10 نکته که والدین باید در مورد فعالیت آنلاین فرزندان خود بدانند

قدرتی
اشتراک‌گذاری در:
آگاهی والدین در مورد فعالیت آنلاین فرزندان

تربیت فرزندان در عصر اینترنت آسان نیست. در این نوشتار، توصیه‌هایی در این خصوص آورده‌ایم که توجه به آن می‌تواند به‌شما کمک کند تا فرزندان خود را برای خطراتی که در فضای مجازی با آن روبرو هستند، آماده کنید.

شما ممکن است زندگی قبل از اینترنت را به خاطر بیاورید، اما فرزندانتان آن را تجربه نکرده‌اند. برای آن‌ها دسترسی به اینترنت به اندازه هوای تازه مهم است. فرزندان شما می‌توانند اطلاعات و سرگرمی را از هر کجای دنیا به صورت آنلاین پیدا کنند. این دسترسی نامحدود می‌تواند برای والدین هم به‌عنوان فرصت دیده شود و هم تهدید.

اگر نگران مراقبت از فرزندان خود در یک محیط نامحدود و متصل به سراسر دنیا می‌باشید، شما تنها نیستید؛ بر اساس تحقیقات، دو سوم والدین در اکثر کشورها معتقدند که امروزه فرزندپروری سخت‌تر از 20 سال پیش است و فناوری دلیل اصلی آن است.

در دوران پیش از زندگی آنلاین، والدین به‌راحتی می‌توانستند روابط دوستیِ فرزند خود را مورد کنترل و نظارت قرار دهند، زیرا می‌توانستند همه آن‌ها را شخصاً ببینند. امروزه ممکن است بچه‌ها، دوستان صمیمیِ آنلاین داشته باشند که بسیاری از آن‌ها را هرگز رو‌ در رو نخواهند دید. این دوستان مجازی می‌توانند بر ذهن و اعمال فرزندان تأثیر بگذارند. برخی از آن‌ها همچنین ممکن است چیزی نباشند که به‌ظاهر نشان می‌دهند؛ یک نگرانی به‌جا برای والدین.

این شما هستید که باید عادات هوشمندانه‌ای را به فرزندان خود در ارتباط با تعامل آنلاین بیاموزید تا در صورت تنها ماندن فرزند خود با یک دستگاه متصل به اینترنت، انتخاب درستی داشته باشند.

کنترل والدین بر رفتار دیجیتال فرزندان


بیایید این 10 نکته مهم و کاربردی را باهم بررسی کنیم

1. احترام به قدرت اینترنت

عکس‌ها، فیلم‌ها و کلماتی که بچه‌ها امروز در سایت‌های اجتماعی پست می‌کنند، ممکن است فردا آن‌ها را آزار دهند و محدودیت‌هایی برایشان ایجاد نماید. به فرزندان خود آموزش دهید تا بدانند که مهم است در ارسال پست آنلاین، هوشمندانه عمل کنند و چیزی را که نمی‌خواهند دیگران ببینند، پست نکنند.

در حالی که بسیاری از وب‌سایت‌ها در مورد محافظت از اطلاعات شخصی شما صحبت می‌کنند یا تنظیمات اشتراک‌گذاری را در اختیار شما قرار می‌دهند، هیچ تضمینی وجود ندارد که این ابزارها از داده‌های شما در برابر نقض محافظت می‌کنند.

در  عصر کنونی، افراد جامعه ممکن است شهرت و حتی شغل خود را به‌خاطر چیزهایی که 20 سال پیش پست کرده‌اند، از دست بدهند. حتی چیزهایی که حذف کرده‌اید ممکن است برای شما دردسر ایجاد کند، برای مثال، فقط به این دلیل که یک توییت را حذف می‌کنید، به این معنی نیست که در جایی بایگانی نشده باشد.

این موضوع فقط در مورد محافظت از به اصطلاح «طرد شدن» نیست. این نکته همچنین در مورد حفاظت از فرزندان (و در نتیجه، خانواده، دوستان و کارفرما) از نظر مالی و فیزیکی است. برای مثال اگر فرزند شما در تعطیلات خانوادگی، عکس‌هایی را که موقعیت فعلی‌اش را نشان می‌دهد در اینستاگرام پست کند، به سایرین، از جمله مجرمان، امکان می‌دهد که بدانند شما در خانه نیستید.

هنگامی که هر یک از داده‌های شما عمومی شود، دیگر خارج از کنترل شما است. با فرزندان خود در مورد قدرت و ماندگاری اینترنت صحبت کنید و قبل از به اشتراک گذاشتن اطلاعات آنلاین، از آن‌ها بخواهید این نکته مهم را در نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید: امنیت سایبری در گیمینگ؛ چرا خطرات برای گیمرها در حال افزایش است


2. گرفتار کلاهبرداری‌های فیشینگ نشوید

قبل از کلیک روی یک پیوند، کاملاً مطمئن باشید که دقیقاً چه کاری انجام می‌دهید و منبع مورد نظر را از نظر اعتبار بررسی کنید.

اطمینان حاصل کنید که با کلیک روی یک پیوند مخرب در یک چت باکس درون بازی یا Discord، یا با باز کردن یک پیوست ایمیل؛ شما و فرزندتان ناخواسته اطلاعاتی را در اختیار یک هکر قرار نمی‌دهید. فیشرها ایمیل‌هایی ارسال می‌کنند که شبیه مکاتبات قانونی هستند تا اطلاعات شخصی مانند نام کاربری و رمز عبور خود را معرض آن‌ها قرار دهید تابتوانند حملات بعدی را بر روی حساب‌های شما انجام دهند.

3. برنامه‌ها و مرورگرها را به‌روز کنید

ممکن است چند دقیقه‌ای طول بکشد، اما به‌روزرسانی برنامه‌ها و مرورگرهای دستگاهِ فرزندتان، برای حفظ سلامت آنلاین بسیار مهم است. مجرمان روی افرادی حساب می‌کنند که از دستگاه‌های آپدیت نشده استفاده می‌کنند که در برابر حملات آسیب‌پذیرتر هستند. برنامه‌هایی را که شما یا فرزندتان دیگر استفاده نمی‌کنید حذف کنید و برنامه‌هایتان را طوری تنظیم کنید که به‌طور خودکار در دستگاه فرزندتان به‌روزرسانی شوند.

4. به یاد داشته باشید: هیچ چیز رایگان نیست

چه بازی رایگان و چه دانلود رایگان، مهم نیست چه باشد؛ شرکت‌ها امیدوارند که شما یا فرزندتان اطلاعات شخصی را در ازای دریافت رایگان، به آن‌ها ارائه دهید. سپس برخی از آن‌ها ممکن است اطلاعات شما را مجدداً بفروشند یا از شما می‌خواهند که آیتم‌های درون بازی را خریداری کنید. این امر در مورد وب سایت‌های رسانه‌های اجتماعی و سایر منابع رایگان برای استفاده در اینترنت نیز صدق می‌کند. بسیاری از این سایت‌ها یک استراتژی برای کسب درآمد از شما دارند، حتی اگر کاملاً مشخص نباشد که چگونه این کار را انجام می‌دهند.

ممکن است از جمع‌آوری میزان اطلاعاتی که برخی از برنامه‌های محبوب (چه در دنیای واقعی و چه آنلاین) درباره شما انجام می‌دهند، شگفت‌زده شوید. به‌عنوان مثال فیس‌بوک و اینستاگرام را می‌توان به‌نوعی از متخلفان قابل توجه در این زمینه دانست، اگرچه آن‌ها به هیچ‌وجه در این زمینه تنها نیستند. برنامه‌ها، بازی‌ها، پلتفرم‌های رایگان و سایر موارد موجود در دنیای وب می‌توانند مقادیر واقعاً شگفت‌انگیزی از داده را جمع‌آوری کرده و شما را به‌صورت آنلاین دنبال کنند، حتی زمانی که از برنامه مورد نظر استفاده نمی‌کنید. iOS و Android ابزارهایی را ارائه می‌کنند که به شما در زمینه محافظت از داده‌ها و حریم خصوصی امن‌تر، کمک می‌کند.

وارد کردن اظلاعات شخصی در اینترنت

5. در محدودیت‌های زمان صفحه نمایش سخت‌گیری نکنید

برای والدین همیشه مهم است که زمان تماشای نمایشگر موبایل یا لبتاپ را که مربوط به درس و کلاس نیست، کنترل کنند، اما بچه‌ها اغلب به‌صورت آنلاین با هم ارتباط برقرار می‌کنند که برای رشد آن‌ها مهم است. زمان مناسب برای حضور در اینترنت، از کودکی به کودک دیگر متفاوت است.

به‌عنوان مثال، اپل کنترل‌های والدین را در دستگاه‌های خود تعبیه کرده است که می‌تواند به شما کمک کند تا ببینید بچه‌هایتان چه مدت زمانی را جلوی صفحه‌نمایش می‌گذرانند. گوگل و مایکروسافت هم ابزارهای رایگانی دارند که به شما در مدیریت زمان صفحه نمایش فرزندتان کمک می‌کنند.

6.  تحقیق در منابع اطلاعاتی را یاد بگیریم

یکی از نقاط قوت اینترنت تبادل رایگان ایده‌ها و داده‌ها است: هر کسی می‌تواند هر چیزی را به‌صورت آنلاین ارسال کند. متأسفانه، اینجا یک نقطه تهدید نیز ایجاد می‌شود؛ در مقابل، هر کسی می‌تواند اطلاعات نادرست را پست کند و آن را به‌عنوان واقعیت ارائه نماید.

بچه‌ها باید زودتر متوجه شوند که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند افکار نابخردانه و نظرات نادرست را به‌همان سرعت و اندازه حقایق واقعی و نتایج تحقیقات آکادمیک، منتشر کنند. بسیاری از ویدیوهای یوتیوب و پست‌های اینفلوئنسرها، شما یا فرزندتان را تشویق می‌کنند که به روش خاصی فکر کنید. آموزش نحوه استفاده از مهارت‌های تفکر انتقادی و انجام تحقیقات روشنفکرانه با استفاده از منابع معتبر آنلاین به فرزندانتان، می‌تواند به حذف اطلاعات نادرست زیادی در آن‌ها کمک کند.

7. با فرزندان خود صحبت کنید

همواره رسانه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های مجازی متفاوتی رایج می‌شود و هرکدام به مرور جای یکدیگر را می ‌گیرند. زمانی یاهو رقیب اصلی گوگل برای ترافیک جستجو بود. ممکن است فرزند شما اکنون عاشق Minecraft باشد، اما همیشه یک بازی یا وب سایت داغ و جذاب جدید وجود دارد که جایگزین آن شود. بازی رایج و داغ یا پلتفرم اجتماعی جدید ممکن است سه یا چهار ماه دیگر سرد شود، بنابراین سعی کنید با بچه‌هایتان در مورد کاری که آنلاین انجام می‌دهند صحبت کنید. همگام شدن با بچه‌های آنلاین می‌تواند یک سرگرمی تمام وقت باشد. اکثر برنامه‌های کنترل والدین نمی‌توانند به خوبی پست‌های رسانه‌های اجتماعی را رصد کنند، بنابراین در حین حرکت در بازی‌های آنلاین و حوزه‌های اجتماعی، با فرزندان خود، ارتباط باز و تعاملی برقرار کنید.

راهنمایی سواد دیجیتالی کودکان

8. به فرزندان خود احترام بگذارید

بهترین ابزار کنترل والدین، عقل سلیم است. احتمالاً فرزندان شما بیشتر از شما از فناوری استفاده می‌کنند، بنابراین به آن‌ها نشان دهید که به دانش آن‌ها احترام می‌گذارید. نصب نرم‌افزارهای کنترلی والدین، برای جاسوسی از فرزندان‌تان، کمک زیادی به شما نمی‌کند و باعث خدشه‌دار شدن اعتماد آن‌ها می‌شود. همواره راهی برای دور زدن این کنترل‌های جاسوسی وجود دارد. استفاده از رویکردهای رفتاری، بیشتر می‌تواند برای رابطه شما با فرزندانتان موثر باشد.

9. خلاقیت آنلاین را تشویق کنید

اینترنت دستیابی به بسیاری از زمینه‌های خلاقانه و فناوری را هموار ساخته است. با کمک به نوجوانان خود برای حضور حرفه‌ای در مقابل مخاطبان آنلاین، علایق خود آن‌ها را تقویت کنید. این موضوع ممکن است به معنای تشویق آن‌ها به ساختن ویدیوهای TikTok یا YouTube، راه‌اندازی یک وبلاگ یا پادکست و حتی مشارکت محتوا در منابع خبری آنلاین باشد.

تشویق خلاقیت آنلاین کودکان

10. مدتی را به صورت آفلاین بگذرانید

بیرون بروید. کنسول بازی ویدیویی را جدا کنید، به رایانه اجازه دهید به‌روز رسانی‌های خود را اجرا کند و برای چند ساعت یا چند روز از دنیای آنلاین جدا شوید. یک سفر هیجان‌انگیز بدون اینترنت ممکن است به شما فرصت دهد تا بچه‌های‌تان را بهتر بشناسید. شما همچنین می‌توانید به فرزندان خود نشان دهید که جهان قبل از اینترنت چگونه بوده است. چه کسی می‌داند؟ آن‌ها حتی ممکن است زندگی قدیمی و آنالوگ را ترجیح دهند.

گفتار پایانی

حضور در دنیای اینترنت برای همه ناگزیر شده است. توجه به نکات و توصیه‌های مرتبط با  استفاده از اینترنت می‌تواند برای همه افراد جامعه مفید و موثر  باشد. برخی از موارد مهم را ما در این نوشتار به آن پرداختیم؛ اما بهتر است والدین همواره در این زمینه مطالعه و تحقیق کنند، به موضوع حضور فرزندان در دنیای وب اهمیت دهند، و مخلص کلام اینکه والدین خودشان آپدیت باشند! چرا که این دنیا همواره درحال تغییر و دگرگونی است.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *