حمایت مالی در آغاز زندگی مشترک همواره برای زوجین مهم بوده است. یکی از راهکارهای کاهش دغدغههای مالی افراد در شروع زندگی مشترک، دریافت وام ازدواج از بانک است که میتواند با پوشش بخشی از هزینهها در کاهش نگرانی زوجین از مخارج تشکیل زندگی مستقل، موثر باشد.
وام ازدواج هر ساله متناسب با نرخ تورم و رشد قیمت ارز، محاسبه میگردد و با اقساط ۱۰ ساله، و سود ۴ درصدی، از طریق تمامی شعب بانکی در سراسر کشور، در اختیار واجدین شرایط و متقاضیان دریافت وام ازدواج قرار میگیرد.
در حال حاضر، نحوه ثبت نام وام ازدواج، تنها از طریق سامانه وام ازدواج به نشانی اینترنتی ve.cbi.ir و به صورت آنلاین صورت می گیرد. البته لازم به ذکر است که ثبت نام اینترنتی، مرحله اولیه ثبت نام وام ازدواج است و متقاضی، پس از ثبت نام اولیه، میبایست برای انجام سایر مراحل، به صورت حضوری به بانک و شعبه مورد نظر رجوع کند.
ثبت نام وام ازدواج
برای ثبت نام وام ازدواج ابتدا، وارد سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به آدرس ve.cbi.ir شده و گزینه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را انتخاب کنید.

سپس در منوی سمت راست روی گزینه شرایط و دستورالعمل کیلک کنید.

با مطالعه قوانین و شرایط دریافت تسهیلات ازدواج در صورت دارا بودن شرایط، اینبار از منوی سمت راست گزینه ثبت نام جدید را انتخاب کنید.

در این مرحله سیستم فرم درخواست تسهیلات را برای شما به نمایش میگذارد که در چندین صفحه قرار دارد. در این فرمها باید اطلاعات شخصی از جمله کد ملی، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج، شماره تلفن همراه و شماره ملی مالک خط (در صورتی که زوجین زیر 18 سال باشند)، انتخاب یکی از گزینههای ایرانی، اتباع و اقلیتهای دینی و در آخر استان محل سکونت خود را وارد کنید.

لازم به ذکر است که هر یک از زوجین میبایست فرم ثبتنام جداگانهای برای دریافت وام ازدواج پر کنند، بنابراین نیاز است دو فرم مجزا یکی با مشخصات شخص شما، و فرم دیگر با مشخصات همسر شما تکمیل شود. آخرین فرم این قسمت از درخواست تسهیلات نقدی قرض الحسنه ازدواج، مربوط به تعیین بانک مد نظرتان برای دریافت وام ازدواج است. در واقع باید بانک و شعبه مدنظر خود را مشخص کنید. در نهایت پس از پر کردن کد امنیتی، یک کد تایید 6 رقمی برای شما ارسال خواهد شد که باید آن را در قسمت مشخص شده وارد کنید.
پس از پر کردن تمام موارد لازم در صفحات قبلی و ارسال کد تایید، میتوانید اطلاعات خود را ثبت نهایی کنید. پس از ثبت نهایی، یک پیامک از سامانه تسهیلات وام قرضالحسنه، که حاوی یک کد ده دقمی است، به شماره موبایلی که در فرم وارد کردهاید برای شما ارسال خواهد شد. به خاطر داشته باشید که از این مرحله به بعد، درخواست شما برای اخذ وام ازدواج با این کد رهگیری شناسایی و پیگیری میشود، بنابراین حتما آن را در گوشهای یادداشت و ذخیره کنید.
پیگیری وضعیت وام ازدواج
بعد از دریافت کد رهگیری ازدواج برای پیگیری وضعیت خود مجددا به سایت ve.cbi.ir مراجعه نموده و باکلیک روی گزینه مشاهده وضعیت، از وضعیت ثبت نام وام ازدواج خود، مطلع شوید.

پس از مشخص شدن زمان مراجعه حضوری به بانک، ظرف حداکثر 12 روز کاری، با دردست داشتن مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج، به بانک و شعبه مورد نظر، مراجعه کرده و ادامه مراحل ثبت نام را به صورت حضوری، پیگیری کنید.
شرایط دریافت وام ازدواج
- دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران. کلیه شهروندان ایرانی که خارج از کشور میباشند و گواهی ازدواج آنها، توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور صادر شدهاست، نیز قادر به ثبت نام وام ازدواج میباشند و گواهی ازدواج آنها که مهر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور مذکور در آن باشد، به عنوان سند ازدواج آن زوج تلقی میشود.
- دارا بودن کارت ملی جمهوری اسلامی ایران (اعم از دائم و یا موقت) و همچنین، کد پستی محل سکونت فرد متقاضی وام ازدواج.
- باتوجه به اینکه به هر فرد فقط یک مرتبه، وام ازدواج تعلق می گیرد، بنابراین فرد متقاضی نباید قبلا این وام را دریافت کرده باشد.(حتی در صورت ازدواج مجدد)
- داشتن عقدنامه رسمی و دفتری. زوجینی که عقد آنها از سال 1398 به بعد ثبت شده باشد، میتوانند برای دریافت وام ازدواج به مبلغ 180 میلیون تومان ثبت نام کنند.
- مردان متقاضی وام که سن ازدواجشان زیر 25 سال و بانوان زیر 23 سال است، میتوانند مبلغ 220 ميليون تومان تسهیلات برای ازدواج دریافت کنند.
- بازه سنی متقضیان وام ازدواج بین 14 تا 50 سال است.
- هریک از زوجین که متقاضی دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۲ میباشد، می بایست یک ضامن معتبر و مورد تایید بانک به بانک مورد نظر معرفی نموده و علاوه بر آن نیز سفته به مبلغ مورد نیاز تحویل بانک دهد.
- با توجه به الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مانع موجود برای دریافت وام ازدواج و فرزندآوری که کارت پایان خدمت بود، رفع گردید. بر این اساس از این پس افرادی که هنوز به خدمت سربازی اعزام نشدهاند نیز میتوانند از وام ازدواج و فرزندآوری بهرهمند شوند.
مدارک لازم برای ثبتنام وام ازدواج
- اصل سند ازدواج
- اصل شناسنامههای هر دو زوج
- اصل کارت ملی دائم و یا موقت زوج و زوجه
- اصل شناسنامههای ضامنها
- اصل کارت ملی موقت یا دائم ضامنها
- کد پستی ده رقمی و آدرس دقیق و کامل محل سکونت زوجین
- کد رهگیری ده رقمی دریافت شده از سایت پس از مراحل ثبت نام اینترنتی
پس از تعیین شدن زمان مراجعه به شعبه و بانک مشخص شده، زوجین در هنگام حضور باید این مدارک را به صورت اصل و کپی در دست داشته باشند. در صورتی که فقط یکی از زوجین متقاضی باشد، فرد مذکور باید با در دست داشتن مدارک لازم به بانک و شعبه مورد نظر مراجعه کرده و اصل شناسنامه زوج یا زوجه خود را نیز به بانک ارائه دهد.
ویرایش ثبت نام وام ازدواج
متقاضیانی که ثبت نام اولیه خود را در سایت ثبت نام وام ازدواج انجام داده و کد رهگیری ده رقمی دریافت کردهاند، اما به هر دلیلی نیاز به ویرایش اطلاعات ثبت شده خود در این سامانه را دارند، میتوانند با ورود به سامانه ve.cbi.ir و طی مراحل زیر، اطلاعات خود را که در ثبت نام اولیه در سامانه وارد کرده بودند را ویرایش کنند.
برای این کار ابتدا وارد سایت ve.cbi.ir شوید. سپس در منوی سمت راست صفحه، روی گزینه ویرایش ثبت نام قبلی کلیک کنید.

اکنون کد ملی و کد رهگیری خود را وارد نموده و گزینه ادامه را انتخاب نمایید. در این مرحله فرم ویرایش اطلاعات ثبتنام تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، برای شما نمایش داده میشود. البته اطلاعاتی که کادر رو به روی آنها، به رنگ طوسی است، قابل ویرایش نمیباشند. زیرا توسط سازمان ثبت احوال جمهوری اسلامی ایران تایید شدهاند و در غیر این صورت در مرحله اول ثبت نام وام ازدواج کد رهگیری برای فرد ارسال نمیشد. همچنین اطلاعاتی از قبیل اطلاعات بانک، روز و ماه تولد متقاضی وام، روز و ماه تاریخ عقد زوجین و شهر محل سکونت درخواستکننده تسهیلات ازدواج، قابل تغییر و ویرایش میباشند. متقاضیان، پس از ویرایش اطلاعات خود، میبایست روی گزینه اصلاح و ثبت نهایی، کلیک نمایند.
سخن پایانی اینکه وام ازدواج به عنوان کمک هزینهای از طرف دولت برای زوجین محسوب میشود و در حال حاضر بسیاری از بانکهای معتبر از جمله بانک ملت، پست بانک، بانک رسالت، بانک تجارت، بانک ملی ایران، بانک سپه، بانک مسکن، بانک رفاه کارگران، بانک پارسیان، بانک صادرات، بانک آینده، بانک گردشگری، بانک پاسارگاد، بانک اقتصاد نوین و… این تسهیلات را در غالب وام ازدواج به متقاضیان ارائه میدهند.
همچنین برای آشنایی با نحوه دریافت وام فرزندآوری به مقاله زیر مراجعه کنید.