Search
Close this search box.

جنگ اسرائیل و فلسطین برای شرکت‌های فناوری منطقه چه معنایی دارد

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
تاثیر جنگ اسرائیل بر فناوری

به‌نظر می‌رسد ارتش اسرائیل در حال تدارکی شامل تهاجم تمام عیار به نوار غزه باشد. این کشور شاهد یکی از مرگبارترین حملات روز شنبه از سوی تروریست‌های فلسطینی حماس بود که بیش از 900 کشته و ده‌ها گروگان بر جای گذاشت. به گفته تحلیلگران و سرمایه‌گذاران، این اتفاق ممکن است منجر به این شود که شرکت‌های فناوری فعال در اسرائیل، امنیت خود را تقویت کنند زیرا ممکن است با اختلالاتی مواجه شوند. صنایع با فناوری پیشرفته برای چند دهه سریع‌ترین بخش در حال رشد در اسرائیل و برای رشد اقتصادی حیاتی بوده‌اند و 14 درصد مشاغل را تشکیل می‌دهند که تقریباً یک پنجم تولید ناخالص داخلی این کشور است.

اختلال بزرگ در کسب و کار

جک آبلین، مدیر ارشد سرمایه گذاری و شریک موسس Cresset Wealth Advisors، به خبرگزاری رویترز گفت: «این یک اختلال بزرگ در تجارت روزمره ماست».

او گفت که در کوتاه‌مدت در صورت گسترش درگیری، منابع انسانی می‌توانند منحرف شوند. از آنجایی که کارکنان شرکت‌های فناوری به‌عنوان نیروهای ذخیره نظامی فراخوانی می‌شوند. اسرائیل قبلاً گفته است که 300.000 نیروی ذخیره بدون سابقه را فرا خواهد خواند که بسیاری از آن‌ها می‌توانند از عملیات‌های فناوری مستقر در ایالات متحده باشند.
نوام شوارتز، بنیانگذار اسرائیلی الاصل و مدیر اجرایی ActiveFence، یک شرکت فناوری که متخصص تهدیدات آنلاین با دفتر مرکزی در نیویورک و تل آویو است، گفت: «ما در حال آماده شدن برای این هستیم که مدتی طول بکشد.» او گفت که در طول جنگ به مشتریان خدمات ارائه می‌دهد، حتی در حالی که انتظار دارد برای انجام وظیفه نظامی به اسرائیل بازگردد.

نیاز به محافظت از نصب فیزیکی

تحلیلگران همچنین گفتند که احتمالاً «تلاش عظیمی» برای محافظت از تأسیسات فیزیکی شرکت‌های مستقر در اسرائیل در برابر حملات صورت خواهد گرفت، زیرا برخی از هزینه‌های فناوری به ارتش وابسته است.

ضربه خوردن بازار سهام آمریکا

سهام فناوری ایالات متحده در روز دوشنبه (10 اکتبر) تا حد زیادی کاهش یافت، از جمله شرکت‌هایی که پروژه‌های بزرگی در اسرائیل داشتند.

اینتل می‌گوید وضعیت را زیر نظر دارد

سخنگوی سازنده تراشه اینتل، که بزرگترین کارفرما و صادرکننده خصوصی اسرائیل است، گفت که این شرکت «به دقت وضعیت اسرائیل را زیر نظر دارد و اقداماتی را برای محافظت و حمایت از کارکنان خود انجام می‌دهد.» این سخنگو از بیان اینکه آیا تولید تراشه تحت تأثیر این وضعیت قرار گرفته است یا خیر، خودداری کرد. اینتل اولین شرکت بزرگی بود که فعالیت خود را در اسرائیل راه‌اندازی کرد. در ژوئن امسال، نخست وزیر بنیامین نتانیاهو گفت که اینتل قصد دارد 25 میلیارد دلار برای یک کارخانه جدید در شهر جنوبی کریات گات در 42 کیلومتری غزه هزینه کند. وی آن را بزرگترین سرمایه گذاری بین المللی در کشور خواند.

انویدیا نشست هوش مصنوعی را لغو کرد

انویدیا، بزرگ‌ترین سازنده تراشه‌های مورد استفاده در هوش مصنوعی و گرافیک رایانه‌ای در جهان، اعلام کرد که نشست هوش مصنوعی را که قرار بود هفته آینده در تل‌آویو برگزار شود، که قرار بود جنسن هوانگ، مدیرعامل آن در آن سخنرانی کند، لغو کرده است. Tower Semiconductor مستقر در اسرائیل که نیمه هادی های آنالوگ و سیگنال مختلط را به مشتریان ارائه می‌دهد، عمدتاً برای صنایع خودروسازی و مصرف کننده، گفت که مطابق معمول کار می‌کند.

آی‌بی‌ام، اپل، مایکروسافت، گوگل و فیسبوک همگی دارای دفاتری در اسرائیل‌اند

قدمت بخش فناوری اسرائیل به سال 1974 برمی‌گردد که اینتل در آنجا حضور داشت. صحنه استارت‌آپ در دهه 1990 شروع به‌کار کرد و به‌عنوان دومین مرکز بزرگ فناوری جهان خارج از سیلیکون ولی، با هزاران شرکت و توسعه یک اکوسیستم قابل توجه، شهرت پیدا کرد. اکنون 500 شرکت چندملیتی در اسرائیل فعالیت می‌کنند. عمدتاً مراکز تحقیق و توسعه پس از خرید استارت آپ‌های اسرائیلی، از اینتل گرفته تا IBM، اپل، مایکروسافت، گوگل و فیس‌بوک.

در بلندمدت، تحلیلگران همچنین شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در بخش فناوری و هوش مصنوعی به دلیل ارتباط نزدیک این صنایع با هزینه‌های نظامی هستند. کوینسی کراسبی، تحلیلگر موسسه پرودنشال فایننشال گفت: «آن‌ها احتمالاً سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی را افزایش خواهند داد. کوئینسی کراسبی، استراتژیست ارشد جهانی در LPL Financials، به رویترز گفت: «وقتی یک کشور به معنای واقعی کلمه غافلگیر می‌شود، اولین چیزی که آن‌ها به آن نگاه می‌کنند – در کنار مشکلات آشکار اطلاعاتی – چیزی است که در سیستم‌های امنیتی از قلم افتاده است.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *