تست سرعت اینترنت : معرفی وبسایت‌ها و اصطلاحات مربوط به آن

اوغر
اشتراک‌گذاری در:
معرفی وبسایت‌های تست سرعت اینترنت

اگر به صورت روزانه از اینترنت استفاده می‌کنید و این تکنولوژی نقش زیادی در زندگی شخصی و کاری شما دارد، به احتمال زیاد حداقل یکبار با وبسایت‌های تست سرعت اینترنت سر و کار داشته‌اید. اما اگر گیمر باشید و مدتی از زمان خود را با بازی‌های آنلاین سپری کنید، نه تنها با قطعیت می‌توان گفت که با این وبسایت‌ها آشنایی دارید، بلکه با اصطلاحاتی مانند پینگ و جیتر نیز آشنا هستید.
با توجه به نوع محتوایی که امروزه در شبکه جهانی اینترنت منتشر می‌شود، انتخاب اپراتور مناسب با توجه به فعالیتی که در این شبکه می‌خواهید داشته باشید، بسیار مهم است. نیازهای شما در صورتی که به دنبال بازی آنلاین یا ویدیو استریمینگ هستید، یا از تکنولوژی VoIP در کسب و کار خود استفاده می‌کنید، با زمانی که از اینترنت تنها برای گشت و گذار در سطح وب استفاده می‌کنید، متفاوت است و نیاز به تامین حداقل شرایط از سوی اپراتور خواهید داشت.
در این مقاله سعی می‌کنیم وبسایت‌های تست سرعت اینترنت را به شما معرفی کنیم و در کنار آن، اصطلاحات مرتبط را برای شما تعریف کنیم تا در فرایند انتخاب اینترنت مناسب راحت‌تر عمل کنید.

نکاتی که قبل از تست سرعت اینترنت بهتر است در نظر بگیرید

قبل از شروع تست سرعت اینترنت، مواردی وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده و در صورت رعایت این موارد، می‌توانید تخمین دقیق‌تری از سرعت اینترنت خود به‌دست آورید.

اتصال به VPN

در صورتی که برای انجام کارهای خود از VPN استفاده می‌کنید، بهتر است قبل از انجام تست، آن را قطع کنید. عملکرد VPN به گونه‌ای است که داده‌ها برای منتقل شدن، مسیر بسیار طولانی‌تری را باید طی کنند. بنابراین در صورت وصل بودن آن، نمی‌توانید اطلاعات دقیقی از سرعت اینترنت خود به دست آورید.

وصل بودن به شبکه از طریق وایرلس

در صورتی که اینترنت ثابت در منزل خود دارید و قصد تست سرعت آن را دارید، بهتر است با لپتاپ یا کامپیوتری که از طریق کابل LAN به مودم وصل است این کار را انجام دهید. تست از طریق دستگاهی که با گیرنده وایرلس به مودم وصل است، امکان تست دقیق را از شما سلب می‌کند و نمی‌توانید تشخیص دهید که کیفیت گیرنده و فرستنده در این تست موثر است.

اتصال سایر دستگاه‌ها به مودم

در صورتی که به یک مودم، چند گوشی و کامپیوتر وصل باشد، برای تست سرعت اینترنت بهتر است ارتباط آن‌ها را قطع کنید. حتی اگر در زمان تست، استفاده‌ای از این دستگاه‌ها نداشته باشید، ممکن است برنامه‌ای در آن‌ها مشغول آپدیت به صورت اتوماتیک باشد و سرعت اینترنت را کاهش دهد.

وبسایت های تست سرعت اینترنت

پس از اطمینان از رعایت موارد بالا، از وبسایت های زیر برای انجام تست سرعت می توانید استفاده کنید.

Speedtest

این وبسایت که توسط Ookla توسعه یافته است، یکی از محبوب ترین وبسایت ها برای تست سرعت اینترنت است. تا کنون 50 میلیارد تست سرعت توسط این وبسایت انجام گرفته است. شروع تست با این وبسایت بسیار ساده است و نیازی به ایجاد حساب کاربری ندارد. کافی است پس از ورود به وبسایت، روی دکمه Go که به صورت یک دایره بزرگ در وسط صفحه نمایش داده می شود کلیک کنید تا اطلاعاتی از قبیل سرعت دانلود، سرعت آپلود و پینگ اینترنت شما را در چند ثانیه محاسبه کرده و در اختیارتان قرار دهد.
این وبسایت به شما امکان انتخاب سرور مد نظرتان را می دهد و در صورتی که تمایلی به انتخاب سرور نداشته باشید، به صورت خودکار، بهینه ترین سرور را برای انجام تست انتخاب می کند.
همچنین شما می توانید انتخاب کنید که تست سرعت از طریق یک اتصال یا چند اتصال انجام شود. در صورتی که یک اتصال را انتخاب کنید، یک اتصال باز خواهد شد و سرعت آن سنجیده می شود و در صورتی که چند اتصال (Multi) را انتخاب کنید، تعداد 3 الی 8 اتصال مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. قاعدتا تست چند اتصال همزمان، سرعت بالاتری را به شما نشان خواهد داد.

تست سرعت اینترنت با وبسایت Speed Test

Fast.com

این وبسایت که توسط شرکت نتفلیکس توسعه داده شده است نیز از وبسایت های پرطرفدار در تست سرعت اینترنت است. پس از ورود به این وبسایت، تست سرعت به صورت اتوماتیک آغاز می شود و اطلاعات مورد نظر شما را پس از چند ثانیه در اختیارتان قرار می دهد. پس از انجام تست، سرعت دانلود در صفحه نمایش داده می شود و در صورتی که مایل باشید می توانید با کلیک روی دکمه Show More Info، سایر اطلاعات از قبیل سرعت آپلود و Latency (پینگ) را نیز مشاهده کنید.
در قسمت Latency دو عدد مشاهده خواهید کرد که یکی Loaded و دیگری Unloaded است. Unloaded به معنی پینگ در زمانی است که فعالیت دیگری در شبکه اینترنت کاربر انجام نمی گیرد و داده ای رد و بدل نمی شود. Loaded به معنی پینگ در زمانی است که از نرم افزارهای با مصرف داده بالا به صورت همزمان استفاده می شود.

تست سرعت اینترنت با وبسایت Fast.com

M-Lab Internet Speed Test

وبسایت M-Lab توسط گروهی از برنامه نویسان، به صورت یک پروژه Open Source طراحی شده است که توسط شرکت های از قبیل گوگل، موزیلا و کلادفلر پشتیبانی می شود.
برای انجام تست سرعت اینترنت، پس از ورود به این وبسایت، با زدن تیک قبول شرایط استفاده، می توانید روی دکمه Begin کلیک کنید تا فرایند تست آغاز شود. در این وبسایت علاوه بر مشاهده سرعت دانلود، آپلود و پینگ، Retransmission را هم می توانید مشاهده کنید و متوجه شوید که چه میزان ارسال داده ها با مشکل مواجه شده است.

تست سرعت اینترنت با M-Lab Internet Speed Test

Speedof.me

Speed of me وبسایتی است با طراحی ساده و سبک که در سال 2011 برای تست سرعت اینترنت طراحی شده است. مانند سایر وبسایت های معرفی شده، این وبسایت نیز رابط کاربری ساده ای دارد و پس از انجام تست، سرعت دانلود، آپلود و Latency را به شما نشان می دهد. در صورتی که چندین مرتبه تست سرعت انجام دهید، تاریخچه تست های قبلی شما در یک تب جداگانه قابل مشاهده است.

وبسایت Speed of me

سایر وبسایت ها

وبسایت های زیادی برای تست سرعت اینترنت در سطح وب وجود دارد. در بالا به چند مورد از شناخته شده ترین آن ها اشاره کردیم. در صورتی که به دنبال سایت های بیشتری برای انجام این کار هستید، لیست زیر ممکن است برای شما کاربردی باشد:

  • Testmy.net
  • SpeedSmart
  • Speedcheck
  • Bandwidth Place
  • Speakeasy Speed Test
  • Internet Health Test
  • OpenSpeedTest

اصطلاحات رایج در تست سرعت اینترنت

در صورتی که به یکی از وبسایت های تست سرعت اینترنت استفاده کرده باشید، می دانید که بعد از تحلیل سرعت اینترنت شما، اطلاعات متفاوتی را ارائه می دهند. شاید با سرعت دانلود که اصلی ترین مولفه آن باشد آشنا باشید، اما سایر مواردی که در این تحلیل ارائه می شود، چه معنایی دارند؟ در اینجا به معرفی این اصطلاحات می پردازیم.

واحد سنجش سرعت انتقال اطلاعات

برای بیان سرعت اینترنت، معمولا از سرعت دانلود بر اساس دانلود هر مگابیت در ثانیه استفاده می شود. اما این به چه معناست؟ هر داده در علوم رایانه ای از واحدهای کوچک تشکیل می شود که به هر واحد آن «بیت» یا Bit گفته می شود. هر فایلی که در کامپیوتر یا گوشی موبایل خود دارید، از تعداد بسیار زیادی بیت تشکیل شده است. همانگونه که در اندازه گیری مواردی مانند مسافت، نمی توان مسافت طولانی را بر اساس میلیمتر بیان کرد، در صحبت از سایز داده، اگر بخواهیم بر اساس بیت سایز داده ای را بگوییم، با اعداد بسیار بزرگی سر و کار خواهیم داشت. بنابراین برای ساده تر شدن آن، واحدهای دیگری تعریف شده است.
همانطور که گفته شد، کوچک ترین واحد داده، بیت است. هر 8 بیت، یک بایت (Byte) نامیده می شود و هر 1024 بایت یک کیلوبایت (Kilobyte) را تشکیل می دهد. به همین ترتیب هر 1024 بایت، مگابایت (Megabyte) و الی آخر. واحد سنجش سرعت اینترنت با توجه به محدوده سرعت فعلی در دنیا، مگابیت در ثانیه است و در موارد نادری گیگابیت در ثانیه. به این معنی که اگر یک فایل 1000 مگابیت باشد و سرعت اینترنت شما 10 مگابیت در ثانیه باشد، چیزی حدود 100 ثانیه طول می کشد تا آن فایل را دانلود کنید.
اما موردی که معمولا باعث به اشتباه افتادن کاربران می شود، این است که Mbps را با MBps اشتباه می گیرند. Mbps به معنای 1 میلیون «بیت» در ثانیه است اما MBps به معنای 1 میلیون «بایت» در ثانیه. همانطور که بالاتر گفتیم، هر 8 بیت، یک بایت می شود. در اندازه گیری حجم فایل ها معمولا حجم آن ها بر اساس «مگابایت» بیان می شود اما سرعت دانلود و آپلود در اینترنت بر اساس «مگابیت» بیان می شود. یعنی اگر یک فایل 100 مگابایتی را با سرعت دانلود 10 مگابیت بر ثانیه بخواهید دانلود کنید، هر ثانیه در حدود یک مگابایت دانلود خواهید کرد و دانلود کل فایل حدود 100 ثانیه طول خواهد کشید.

سرعت دانلود

وقتی صحبت از سرعت اینترنت می شود، اولین و مهم ترین موردی که مطرح می شود، سرعت دانلود اینترنت است. بدیهی است که در وبسایت هایی که بررسی سرعت اینترنت را انجام می دهند، این مورد به صورت واضح و درشت نمایش داده می شود. توضیح زیادی در این مورد نمی توان داد، به جز این که هرچقدر عدد آن بالاتر باشد، بهتر است!

سرعت آپلود

سرعت آپلود وقتی به کار می آید که بخواهید از طریق اینترنت، محتوایی را برای کسی ارسال کنید. بنابراین اگر کار شما به شکلی است که ارسال فایل زیادی انجام می دهید، در هنگام انتخاب تامین کننده اینترنت بهتر است این مورد را بیشتر مورد توجه قرار دهید. البته معمولا سرعت آپلود از سرعت دانلود کمتر است، به این دلیل که کاربران اینترنت بیشتر زمان خود را صرف دریافت اطلاعات می کنند تا ارسال آن و تامین کنندگان اینترنت نیز سیستم های خود را به گونه ای طراحی می کنند که سرعت دانلود، اولویت بیشتری داشته باشد.

پینگ

اگر گیمر باشید و به صورت آنلاین به انجام بازی های گروهی بپردازید، حتما این اصطلاح به گوش شما آشنا است. خصوصا اگر طرفدار بازی های اکشن و تیراندازی باشید که برد و باخت شما به تصمیم های آنی بستگی دارد و اگر عکس العمل شما با صدم ثانیه ای تاخیر در بازی رقم بخورد، سرنوشت بازی تغییر کند.
پینگ یک واحد اندازه گیری زمان دریافت پاسخ در زمان ارسال درخواست بر اساس میلی ثانیه است. شاید با ارائه مثالی بتوان بهتر این مورد را توضیح داد. فرض کنید شما در حال بازی Counter Strike هستید و در حال گشت و گذار در نقشه بازی، پیدا کردن حریفان و شلیک به آن ها هستید. در هنگام بازی هر حرکتی که می کنید و هر شلیکی که انجام می دهید، در اصل درخواستی به سمت سرور ارسال می کنید و پاسخی دریافت می کنید و این فرایند توسط همه بازیکنان حاضر در زمین انجام می گیرد. اگر بازیکنی سرعت پینگ پایینی داشته باشد، زمان ارسال درخواست و دریافت پاسخ او طولانی می شود و حرکاتش با تاخیر در بازی اعمال می شود و این منجر به تضعیف عملکرد او خواهد شد.
سرعت پینگ در تحلیل تست سرعت اینترنت بر اساس میلی ثانیه (Millisecond) یا به صورت مخفف ms بیان می شود و هرچقدر که این عدد کمتر باشد، به معنی ارسال درخواست و دریافت پاسخ به صورت سریع تر است. معمولا در بازی آنلاین سرعت پینگ زیر 50 میلی ثانیه مناسب تر است. بنابراین اگر برای بازی کردن به صورت آنلاین به دنبال اینترنت مناسب هستید، حتما درباره این مورد از تامین کننده اینترنت سوال کنید.

جیتر Jitter

جیتر به معنی میزان نوسان در سرعت پینگ است. این مورد نیز بر مبنای میلی ثانیه اندازه می گیرد و مانند پینگ هر چقدر عدد آن کمتر باشد، مناسب تر است. به عنوان مثال، اگر سرعت پینگ اینترنت شما 40 میلی ثانیه باشد و جیتر آن 6 میلی ثانیه باشد، یعنی ارسال و دریافت در 40 میلی ثانیه انجام می شود و در مواردی تا 6 میلی ثانیه اختلاف در نتیجه وجود دارد.

Multithread

تست سرعت اینترنت می تواند به صورت خطی یا به صورت Multithread باشد. در تکنیک مولتی ترد به جای اندازه گیری سرعت اینترنت از طریق یک Task، چندین Task مورد بررسی قرار می گیرند که باعث می شود نهایت عملکرد اینترنت شما بررسی شود. البته تستی که به این شکل انجام می شود، عملکرد اینترنت شما را در بهترین حالت نشان می دهد و چندان واقع گرایانه نیست.

Retransmition

ممکن است در زمان تست سرعت اینترنت در برخی وبسایت ها، این عبارت را مشاهده کنید که معمولا به صورت درصد نمایش داده می شود. این عبارت به معنی میزان داده ای است که به سرور مقصد نرسیده است و مجددا ارسال شده است.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *