،

فناوری که 99% افراد از آن بی‌خبر هستند

ارشادی
اشتراک‌گذاری در:
قابلیت تعمیرپذیری در فناوری جدید

فناوری خود درمانی: دستگاه‌هایی که خودشان را تعمیر می‌کنند.

اگر دستگاه‌ها بتوانند به‌طور جادویی خودشان را تعمیر کنند، خیلی جالب نخواهد بود. خوب این مفهوم برای مدت طولانی و تا به حال تخیلی بوده است.

دانشمندان طی آزمایش‌های نانومقیاسی که برای بررسی چگونگی شکل‌گیری و گسترش چنین ترک‌هایی در فلز تحت فشار طراحی شده‌اند، قطعاتی از پلاتین و مس خالص را کشف کرده‌اند که به‌طور خودبه‌خود ترک‌های ناشی از فشار بر فلز را بهبود می‌بخشند. آنها ابراز خوش‌بینی کردند که این توانایی می‌تواند در فلزات مهندسی شود تا در آینده نسبتاً نزدیک ماشین‌ها و ساختارهای خود ترمیم شونده ایجاد شود.

ویدیئو: طنز مشکلات تکنولوژی

در آزمایش‌هایی که در آزمایشگاه ملی ساندیا در نیومکزیکو انجام شد، محققان از تکنیکی استفاده کردند که حدود 200 بار در ثانیه انتهای قطعات فلزی کوچک را می‌کشید. یک ترک در ابتدا ایجاد شد و گسترش یافت. اما حدود 40 دقیقه پس از آزمایش، فلز دوباره در هم ذوب شد.

محققان این درمان را “جوشکاری سرد” نامیدند.

دانشمندان واقعاً از دیدن نقطه پیشرفت فناوری شگفت‌زده شدند. اکنون با ورود فناوری خوددرمانی، این ممکن است کل صنعت فناوری را متحول کند. فناوری خوددرمانی کاربردهای فراوانی در صنعت فناوری دارد.

  • الکترونیک: مدارها و اجزای خود ترمیم شونده در دستگاه‌های الکترونیکی می‌توانند از خرابی‌های ناشی از سایش جلوگیری کنند و طول عمر ابزارها را افزایش دهند.
  • خودرو: مواد خود ترمیم شونده در پوشش‌های خودرو می‌توانند خراش‌ها و فرورفتگی‌ها را ترمیم کنند و هزینه‌های نگهداری را کاهش دهند و زیبایی را حفظ کنند.
  • زیرساخت: بتن و آسفالت خود ترمیم شونده می‌توانند ترک‌ها را از بین ببرند و دوام سازه‌ها و جاده‌ها را افزایش دهند.

توسعه فناوری خود تعمیری

مطمئناً شگفت‌انگیز خواهد بود اگر چیزی را رها کنید و نگران آن نباشید زیرا کاملاً قادر به خوددرمانی است. اگرچه ممکن است در حال حاضر اینها به‌عنوان داستان‌های تخیلی به‌نظر برسند، با پیشرفت‌های تکنولوژیکی فعلی، ما فکر می‌کنیم قطعاً امکان توسعه فناوری خوددرمانی وجود دارد.

ادغام چنین فناوری در صنعت پزشکی رویای یک پزشک خواهد بود. تصور کنید ایمپلنت‌ها از چنین موادی ساخته شده اند و تنها در این صورت می‌توان گفت که این ایمپلنت‌ها برای همیشه ماندگار خواهند بود.

با این حال، تنها نقطه ضعفی که ممکن است هزینه یا مواد مورد نیاز برای ساخت چنین فناوری خود ترمیمی باشد. همچنین باید عامل محیطی را در نظر بگیریم. ما باید اطمینان حاصل کنیم که این فناوری بر محیط زیست تأثیر نمی‌گذارد.

به هر حال باید دید که آیا در آینده نزدیک از فناوری خود درمانی در همه صنایع استفاده می‌شود یا خیر.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *