از عواقب استفاده از گوشی در سرویس بهداشتی غافل نباشید

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
عواقب استفاده از گوشی در توالت

آیا هنگام استفاده از دستشویی و توالت از تلفن همراه استفاده می‌کنید؟ چنین افرادی احتمالاً خیلی کم تعداد هستند. بسیاری از ما دوست داریم آن زمان خاص را صرف پیمایش رسانه‌های اجتماعی، تماشای یا خواندن چیزی روی صفحه نمایش، بازی کردن و هر چیز دیگری کنیم.

این امر باعث می‌شود گوشی‌های هوشمند تبدیل به عادت روال توالت ما باشند. این تلفن‌ها در واقع بخشی از زندگی روزمره ما هستند و زندگی مدرن بدون آنها غیرممکن است. اما آیا این بدان معناست که ما باید آن را همه جا حمل کنیم؟

بردن گوشی به توالت به یک دلیل ساده سالم نیست. خطر عفونت! سرویس‌های بهداشتی، مخصوصاً عمومی، مقر میکروب‌ها هستند. قرار دادن گوشی در معرض آن محیط باعث آلودگی دستگاه می‌شود. هنگامی که از دستان خود برای لمس دستگاه استفاده می‌کنیم، میکروب‌ها به بدن ما منتقل می‌شوند.

خطرات استفاده از گوشی موبایل در دستشویی و توالت


نظر پزشکان سلامت در این‌باره

دکتر امیلی مارتین، اپیدمیولوژیست در دانشگاه میشیگان، در مورد این عادت هشدار داد. او به تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه تارتو، استونی اشاره کرد. هزاران باکتری را روی تلفن‌های بچه‌های دبیرستانی نشان داد. حدس بزنید همه آنها با تلفن کجا رفت و آمد می‌کنند؟

به گفته دکتر مارتین، این تعجب آور نیست زیرا روش کلی بهداشتی در دستشویی شستن دست‌ها قبل و بعد از انجام کاری است. اما ما این کار را با دست زدن به تلفن‌های همراه خود انجام نمی‌دهیم. از این رو، همه باکتری‌ها به‌راحتی می‌توانند روی آن مکان پیدا کنند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه آریزونا یافته‌های بسیار نگران کننده‌ای داشت. مطالعه آنها نشان داد که 10 برابر بیشتر باکتری در تلفن‌های همراه نسبت به یک صندلی توالت معمولی وجود دارد. تحقیقات صنعت بریتانیا این یافته‌ها را تایید کرد. آنها به این نتیجه رسیدند که صفحه نمایش تلفن همراه احتمالاً کثیف‌تر از چیزی است که ما روی آن می‌نشینیم تا خودمان را تسکین دهیم. این امر تلفن‌های همراه را به بستری ایده آل برای رشد میکروب‌ها تبدیل می‌کند.

ویدئو: بزرگترین تصفیه کننده جهان در چین برای مهار آلودگی هوا

دکتر مارکوس دل روزاریو، متخصص اورولوژی از مکزیک، این موضوع را به شیوه‌های شستن دست‌ها مرتبط می‌داند. او استدلال کرد که بسیاری از مردم نمی‌دانند چگونه دست‌های خود را به درستی بشویند. به‌همین دلیل است که بسیاری از باکتری‌ها دست نخورده باقی می‌مانند و بعداً به تلفن‌های‌ما منتقل می‌شوند.

انتقال میکروب به چه صورت انجام می‌گیرد؟

اگر گوشی را به توالت ببریم، آلودگی متقابل خطر جدی دیگری است. این کار به این صورت است: تلفن ما را که از قبل با میکروارگانیسم‌ها وزوز می‌کند، به توالت ببرید. بسیاری از آنها قبلاً به بدن ما منتقل شده‌اند. وقتی دستگیره در و/یا دستگیره فلاش را بدون شستن کامل دست لمس می‌کنیم، مقداری باکتری را برای فرد بعدی باقی می‌گذاریم تا با این سطوح تماس بگیرد.

سایر مشکلات غیر میکروبی

دکتر ساوراب ستی، یک متخصص گوارش آموزش دیده از دانشگاه هاروارد و استنفورد، ویدیویی از TikTok در مورد آوردن گوشی هوشمند به توالت تهیه کرد. او بر پیامدهای منفی سلامتی که ممکن است به‌همراه داشته باشد تاکید کرد. وقتی در محتوای جالب یا جذاب پیمایش می‌کنیم، می‌تواند ما را بیشتر از آنچه نیاز داریم در سرویس نگه‌دارد. طولانی شدن مدت اقامت ما در دستشویی می‌تواند منجر به مشکلات اسکلتی عضلانی و سایر مشکلات سلامتی شود.

دکتر ستی به‌ویژه بر خطر بواسیر/شمع‌ها، افتادگی رکتوم و شقاق مقعدی تاکید کرد، که همگی ممکن است با دوره‌های طولانی نشستن در توالت ایجاد شوند.
همچنین، باید بفهمیم دلیل اصلی حضور در توالت، اجابت مزاج منظم است که برای سلامتی ما بسیار مهم است. اگر در آنجا مشغول استفاده از تلفن‌هایمان باشیم، تمرکز ما تغییر می‌کند و عملکرد اصلی به یک عملکرد جانبی تبدیل می‌شود. پیامد آن بی‌نظمی در عملکرد طبیعی است و حتی ممکن است باعث یبوست شود.

به دکتر امیلی مارتین برگردیم، او آوردن تلفن همراه را با نَشستن دستان قبل از خروج از توالت مقایسه کرد. او معتقد است که هر دو اساساً دارای همان سطح خطر هستند.

مطالب مرتبط: چرا استفاده از الکل برای تمیز کردن ایرپادها به آنها آسیب می‌رساند؟

اما ترک کردن این عادت بسیار سخت است و اگر هنوز مجبوریم آن را پشت سر بگذاریم، دکتر دل روزاریو توصیه‌هایی دارد. این شامل بستن صندلی توالت پس از شستشو می‌شود زیرا مواد میکروبی در طول هر بار شستشو در هوا پخش می‌شوند و احتمال فرود روی بدن یا تلفن ما وجود دارد. بنابراین، صندلی باید بلافاصله پس از انجام آن بسته شود.

یکی دیگر از کارهایی که می‌توانیم انجام دهیم این است که قبل از بیرون آمدن گوشی را با دستمال ضدعفونی کننده تمیز کنیم. اما باید به یاد داشته باشیم که تمیز کردن کامل گوشی‌های هوشمند بسیار سخت است.
از نظر مواد تمیز کننده محدودیت وجود دارد زیرا مقدار زیادی از آن می‌تواند به قطعات حساس الکترونیکی آسیب برساند. بنابراین، تمیز کردن تلفن‌های همراه یک اقدام ساده نیست، بلکه چیزی است که باید در کنار سایر اقدامات بهداشتی انجام دهیم.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *