آژانس وابسته به سازمان ملل متحد، آسپارتام را به عنوان مادهای که ممکن است سرطانزا باشد شناسایی کرد.
آسپارتام در محصولات زیادی از جمله نوشابههای رژیمی کوکاکولا و پپسی، شکلاتها، بیسکوییت و حتی آدامسها به کار میرود.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (آیاِیآرسی) وابسته به سازمان بهداشت جهانی (دبلیواچاو) این ماده را بهعنوان مادهای که «ممکن است برای انسان سرطانزا باشد» طبقهبندی کرد.
باتوجهبه این موضوع، دستورالعملهای تازهای در خصوص استفاده از این ماده در صنایع غذایی، صادر شده است. این دستورالعملها، بررسی میکند که آیا این ماده براساس شواهد موجود به طور بالقوه خطرناک است یا نه.