آیا انسان می‌تواند برای همیشه جوان بماند؟

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
آیا انسان می‌تواند برای همیشه جوان بماند؟!

پژوهشگران به‌کمک تکنیک‌های طیف‌سنجی جرمی که ترکیبات را بر اساس جرم مولکولی و بار الکتریکی‌شان جدا می‌کند حدود 800 لیپید را فهرست‌بندی کردند که ارتباط عمیقی بین آن‌ها با مقاومت به انسولین، عفونت‌های ویروسی، پیری و موارد دیگر وجود دارد.

این گروه از پژوهشگران دریافتند گرچه لیپیدوم هر فرد علامت مشخصی دارد که طی زمان ثابت می‌ماند بااین‌حال، انواع خاصی از لیپیدها به‌طور چشمگیری با سلامت فرد تغییر ساختار می‌دهند.

پروفسور دانیل هورنبورگ، محقق آزمایشگاه اسنایدر و سرتیم این گروه مطالعاتی گفت: «هر مولکولی که با یک بیماری مرتبط است این شانس را دارد تا مشخصاتی در مورد مکانیسمش به ما بگوید که از آن به‌عنوان هدفی برای تأثیرگذاری بر پیشرفت بیماری بهره بردیم.»

در این سری آزمایش‌ها، بیش از 200 لیپید شناسایی شد که در طول یک عفونت ویروسی تنفسی در نوسان بودند. افزایش و کاهش سطح این لیپیدها با متابولیسم انرژی و التهاب بالاتر بدن در عفونت اولیه، متغیر بود و از سویی برخی از آن‌ها در افرادی که مقاومت به انسولین داشتند رفتاری دیگر از خود نشان دادند و برخی نیز در افرادی که به‌تازگی واکسینه شده بودند نوعی پاسخ‌های ضعیف داشتند.

محدوده سنی شرکت کنندگان (20 تا 79) سال و طول مطالعه یک‌سال و روش تحقیق پانل به محققان اجازه داد تا ببینند که لیپیدوم با افزایش سن چگونه تغییر می کند.

در این مطالعل تحقیقاتی مشخص شد بیشتر لیپیدها مانند کلسترول، با افزایش سن افزایش می یابند اما تعداد کمی از آنها از جمله اسیدهای چرب امگا 3 که بودنشان بسیار برای سلامتی مفید است با افزایش سن، کاهش می‌یابند.

یکی از پژوهشگران این گروه تحقیقاتی گفت:«شاید حالا بهتر بتوانیم بگوییم که چرا با افزایش سن، میزان چربی‌ها در بدن افزایش می‌یابد و چین‌وچروک در پوست بیشتر شده یا مقاومت در برابر بیماری‌ها کم می‌شود. هرچند که این یافته‌ها قبلاً مشخص شده بود اما به‌طوردقیق معلوم نبود که این رفتار بدن به‌خاطر چیست؟ که ما مشخص کردیم به‌خاطر رفتار لیپیدها در مواجه با شرایط مختلف مثل: استرس، بیماری، شوک، پیری و حتی کمبود مواد غذایی است.»

سی وو، یکی دیگر از پژوهشگران برجستۀ این تحقیق سؤال فرضیه خود را اینگونه مطرح کرد: «آیا ظاهر و رفتار لیپیدی می‌تواند پیش‌بینی کند که فرد از نظر بیولوژیکی سریع‌تر یا کندتر پیر می شود؟»

این گروه تحقیقاتی برای یافتن این پاسخ، همچنان در حال تحقیق است و اعلام کرده که شاید کمتر از دوماه دیگر با آزمایش‌های انسانی بتواند به جواب قطعی برسد. در این‌‍صورت می‌توان به جوان‌ماندن انسان، امیدوار بود و فرآیند پیری را تاحد بسیاری به تعویق انداخت.

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *