، ،

Security Automation یا اتوماسیون امنیتی چیست؟

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
اتوماسیون امنیتی چیست؟

اتوماسیون امنیتی، فرآیند شناسایی، بررسی و رفع خودکار تهدیدهای سایبری با یا بدون مداخله انسانبا استفاده از یک راه‌کار برنامه‌ای است که به‌طورخاص برای این منظور طراحی شده است.

اتوماسیون امنیتی، بدین صورت عمل می‌کند:

  • شناسایی تهدیدها برای وضعیت امنیتی سازمان
  • مرتب‌سازی و اعمال نکات امنیتی روی آن‌ها
  • تعیین سطح اولویت و سپس پاسخ به آن‌ها

Security Automation، در کمک به ساده‌سازی انبوه هشدارهایی که تیم‌های امنیتی روزانه با آن‌ها سروکار دارند مفید است.

پیشنهاد مطالعه: بهترین ابزارهای مانیتورینگ شبکه: ابزارهای برتر برای بهبود عملکرد و امنیت شبکه

اتوماسیون امنیتی، چگونه عمل می‌کند؟

نرم افزار اتوماسیون امنیتی می‌تواند بدون نیاز به دخالت تیم امنیتی و حذف آن‌ها از فعالیت‌های تکراری، دستی و وقت‌گیر، اقدام‌‌های مفیدی در جهت امنیت سیستم و آن‌هم تنها در عرض چند ثانیه، انجام دهد.

برخی از مهم‌ترین سرفصل‌های اجرایی و ظرفیت نرم‌افزارهای اتوماسیون امنیتی عبارتند از:

  • شناسایی تهدیدها برای محیط یک سازمان
  • غنی‌سازی، همبستگی، گروه‌بندی و اولویت‌بندی هشدارها برای تسریع در تحقیقات
  • به‌کارگیری اقدام‌های از پیش تعریف شده برای مهار و اصلاح تهدیدها

سیستم‌های خودکار هم‌چنین کمک می‌کنند که تهدید، با سرعت بیش‌تری، تشخیص داده شود. اپراتورهای انسانی، با هشدارهای امنیتی، بمباران می‌شوند که این امر، منجر به چیزی می‌شود که به‌عنوان “خستگی هشدار””alert fatigue” می‌شناسیم. شناخته می شود.

مطالعه اخیر توسط IDC Research نشان می‌دهد که شرکت‌ها، صرف‌نظر از بزرگ یا کوچک‌بودن سازمان، تا یک سوم هشدارهای امنیتی را نادیده می‌گیرند و به‌همان‌اندازه، برای بررسی موارد مثبت کاذب، زمان صرف می‌کنند.

اتوماسیون امنیتی، به تحلیلگران کمک می‌کند با از بین بردن خستگی هشدار و کمک به تیم‌های امنیتی، از خطا جلوگیری کنند. این امر، در جایگاه خود، فرآیندهای دستی را به‌شدت کاهش می‌دهد.

فواید Security Automation

فواید اتوماسیون امنیتی

1. کاهش عملیات دستی

یکی از بارزترین مزایای خودکارسازی عملیات امنیتی، کاهش فعالیت‌های دستی است. پلتفرم‌های اتوماسیون امنیتی به‌طور خودکار وظایف سطح پایین و تکراری را اجرا می‌کنند تا زمان را به‌نفع متخصصان امنیتی ذخیره نمایند. این کار به این دلیل انجام می‌شود که متخصصان امنیتی بتوانند بر وظایف مهم‌تر و سطح بالا، تمرکز کنند. در مثال زیر، خواهید دید که چند مرحله را می توان در یک گردش کار امنیتی معمولی خودکار کرد.

2. افزایش سرعت عمل در اقدام‌های امنیتی

وقتی نوبت به واکنش به حادثه می‌رسد زمان بسیار مهم است. نقض‌های امنیتی می‌توانند در یک چشم به هم زدن، اتفاق بیفتند؛ بنابراین باید به‌همان‌سرعت، پاسخ دهید تا دامنۀ آسیب را محدود کنید.

خوشبختانه، ابزارهای اتوماسیون امنیتی می توانند به کاهش MTTD و MTTR برای امنیت‌بخشی سریع‌تر، کمک کنند.

بیش‌تر بدانیم:

1. Mean time to detect (MTTD)- میانگین زمان شناسایییک شاخص کلیدی عملکرد، (key performance indicator (KPI) است و مدت زمانی را اندازه‌گیری می‌کند که یک تیم، برای شناسایی یک حادثه یا تهدید امنیتی در یک سیستم نرم‌افزاری نیاز دارد. هم‌چنین به‌عنوان میانگین زمان برای کشف تهدید یا به‌معنای زمان شناسایی تهدید نیز شناخته می‌شود.

2. Mean time to repair (MTTR)میانگین زمان تعمیر– که گاهی اوقات به‌عنوان میانگین زمان بازیابیmean time to recovery نیز شناخته می‌شود معیار اندازه‌گیری میانگین زمان لازم برای تعمیر یک سیستم یا قطعه‌ای از تجهیزات پس از خرابی است. MTTR شامل زمان وقوع خرابی تا زمانی است که سیستم یا تجهیزات دوباره کاملاً کار می‌کنند.

3. استاندارد کردن فرآیندهای امنیتی

هر سازمانی، فرآیندهای امنیتی استانداردی دارد. بسیاری از صنایع، برای جلوگیری از ناهماهنگی بین عملیات‌های حفاظتی که کارشناسان امنیتی به‌کار می‌برند به یک دستورالعمل استاندارد نیاز دارند که نرم‌افزار اتوماسیون امنیتی این شرایط را فراهم می‌سازد.

4. بهبود انطباق امنیتی

این جمله به این معناست که اتوماسیون امنیتی، به جای تکیه بر فرآیندهای دستی، با خودکار کردن فرآیندهای امنیتی، به شما تضمین می‌دهد که همه مقررات و استانداردهای صنعتی رعایت می‌شوند. در این روش دیگر شما نگران نیستید که مبادا برخی موارد امنیتی، فراموش شوند و یا در زمان لازم، اجرایی نشوند.

این امر، نه تنها به محافظت از داده‌های شرکت و اطلاعات مشتریان کمک می‌کند بلکه به مشتریان و یا مخاطبان، نشان می‌دهد که سازمان، اقدام‌های لازم را برای تضمین امنیت آنها انجام می‌دهد. در نتیجه، حس خوش‌بینی تازه‌ای ایجاد می‌شود که این سازمان‌ها قادر خواهند بود با چالش‌های امنیتی جدید و به کمک سطح جدیدی از کارایی، مقابله کنند.

5. کاهش موارد مثبت کاذب

هنگامی که سازمان‌ها با تعداد زیادی از هشدارهای امنیتی سروکار دارند حذف نکات مثبت کاذب می‌تواند دشوار باشد. در طول زمان، دسته‌‎بندی این موارد مثبت کاذب، آسیبی به تحلیلگران امنیتی وارد می کند که خطر خطای انسانی و خستگی هشدار را افزایش می‌دهد.

با اتوماسیون امنیتی، آلارم‌ها و رویدادها از طریق یک الگوریتم کارآمد، تجزیه و تحلیل می‌شوند و تعداد موارد مثبت کاذب، به میزان قابل توجهی، کاهش می‌یابد. در نتیجه، متخصصان امنیتی می‌توانند به جای گرفتار شدن در چنگال بسیاری از آلارم‌های نادرست، روی تهدیدهای واقعی تمرکز کنند.

قابلیت‌های نرم‌افزار اتوماسیون امنیتی

اتوماسیون امنیتی، یک راه‌کار نرم‌افزاری یک‌پارچه است که می‌تواند نیازهای امنیتی در کل سازمان را به شیوه‌ای جامع برطرف کند. برخی از قابلیت‌های یک پلتفرم اتوماسیون امنیتی عبارتند از:

  • 1. حذف یا قرنطینه فایل‌های مشکوک آلوده به بدافزار
  • 2. انجام جست‌جوی موقعیت جغرافیایی در یک آدرس IP معین
  • 3. جست‌وجوی فایل‌ها در یک نقطه پایانی خاص
  • 4. مسدود کردن یک URL در دستگاه‌های پیرامونی
  • 5. دور نگه‌داشتن دستگاه از شبکه

پیشنهاد مطالعه: 8 نرم‌افزار رایگان برای حذف بدافزارها و جاسوس‌افزارها+دانلود

نکاتی که باید در اتوماسیون امنیتی به آن‌ها توجه کنید

  • 1. تصور نکنید که اتوماسیون امنیتی می‌تواند جایگزین افراد شود؛ این فن‌آوری، برای اجرای اقدام‌های تکمیلی است. بنابراین باید توجه کنیم که برای مسائل پیچیده‌تر که نیاز به تصمیم گیری و حل مشکلات پیچیده دارند هم‌چنان به تحلیلگران امنیتی با تجربه نیاز داریم. ( اتوماسیون امنیتی، صرفاً تکمیل‌کنندۀ کار مهندسان امنیتی است و با انجام یکسری کارهای ابتدایی، زمان را به نفع آن‌ها ذخیره می‌کند تا این اشخاص بتوانند روی مشکلات مهم‌تر، تمرکز کنند.)

  • 2. اولویت‌ها را تعیین کنید؛ برای استفادۀ حداکثری از اتوماسیون امنیتی، ضروری است که نگاهی در سطح بالا به وضعیت کلی امنیت سایبری خود بیندازید و مسائلی را تعیین کنید که باید بیش‌تر به آن‌ها بپردازید. وقتی اولویت‌های واضحی دارید می‌توانید موارد استفاده خود را تعریف کنید و بر این اساس، فرصت‌هایی را برای اتوماسیون گردش کار امنیتی در نظر بگیرید.

  • 3. مؤلفه‌های امنیتی را بشناسید؛مطمئن شوید همه افرادی را که در امنیت سازمان شما سهم دارند در نظر گرفته‌اید و به آنها، توجه می‌کنید. این امر به شما کمک می‌کند تا در مواقع بروز تهدید با گروه بزرگی از متخصصان به حل مشکل به وجود آمده بپردازید.

  • 4. سهولت در اتوماسیون را در نظر بگیرید؛ اکثر سازمان‌ها نمی‌توانند همه چیز را اتوماسیون کنند و یا نباید این کار را انجام دهند. پس به ارزش‌ها توجه کنید و وقت و هزینۀ خود را صرف اتوماسیون فعالیت‌هایی کنید که برای سازمان شما حکم قلبِ تپنده را دارد.

  • 5. تیم خود را آموزش دهید؛ حرکت از سمت پاسخ دستی به پاسخ خودکار، به آموزش، مربیگری و آشنایی تیم امنیتی شما نیاز دارد. بنابراین باید در سازمان شما و بین کارمندان، درک روشنی از آنچه که راه‌کار اتوماسیون امنیتی می‌تواند یا نمی‌تواند انجام دهد ایجاد شود.

  • 6. از زمان استفاده کنید؛ اتوماسیون، کارایی تیم‌های امنیتی را افزایش می‌دهد و فرصت‌هایی را برای آن‌ها ایجاد می‌کند تا کارهای بیش‌تری برای سازمان انجام دهند. برنامه‌ریزی کنید که چگونه تحلیلگران شما روی وظایف ارزش افزوده‌‌ای که به نفع سازمان است تمرکز می‌کنند – برای مثال، انجام یک تحقیق عمیق در مورد این‌که چرا دائماً با حملات فیشینگ مبارزه می کنید؟ با ذخیره‌سازی زمان به نفع خودتان، می‌توانید برای توسعه یک مدل، بهبود مستمر برای طراحی، پیاده‌سازی و طراحی بهتر منطق اتوماسیون، بهره ببرید.

  • 7. ابزارهای امنیتی درست را استفاده کنید: استفاده از اتوماسیون امنیتی کارآمد و درست در یک سازمان، ارتباطات و همکاری را بهبود می‌بخشد؛ کارایی سازمان را افزایش می‌دهد؛ خطاها را حذف می‌کند و زمان پاسخ به تهدیدها را کاهش می‌دهد.

+ یک نرم‌افزار کارآمد: Alula Security App

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *