یک مطالعه تازه حاکیست که تغییرات کوچک در عادات خواب میان روزهای کاری و استراحت میتواند به تغییرات ناسالم در باکتریهای معده و حتی آلزایمر زودرس منجر شود.
محققان بریتانیایی دریافتند که این امر میتواند تا حدودی نتیجه افت کیفیت رژیم غذایی در اثر پدیدۀ به اصطلاح «جت لگ اجتماعی» باشد؛ یعنی زمانی که ساعات رفتن به خواب در طول هفته تغییر میکند.
پیش از اینها محققان در تلاش بودند تا رابطهای بین ساعتهای نامنظم خواب و اختلالات مغزی پیدا کنند.
این گروه در تحقیقات خود دریافتند که ساعتهای نامنظم خواب بهدلیل شیفتهای متفاوت کاری، فرزنددار شدن و نخوابیدن، میهمانی رفتن و… تأثیر منفی بر سلامت جسم و روان دارد که در شدیدترین نوع آن منجر به آلزایمر زودرس خواهد شد.
برای خوابتان برنامه داشته باشید

این پژوهشگران با آزمایش 5هزار و 834 مورد آزمایشی دریافتند که تقریباً از این تعداد حدود 82 درصد افراد، بهدلیل عدم زمانبندی در زمان خواب و پیروی نکردن از ساعت خواب منظم از مشکلات شدید گوارشی و حتی در برخی موارد از فراموشهای کوتاهمدت زودرس شکایت داشتند.
مطالعهای دیگر روی تقریباً هزار بزرگسال توسط پژوهشگران در مؤسسۀ علمی-تحقیقاتی کینگز لندن نشان داد که حتی تغییر ۹۰ دقیقهای نسبت به میانگین زمان رفتن به خواب شبانه در طول یک هفته عادی میتواند بر نوع باکتریهای معده اثر بگذارد که در طولانیمدت مشکلاتی همچون زخم معده و یا ترشکردن را بههمراه دارد و در مواردی نیز عدم برنامهریزی باعث اختلال در عملکرد دستگاه عصبی مغز و در نتیجه، فراموشی یا آلزایمر زودرس خواهد شد.