بلومبرگ، با انتشار کتابی با نام نبرد برای پرنده، پشت پردۀ ماجرای خرید شبکۀ اجتماعی X- توییتر- توسط ایلان ماسک را فاش کرد.
کرت واگنر (Kurt Wagner)، روزنامهنگار و نویسندۀ این اثر، در بخشی از کتاب “نبرد برای پرنده” که در بلومبرگ منتشر شده است نوشته: “ماسک، زمانی اقدام به خرید توییتر کرد که متوجه شد یک حساب کاربری در این شبکۀ اجتماعی، اطلاعاتی در خصوص هواپیمای اختصاصی ایلان برای خوانندگان منتشر میکند.»
پس از این اتفاق، ایلان ماسک از پاراک آگراوال (Parag Agrawal)، مدیرعامل اجرایی توییتر در آن زمان، درخواست کرد تا این حساب کاربری بسته شود؛ اما آگراوال، براساس قانون آزادی حق بیان، چنین کاری را انجام نداد. همین امر، ایلان ماسک را وادار کرد تا نسبت به خرید سهام توییتر اقدام کند تا با این روش، حساب کاربری مورد نظرش را ببندد یا نظارت بیشتر و بهتری روی آن داشته باشد.”
واگنر در بخشی دیگر از این کتاب این چنین آورده: «ماسک، ژانویۀ 2022 در مورد حساب کاربری ElonJet@ به آگراوال و تیم توییتر شکایت کرد و از آنان خواست یا اطلاعات بیشتری از این حساب در اختیارش قرار دهند- تا خودش شخصاً اقدام کند و با نویسندۀ توییتها وارد مذاکره شود- و یا اینکه این حساب کاربری را ببندند؛ اما هیچیک از سیاستگذاران و مدیران توییتر، این کار را قبول نکردند.
پیشنهاد مطالعه: پیام لیندا یاکارینو مدیر عامل توییتر به کارمندانش، پس از تغییر نام تجاری X
پروژۀ خرید سهام، راهی برای نفوذ در توییتر
اواخر همان ماه، ماسک، پروژۀ خرید سهام توییتر را آغاز کرد و تا ماه آوریل با داشتن 9.2 درصد سهام، یکی از بزرگترین سهامداران این شبکۀ اجتماعی شد.»
اما گویی داستان به همینجا، ختم نمیشود. ایلان ماسک به خرید سهام توییتر ادامه میدهد تا آنکه در پایان ماه آوریل، پیشنهاد خرید توییتر با قیمت 54 میلیون دلار را مطرح میکند؛ اما ارزش خرید شبکۀ اجتماعی بیش از اینها بود. کارشناسان، این مقدار را حدود ۴۴ میلیارد دلار ارزیابی کردند. بنابراین پروسۀ خرید توییتر عملاً تا نیمۀ پایانی ماه اکتبر نهایی نشد.
ماسک، تصمیمش را برای خرید توییتر گرفته بود؛ در آخرین روزهای اکتبر سال 2022، با قبول مبلغ پیشنهادی و خرید توییتر، تمام نگاهها و خبرگزاریها را به سمت خود کشاند.
ماجرا، زمانی خبریتر شد که ایلان، پس از خرید توییتر، بلافاصله مدیران ارشد را اخراج کرد. تا این شبکۀ اجتماعی را همچون شرکتهایی چون تسلا و اسپیساکس تحت کنترل خود در آورد.
اتفاق دیگری که باعث شد تاحدی مخاطبان و طرفداران ایلان ماسک نسبت به او جبهه بگیرند این بود که وی، یک ماه پس از تصاحب توییتر، حساب کاربری ElonJet@ را بست؛ آن هم درحالیکه بارها اعلام کرده بود طرفدار آزادی بیان است و حتی هنگام خرید توییتر، طی یک نشست خبری به صراحت گفت: «هر شخصی میتواند همچون سابق و آزادانه در این شبکه، فعالیت داشته باشد و مطالبش را با دیگران به اشتراک بگذارد.»
پیشنهاد مطالعه: شرح کامل مدیرعامل توییتر در مورد تغییر نام برنامه به “X”
سویینی رو در روی ماسک؛ دو رقیب سرسخت
جک سویینی (Jack Sweeney)، دانشجوی کالج که حساب ElonJet@ را اداره میکرد در آن زمان، به سایت خبری Business Insider گفت: “من واقعا فکر نمیکردم که او (ایلان ماسک) حساب شخصی من را ببندد.“
جالب است که سویینی نیز پاپس نکشید. انگار که این دو مرد، سرسختانه رودرروی هم به مبارزه ادامه میدهند تا نشان دهند که هیچکدام حاضر به عقبنشینی از مواضع خود نیستند.
سویینی، اکنون با ساخت حساب کاربری ElonMusksJet@ و با بیش از ۱۶۷،۰۰۰ دنبالکننده، در Threadsمتا به فعالیت قبلی خود و نوشتن درمورد زندگی خصوصی ایلان ماسک و سفرهایش با هوایپمای اختصاصیاش ادامه میدهد.
این اقدام با واکنش ایلان ماسک همراه شده است و به نظر میرسد ابرمرد فنآوری از این اتفاق بسیار عصبی است.
آیا ماسک این بار، برای ساکتکردن سویینی، اقدام به خرید اینستاگرام و Threads میکند؟ یا اینکه بیخیال میشود و عقب مینشیند؟ و در سکوت، نظارهگر اخبار و اطلاعاتی میشود که سویینی از وی و سفرهایش با مخاطبان در تردز به اشتراک میگذارد؟!
باید منتظر ماند و دید.