سم آلتمن، با سرمایهگذاری تریلیون دلاری در یک پروژۀ تحقیقاتی ساخت تراشۀ هوشمصنوعی، نگاهها را به خود خیره کرد.
وال استریت ژورنال، نوشت: «سم آلتمن (Sam Altman)، مدیرعامل OpenAI میخواهد در پروژۀ جدیدی که ظرفیت ساخت تراشه در جهان را افزایش میدهد ۵ تا ۷ تریلیون دلار سرمایهگذاری کند.»
این حجم سرمایهگذاری بیش از مجموع سهم بازار اپل و مایکروسافت است.
نیاز شرکتهای فنآوری به تراشههای هوشمصنوعی
براساس گزارشهای به دست آمده، تنها تعداد انگشتشماری از شرکتهای فنآوری به تراشههای هوشمصنوعی نیاز دارند.
دلیل استقبال کم شرکتهای فنآوری از سرمایهگذاری در ساخت تراشههای مصنوعی، هزینهبر بودن این کار است که تقریباً تعداد زیادی از این شرکتها توانایی پرداخت چنین پولی را ندارند.
از سویی دیگر، غولهای فنآوری همچون مایکروسافت و اپل، با منابع مالی معتبر و زیاد، بهراحتی در این پروژه، سرمایهگذاری میکنند تا بازار ساخت تراشههای هوشمصنوعی را به دست گیرند.
چیزی که قطعاً برای آنان در آیندۀ نزدیک بسیار پرسود خواهد بود و حتی مبلغی بیش از آنچه سرمایهگذاری کردند به حسابشان واریز خواهد کرد.
این موضوع درحالی است که رهبران شرکتهای خردهپا و کوچک فعال در حوزۀ فنآوری، مدتهاست از کمبود تراشههای ۴۰ هزار دلاری H100 انویدیا (NVidia)، قدرتمندترین تراشه هوشمصنوعی موجود، شکایت کردهاند.
پیشنهاد مطالعه: دردسر چینی برای انویدیا: مشتریان، تراشههای ضعیف شده آنها را نمیخواهند
کاخ سفید و مداخله در وضعیت بازار جهانی تراشههای هوشمصنوعی
پس از انتشار خبری مبنی بر شکایت شرکتها و صنایع کوچک فعال در حوزۀ فنآوری که از کمبود تراشههای هوشمصنوعی در بازار و قیمت بالای سرمایهگذاری در این امر، شکایت داشتند دولت آمریکا وارد عمل شد.
در بحبوحۀ بحران تراشه و رقابت جهانی برای تسلط بر هوشمصنوعی، کاخ سفید اعلام کرد که بیش از ۵ میلیارد دلار در تحقیقات، توسعه و نیازهای نیروی کار مرتبط با تراشههای هوشمصنوعی سرمایهگذاری خواهد کرد تا بدینوسیله، ضمن حمایت از شرکتهای فنآور نوپا، بهنوعی بازار تولید تراشه را در دست گیرد و از هرجومرج در این خصوص، جلوگیری کند.
پیشنهاد مطالعه: ترفند انویدیا در فروش تراشههای هوش مصنوعی به چین، با وجود تحریمهای امریکا
بلندپروازیهای آلتمن، جواب میدهد؟
اما آلتمن در مصاحبهای اختصاصی با خبرنگار “وال استریت ژورنال”، هدف خود از سرمایهگذاری تریلیون دلاری در این پروژه را برطرف کردن مشکلها و محدودیتهای دستیابی به تراشه برای OpenAI خواند.
این تراشهها، نه تنها برای قدرتبخشیدن به چتباتها مورد نیازند بلکه مسیر را برای بلندپروازیهای این شرکت، هموار خواهند کرد.
با این کار، پروسۀ ساخت هوشعمومی مصنوعی یا AGI (Artificial General Intelligence) که به سیستمهای هوش مصنوعی اشاره دارد و میتواند همانند انسانها استدلال کند راحتتر و بهتر پیش خواهد رفت.
براساس گزارش وال استریت ژورنال، آلتمن پیش از این، با اشخاص ذینفوذ و سرمایهداری همچون شیخ طحان بن زاید آل نهیان، مقام ارشد امنیتی امارات متحده عربی و جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا و تعدادی دیگر از سرمایهگذاران و شرکای صنعتی دیدار و گفتوگو کرد.
آلتمن در این جلسهها از سرمایهگذاران خواسته بود تا در پروژۀ ساخت یک کارخانۀ بزرگ تولیدکنندۀ تراشۀ هوشمصنوعی با وی همکاری کنند.
این نشریه اشاره کرد که آلتمن گفته بود:” OpenAI، یکی از مشتریان دائمی و قدرتمند این تراشههاست که خود این موضوع، سودآوری چنین پروژهای را تضمین خواهد کرد.”
حالا آلتمن، به تنهایی، وارد عمل شده و با سرمایهگذاری 7 تریلیون دلاری خود میخواهد تا به یکی از ابرتولیدکنندگان تراشۀ هوشمصنوعی در جهان، تبدیل شود.
پیشنهاد مطالعه: OpenAI مالک ChatGPT در حال بررسی ساخت تراشههای هوشمصنوعی خود است