Fake به چه معناست؟
اصطلاح Fake هرچیزی است که واقعی نیست. به عنوان مثال، در مورد کامپیوترها و اینترنت، شرکتهای پشتیبانی کامپیوتری تقلبی وجود دارند که برای جعل هویت سایر شرکتهای کامپیوتری واقعی تاسیس شدهاند.
محصولات و خدمات جعلی، جرایم رایانهای هستند که برای کمک به سرقت پول و اطلاعات قربانیان ناشناس طراحی شدهاند.
موضوعات جعلی مرتبط با کامپیوتر
موارد زیر مربوط به نوع محصولات و سرویسهای تقلبی است که در حوزۀ فناوری اطلاعات و کامپیوتر با آنها مواجه میشویم.
آنتیویروس جعلی: Fake antivirus
اخبار دروغین: Fake news
پشتیبانی از فنآوری دروغین: Fake tech support
Fake antivirus
آنتیویروس تقلبی که اصطلاحاً antispyware, fake av یا آنتیویروس جاسوس و دشمن پنهان نیز نامیده میشود برنامهای تقلبی است که کاربران را فریب میدهد تا فکر کنند کامپیوتر آنها به جاسوسافزار یا ویروس، آلوده شده است.
به محض نصب از سوی کاربر یا فعالکردن آنتیویروس برای پاکسازی فضای کامپیوتر، برنامۀ جعلی، اسکن کامپیوتر را آغاز کرده، سپس چندین جاسوسافزار یا ویروس به اشتباه شناسایی شده را روی کامپیوتر گزارش میدهد.
این گزارش دروغین، بهگونهای واقعی جلوه میکند که به نظر میرسد کامپیوتر بهطور جدی آلوده است؛ در این گزارش، بسیاری از ویروسها، یا پنجرههای پاپ آپ نشان داده میدهد که مرتباً نسبت به حضور ویروس، هشدار میدهند.
هنگامی که شما روی گزینۀ repair or fix کلیک میکنید برنامه، فایلهای شما را قفل میکند؛ یا بدافزارها و تروجانهای دیگری روی سیستم شما نصب میشود که برای از بین بردن آنها، متحمل هزینه و صرف وقت میشوید یا حتی ممکن است برای غیرفعال شدن ویروس از شما طلب واریز پول شود- که در این حالت، سیستم شما به گونهای از باجافزارها، آلوده شده است.
Fake news
اخبار دروغین، به موضوع داغ انتخابات سال ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا تبدیل شد. اگرچه اخبار جعلی و اطلاعات اشتباه همیشه وجود داشتهاند (بهعنوان مثال، ایمیلهای زنجیرهای)، اما اخبار جعلی با طراحی خوب در شبکههای اجتماعی میتوانند مخاطبان بسیار بیشتری را در زمان بسیار کوتاهتری به دست آورند. در زیر مراحل مختلفی برای تعیین جعلی بودن یک خبر وجود دارد.
تیترهای فوق احساسی یا داستانهای بسیار اغراقآمیز: احتمال دروغین بودن این گونه مطالب بسیار بالاست.
توجه به منبع: منبع مورد اعتماد، خبر دروغین نمیزند
دقت به دامنۀ مطلب؛ دامنههای دروغین بهراحتی قابل شناساییاند.
گوگل کردن تیتر: چنانچه از صحت خبری اطمینان ندارید آن را در google جستوجو کنید تا بفهمید که آیا خبر، درست است یا دروغین؟
مقایسۀ مطلب با مطالب انتشار یافتۀ مشابه در سایتهای معتبر
آگاهی از فنآوریهای روز
استفاده از پلاگین مرورگر WOT (Web of Trust)
Fake tech support
پشتیبانی از فنآوری دروغین یک جرم کامپیوتری و کلاهبرداری است که کاربران را فریب میدهد تا فکر کنند با یک شرکت کامپیوتری قانونی سروکار دارند. نمایندهای که وانمود میکند برای شرکت کار میکند اما در واقع در تلاش است که از راه دور، به کامپیوتر شخص متصل شود و وانمود کند که اسکن را روی کامپیوتر خود اجرا میکند.
حین اتصال از راه دور، فرد میتواند اطلاعات آن شخص را بدزدد یا Backdoor، جاسوسافزار، باجافزار یا دیگر بدافزارها را روی آن کامپیوتر نصب کند.
این سرویسها، اغلب درخواست پول میکنند یا سعی دارند قربانی را فریب دهند تا برای خدمات یا محصولات اضافی ثبتنام کند.
بهعنوانمثال، یک نماینده ممکن است به قربانی بگوید که آنها یک برنامۀ پشتیبانی برای کمک به محافظت از کامپیوتر با هزینۀ ماهانۀ اندک ارائه میدهند.
این طرح همچنین میتواند شامل یک محصول جعلی مانند یک آنتیویروس دروغین باشد که وانمود میکند از کامپیوتر کاربر در برابر ویروسها یا تهدیدات دیگر محافظت مینماید.