،

تابستان امسال، در تهران با الکامپ، آغاز شد

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
مصاحبه دکتر عابدی نژاد

به گزارش لاگ‌مدیا، مهندس عابدی‌نژاد در گفت‌وگوی خبری با محوریت نگاه به الکامپ 2023 و فعالیتِ شرکت‌های فناور که در محل غرفۀ دوران برگزار شد به حضور پرشور شرکت‌ها و مردم در بیست‌وششمین دورۀ رویداد نمایشگاهی الکامپ اشاره کرد و این اتفاق را بسیار نیک خواند.

وی با اشاره به این‌که طی 4 سال گذشته، به دلایل مختلف این رویداد نمایشگاهی برگزار نشده بود بستر را برای شرکت و معرفی محصولات حوزۀ فناوری مناسب دانست و گفت: «از آن‌جایی که شرکت نوآوران ارتباطات دوران، طیف وسیعی از محصولات را ارائه می‌دهد طبیعی است که حضور در نمایشگاه برای این مجموعه، امری بسیار ارزشمند است و فرصتی بسیار ویژه برای معرفی خدمات و محصولات جدید به شمار می‌آید.»

مدیرعامل داده‌پردازان دوران در پاسخ به این پرسش که رویدادی همچون الکامپ تا چه‌حد می‌تواند مفید باشد گفت: «طبیعی است که این نمایشگاه، باتوجه‌به گستردگی و همچنین حضور شرکت‌های داخلی و خارجی، بستری بسیار مناسب با پتانسیل بالا برای معرفی محصولات است و طبعاً در این چند دورۀ گذشته که چنین رویدادی به‌هردلیل برگزار نشد نیاز به برپایی آن احساس می‌شد و خوشحالیم که در این دوره، شاهد حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و یا گروه‌های تخصصی فعال در حوزۀ IT  هستیم.»

 

باید فرصت‌های ویژه در فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات را دید و برای آن برنامه‎ریزی داشت

خبرنگار با بیان این نکته که کارهای صورت‌گرفته در زمینۀ اشتغال‌زایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است آن هم در شرایط فعلی، از مهندس عابدی‌نژاد درخواست کرد تا توضیح دهد آیا نیاز است که مسئولان بالادستی در نمایشگاه‌ها حضور داشته‌باشند و از نزدیک شاهد فعالیت سازمان‌ها و ارگان‌هایی باشند که در حوزۀ اشتغال‌زایی کار می‌کنند؟ رئیس هیئت مدیرۀ دوران با مهم خواندن این موضوع گفت: «در فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات و به‌طور گسترده‌تر در فضای اقتصاد دیجیتال، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال‌آفرینی زیادی دیده می‌شود که شاید مجموعۀ ما در نمایشگاهی مثل الکامپ، بخش کوچکی از توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشته باشد اما بازار اقتصاد دیجیتال بازاری بسیار بکر و پر از فرصت برای اشتغال‌آفرینی و درآمدزایی است. من همیشه در نظام صنفی هم گفته‌ام که چقدر حیف است مسئولان ما به اندازۀ کافی و آن‌طور که شایستۀ این بستر است از آن بهرۀ کافی نمی‌برند. از طرف دیگر در کشور ما در حوزۀ اقتصاد دیجیتال، فضا بشدت رو به رشد است مسئولان حداقل به‌‌صورت کلامی در جهت استفاده و پرورش این فضا سخن گفته‌اند و می‌گویند؛ اما واقعیت این است که ما با فقدان نیروی انسانی مهارت‌دیده مواجه هستیم که همین امر، مشکل بزرگی است؛ آن هم وقتی که ما با معضل بزرگی همچون بی‌کاری مواجهیم؛ و از سویی دیگر، حجم بزرگی از دانش‌آموختگان ما با مشکلی به نام بی‌کاری مواجهند. شاید به این دلیل که مهارت و توانمندی لازم را ندارند. باید با سیاست‌گذاری درست در جهتی پیش برویم که بتوانیم این تهدید را به فرصتی خوب برای خودمان تبدیل کنیم. به نظر من، با همکاری آموزش عالی، سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور و سایر ارگان‌های ذیربط می‌شود به این مهم دست یافت.»

رئیس هیئت مدیرۀ دوران به این موضوع مهم اشاره داشت که شرکت دوران سهم خود را در آموزش نیروهای توانمند برای فعالیت در حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام می‌دهد اما این کاری نیست که یک‌تنه بشود جلو رفت. شاید ما به‌عنوان یک سازمان، سالانه بتوانیم 10هزار نیرو آموزش دهیم درحالی‌که این حوزه، نیاز به 50هزار نیرو دارد. طبیعی است که با همکاری سایر ارگان‌ها و حمایت مسئولان می‌توانیم این میزان را افزایش دهیم که در این‌‌‌‌صورت حتی اگر 20هزار نیرو از این بین به خارج از کشور رفتند مسألۀ مهمی پیش نمی‌آید چراکه ما 50هزار فرصت شغلی ایجاد کرده‌ایم و حالا در این بین، تعدادی از ‌آن‌ها دورتر از مرزهای کشورمان فعالیت می‌کنند.

باید همگام با علوم روز دنیا پیش رفت و نیروهای آموزش‌دیده پرورش داد

پرورش استعدادها یعنی: به جای خروج ارز، ارزآوری کنیم

مهندس عابدی‌نژاد در بخش دیگری از صحبت‌های خود و با توجه به پرسش خبرنگار در خصوص این‌که چه حوزه‌هایی نیاز بیشتری به توجه و پرورش نیروی مهارت‌دیده دارد، این چنین بیان کرد: «این حوزه آن‌قدر وسیع است که اگر من بخواهم تک‌تک آن‌ها را نام ببرم از حوصلۀ بحث خارج است و به ذکر چند مورد بسنده می‎کنم مثلاً حوزۀ شبکه و امنیت، همان‌طور که می‌دانید حوزۀ امنیت سایبری به‌شدت مهم است و نه فقط ایران که کل دنیا در این زمینه با چالش مواجه است و این موضوع خود حضور نیروهای متخصص و آموزش‌دیده را می‌طلبد. یا در فضای هوش‌مصنوعی که موضوع روز دنیاست؛ChatGPT   و یا نمونه‌هایی از این دست که ربات‌هایی برپایۀ هوش‌مصنوعی هستند به‌نوعی نوک پیکانِ فضای رشد ما قرار می‌گیرند و باید در این زمینه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.»

مدیرعامل داده‌پردازان دوران در پایان سخنان خود و برای تکمیل موضوع بحث گفت: «باید مسئولان به این نکته توجه کنند که ما می‌توانیم در امر آموزش و مهارت‌آموزی حوزۀ فناوری اطلاعات آنچنان سرآمد شویم که علاوه بر تأمین نیروی موردنیاز در داخل کشور حتی به انتشار علم بپردازیم و در واقع مسألۀ بغرنج فرار مغزها از کشور به‌دلیل بی‌کاری یا نداشتن موقعیت رشد مناسب برای خود و توان علمی‌شان را به مسأله‌ای کارآمد یعنی همکاری علمی نخبگانمان با شرکت‌های خارجی تبدیل کنیم. درست شبیه کاری که درحال‌حاضر کشوری مثل هند انجام می‌دهد. الان مهم‌ترین کارهای امریکا و کانادا توسط نیروهای ماهر هندی انجام می‌‍شود.

چون این جوانان همین‌جا آموزش دیدند و به همین اقلیم تعلق دارند و می‌توانند علمشان را در همین مرزوبوم به‌کار گیرند. در این‌صورت به جای خروج ارز از کشور به ارزآوری و صرفۀ اقتصادی کمک کرده‌ایم».

 

بیست‌وششمین دورۀ نمایشگاه الکامپ تا هفتم تیر 1402 ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت 8 صبح تا 16 برای بازدید از بخش‌های مختلف نمایشگاه به محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران بیایند.

هم‌چنین شرکت دوران در سالن 38 پذیرای علاقه‌مندان و فعالان حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *