Search
Close this search box.
، ،

تشخیص بیماری‌های استخوانی با دستگاه ایران‌ساخت

بهار قربانپور
اشتراک‌گذاری در:
تشخیص زودهنگام ناهنجاری استخوانی

متخصصان ایرانی موفق شدند با طراحی و تجاری‌سازی دستگاهی برای بررسی و آنالیز توزیع فشار در کف پا، به تشخیص زودهنگام بیماری‌های استخوانی کمک کنند.

آیا بیماری‌های استخوانی، همیشه قابل پیش‌بینی‌اند؟

متأسفانه، اکثر آسیب‌های شدید استخوانی زمانی اتفاق میفتد که کار از کار گذشته است و بیمار در مراحل اولیۀ ابتلا به ناهنجاری‌‎های استخوانی، از آن بی‌خبر است.

شاید بسیاری از افراد با واژه‌هایی مثل پوکی استخوان یا درد مفاصل و روماتیسم مفصلی آشنا باشند اما به جرئت می‌توان گفت که تقریباً نیم بیش‌تر این گروه از افراد، از زمان ابتلا به چنین مشکلاتی، بی‌خبرند.

هرچند که سن، به عنوان یک فاکتور مهم در ابتلا به برخی بیماری‌های استخوانی‌ شناخته شده است؛ اما در مواردی نیز بیماری‌ها و ناهنجاری‌های استخوانی، در سنین کودکی یا نوجوانی و فارغ از مؤلفۀ سن رخ می‌دهد.

از سویی دیگر، برخی کودکان نیز با ناهنجاری‌های خفیف استخوانی متولد می‌شوند. مواردی که در سنین طفولیت، مشخص نیست و به مرور و شاید هنگام بلوغ، در فرد، خودنمایی کند.

دستگاه Foot Medicine چگونه کار می‌کند؟

دستگاه جدید که به همت گروهی از متخصصان واحد تحقیق‌وتوسعۀ یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزۀ سلامت، طراحی و تولید شده است در زیست‌بوم سلامت، ورزش، تربیت‌بدنی و پزشکی بسیار کاربرد دارد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در مراسم رونمایی از محصول فوق به خبرنگاران گفت: « طراحی و تولید این دستگاه که Foot Medicine نام دارد برای درمان عارضه‌های پا و حرکتی انجام شده است که می‌تواند میزان توزیع فشار روی کف پا به صورت ایستا و پویا را نشان دهد.»

به گفتۀ وی، این دستگاه با ارائه نمودارهای متناسب با موقعیت و میزان فشار در هر نقطه از کف پا، محل دقیق نیروهای اضافی وارده بر کف پا را مشخص کرده، برآیند مرکز فشار بدن را نشان می‌دهد.

با بهره‌گیری از این دستگاه، اطلاعات کاملی برای آنالیز عملکرد پا و ناهنجاری‌های ظاهری و عملکردی آن به دست می‌آید.

دستگاه Foot Medicine، قابلیت سنکرون‌سازی با دوربین، به‌منظور شناسایی راستای پا و زاویه آشیل را داراست.

از دیگر کاربردهای بسیار مفید این دستگاه، می‌توان به قابلیت اتصال به دستگاه تراش دقیق، برای ساخت کفی طبی اشاره کرد.

باتوجه‌به نیاز آزمایشگاه‌های تربیت بدنی، مراکز توان‌بخشی، حوزه ارتوپدی و مراکز تحقیقاتی به چنین دستگاهی، کاربرد Foot Medicine در کلینیک‌های ارتوپد فنی و حرکات اصلاحی گسترش یافته است که این امر، نیاز کشور به محصول مشابه خارجی را کاهش داده و به صرفه‎‌جویی ارزی در حوزۀ سلامت، بسیار کمک خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه: معروف ترین گجت های هوشمند حوزه سلامتی

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *