دارد که سارقان به موقعیت ایده‌آلی دست پیدا خواهند کرد. دقیقاً در موقعیتی این احتمال وجود دارد که شما همچنان در معرض باج‌گیری و آزار و اذیت قرار بگیرید، حتی پس از پرداخت پول به مجرمان سایبری.

4. تعقیب‌های سایبری

تعقیب سایبری در ظاهر کمتر از تعقیب فیزیکی ترسناک به نظر می‌رسد، اما می‌تواند به همان میزان باعث ناراحتی‌های عاطفی شود. بهترین تعریف به عنوان تعقیب، آزار و اذیت یا نظارت مداوم یک فرد از طریق کانال‌های آنلاین مانند رسانه‌های اجتماعی است. مهاجمان سایبری می‌توانند با پیام‌ها یا نظرات بیش از حد شروع کنند، سپس می‌تواند به سرعت به تهدید تبدیل شوند. ناشناس بودن چیزی است که این استالکرها (کمین) را بسیار موذی می‌کند. شما فقط می‌توانید آن‌ها را بلاک کنید و ادامه دهید، اما یک استالکر(stalker) مداوم فقط یک حساب کاربری جدید ایجاد می‌کند. در بیشتر موارد، بهتر است هر موردی از سرقت اینترنتی را به نهادهای مربوطه گزارش دهید. مهم است که از اطلاعات شخصی خود محافظت کنید و تنظیمات حریم خصوصی خود را تنظیم کنید تا افراد غریبه تصادفی فرصتی برای ارسال پیام به شما نداشته باشند. همچنین باید هنگام اشتراک‌گذاری آدرس منزل یا محل کار خود احتیاط کنید.

تعقیب های سایبری - لاگ مدیا

5. تبلیغات فریبکارانه

بسیاری از پلتفرم‌های رسانه اجتماعی رایگان هستند زیرا بیشتر درآمد خود را از تبلیغات به دست می‌آورند. بیشتر این پلتفرم‌ها شما را متقاعد می‌کنند که داده‌های شما محافظت می‌شود، اما متأسفانه، حریم خصوصی آنلاین یک دروغ بزرگ است. اپلیکیشن‌هایی مانند فیس‌بوک و اینستاگرام، داده‌های زیادی را از عادت‌های مرور شما جمع‌آوری می‌کنند تا لایک‌ها و سلیقه شما را بفهمند. به همین دلیل است که تبلیغات هدفمند بسیار دقیق هستند.

اطلاعاتی که به صورت آنلاین ارسال می‌کنید می‌توانند توسط طرف‌های مختلف مانند تبلیغ‌کنندگان و شرکت‌هایی که نمایه‌ای جامع از علایق، ترجیحات و رفتارهای شما ایجاد می‌کنند، در دسترس باشند. تبلیغ‌کنندگان همچنین ممکن است به وابستگی‌های سیاسی برای ترویج محتوای گمراه‌کننده یا بحث‌انگیز توجه کنند. این مساله، تعصبات موجود را تقویت می‌کند و می‌تواند بر افکار عمومی تأثیر بگذارد.

6. حملات فیشینگ

فیشینگ، که در آن مجرمان سایبری شما را فریب می‌دهند تا اطلاعات شخصی را فاش کنید، می‌تواند از طریق مهندسی اجتماعی هدفمندتر شود. اگر روی یک لینک که از یک حساب کاربری مشکوک دریافت کرده‌اید کلیک کنید، با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد. حملات فیشینگ می‌تواند برای به خطر انداختن حریم خصوصی شما، ربودن رمز حساب‌های شما یا حتی نصب بدافزار در دستگاه‌های شما مورد استفاده قرار گیرد.

اگر مجرمان سایبری به اطلاعات شخصی مانند نام، آدرس ایمیل، یا حتی جزئیات خاصی در مورد علایق و ترجیحات شما دسترسی داشته باشند، می‌توانند پیام‌های سفارشی ایجاد کنند. اگر مجرم سایبری به عنوان فردی در محل کار شما یا یکی از آشنایان یا از اعضای خانواده شما ظاهر شود، احتمال ابتلا به این حمله ساده بیشتر است.

7. پیامدهای شغلی

برخی از کارفرمایان و استخدام کنندگان ممکن است قبل از استخدام در مورد پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی شما تحقیق می‌کنند. بیشتر اوقات، آن‌ها چیزی را پیدا می‌کنند که می‌تواند بر تصمیمات استخدام شما تأثیر بگذارد. زبان توهین آمیز، اظهارات تحقیرآمیز و نظرات بحث برانگیز همگی می‌توانند یک تصور منفی پایدار ایجاد کنند.

به اشتراک گذاری محتوای نامناسب مانند عکس‌هایی در حالت‌های غیرعادی، مصرف الکل و سلاح های سرد غیرقانونی نیز می تواند عواقب آشکاری بر شغل شما داشته باشد. همه این‌ها به اعتبار حرفه‌ای شما لطمه می‌زند و شغل فعلی شما و همچنین شانس شما برای تضمین شغل آینده را به خطر می‌اندازد.

عواقب نشت اطلاعات شخصی

محافظت از خود به صورت آنلاین و آفلاین

با دانستن اینکه بسیاری از  قفل‌های ورود به دنیای خصوصی شما باز است، نمی‌توانید شب‌ها راحت بخوابید، پس سعی کنید هر بار که آنلاین می‌شوید، ریسک مشابهی را انجام ندهید. ارسال اطلاعات شخصی به صورت آنلاین هیچ مزیت واقعی برای شما ندارد، اما دارای معایب زیادی است. اگرچه برخی از عواقب ممکن است جدی به نظر نرسند، مواردی مانند آزار و اذیت سایبری و افشاسازی شما (doxxing) مشکلات بسیار واقعی هستند که باید مراقب آن‌ها باشید.

 

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *