اشتراک گذاری در:

kotlin

Kotlin یک زبان برنامه‌نویسی “عملگرا” است که در ابتدا برای JVM (ماشین مجازی جاوا) و اندروید طراحی شد. زبانی که ویژگی‌های برنامه‌نویسی شیءگرا و تابعی را با هم ترکیب می‌کند.

این سیستم بر قابلیت هم‌کاری، ایمنی، شفافیت و پشتیبانی از ابزار متمرکز است.

Kotlin از زمان انتشار اولیه خود در سال ۲۰۱۶، به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در جهان تبدیل شد.

آن‌چه در پادکست می‌شنویم

زبان برنامه‌‌نویسی قابل اجرا در جاوا و محیط اندروید با هدف سهولت، کارایی و درعین‌حال امنیت؛ در Kotlin روش شیءگرایی هم‌چنان حفظ شده و مهم‌ترین بخش اون دستورالعمل‌های null safty یئه.

توضیح بیش‌تر

Kotlin یک زبان برنامه‌نویسی است که با جاوا و زبان های دیگر سازگار است. یک زبان برنامه‌نویسی متن باز که هم از برنامه‌نویسی شیءگرا و هم تابعی پشتیبانی میکند.

Kotlin نحو و مفاهیم مشابهی از زبان‌های دیگر از جمله #C ، جاوا و اسکالا را در میان بسیاری از زبان‌های دیگر فراهم می‌کند.

هدف Kotlin، منحصربه‌فرد بودن نیست؛ بلکه یکی از ویژگی‌های اصلی آن، برنامه‎‌نویسی مولد است و راه‌های زیادی برای استفاده مجدد از کد، بین پلتفرم‌های متعدد فراهم می‌سازد.

طراحی زبان تمیز و ویژگی‌های قدرتمند Kotlin، تجربه کاربری قابل‌قبولی را ارائه می‌دهد.

این زبان برنامه‌نویسی به‌دلیل چارچوب سازگار خود، جامعۀ بزرگی از کاربران را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.

کاربرد Kotlin

در سال ۲۰۲۱، حدود ۲ میلیون متخصص برنامه‌نویسی، حداقل یک‌بار از Kotlin استفاده کردند که از میان آنان، حدود ۱ میلیون نفر، Kotlin را به‌عنوان یکی از ۳ زبان اصلی خود به کار می‌برند.

از میان سایر کاربردهای این نوع زبان برنامه‌نویسی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

توسعۀ Back-End Web

بسیاری از برنامه‌نویسان از Kotlin / JVM برای توسعه وب‌ پشتیبان استفاده می‌کنند؛ زیرا آن‌ها کد کم‌تری نسبت به جاوا می‌نویسند، حتی اگر همان کد باشد.

kotlin می‌تواند بسیاری از واژگان مرتبط با جاوا را کاهش دهد. به‌عنوان مثال، کدی که در kotlin می‌نویسید عموماً کوتاه‌تر و مستقیم تر از کد نوشته شده در جاوا خواهد بود.

Kotlin به‌خصوص برای پروژه‌ها و تیم‌های بزرگ مفید است. با به‌اشتراک‌گذاشتن این کد مشترک در توسعه پشتیبان بین ماژول‌های مختلف‌، می‌توان سطح کارایی را به شدت افزایش داد.

توسعۀ سمت Server

علاوه بر پشتیبانی، Kotlin، برای توسعۀ وب سمت سرور به کمک Kotlin/JS نیز بسیار عالی است.

Kotlin /JS نه‌تنها به شما اجازه می‌دهد تا به مرورگر قدرتمند و APIهای وب دسترسی داشته باشید بلکه اطمینان حاصل می کند که در تمام این مدت، ایمن هستید.

توسعۀ Full-Stack Web

با این زبان برنامه‌نویسی، توسعه‌دهندگان وب، می توانند کد سطح اول را به همان زبانی بنویسند که برای کد پشته آن‌ها استفاده می شود.

کوتلین هر دوی آن ها را برای اجرا در مرورگر به جاوا اسکریپت کامپایل می کند.این به نحو، کتابخانه های مشترک و پارادایم های برنامه نویسی اجازه می دهد تا هم در جلو و هم در عقب ثابت بمانند.

توسعۀ Android

این زبان برنامه‌نویسی، با بیش از ۲.۵ میلیارد کاربر فعال اندروید که بیش از ۱۹۰ کشور را پوشش می‌دهند زبانی ایده‌آل برای توسعه اندروید است.

Kotlin توسط محیط توسعه یکپارچه رسمی (IDE) برای توسعه اندروید پشتیبانی می‌شود؛ بنابراین برنامه‌نویسان می‌توانند به‌راحتی از کد این زبان، هنگام کار روی توسعه اندروید استفاده کنند.

توسعۀ Cross-Platform Mobile

برخلاف دیگر ابزارهای توسعه اپلیکیشن‌های میان پلتفرمی، قابلیت چندپلتفرمی این نوع زبان برنامه‌نویسی(KMM)به شما اجازه می‌دهد تا از قابلیت‌های هر دو سیستم‌عامل iOS و اندروید استفاده کنید.

بهترین بخش در مورد KMM این است که برای ساخت یک برنامه کراس پلتفرم، نیازی به معرفی زبان‌های برنامه‌نویسی جدید به یک پایگاه کد نخواهید داشت. این موضوع، نه تنها فرآیند توسعه موبایل را ساده می‌کند؛ بلکه کاربران اندروید و iOS هم قادر خواهند بود تا تجربه مورد نظر خود را به دست آورند.

علم داده

متخصصان علم داده از روش‌ها، فرایندها، الگوریتم‌ها و سیستم‌های علمی برای استخراج دانش و بینش استفاده می‌کنند. برای این کار، آن‌ها اغلب به جاوا روی می‌آورند. در حال حاضر، Kotlin یک جایگزین کامل است؛ زیرا آن‌ها می‌توانند از تمام کتابخانه‌های استاندارد جاوا از پروژه‌های قبلی استفاده کنند اما کد خود را در کوتلین بنویسند.

مزایای Kotlin

چه از قبل، کدنویسی را بلد باشید و چه تازه شروع به کار کرده باشید چند مزیت برای Kotlin وجود دارد که می‌تواند آن را به انتخابی مناسب برای شما تبدیل کند:

  • مختصر است – وقتی درست انجام شود کد کم‌تر، باگ‌های کم‌تری نیز دارد.
  • کیفیت نسبت به کمیت – شما قادر به نوشتن کدهای کم‌تر و درعین‌حال، بهبود خوانایی خواهید بود.
  • این برنامه با جاوا سازگار است – از آن‌جاکه Kotlin کاملا با جاوا سازگار است امتحان کردن آن هیچ خطری ندارد؛ توسعه‌دهندگان به تمام چارچوب‌ها و کتابخانه‌های جاوا دسترسی دارند درحالی‌که کد واضح‌تر و امن‌تری می‌نویسند.
  • جامعه‌ای قوی دارد – این زبان برنامه‌نویسی، با یک تیم بزرگ و شایسته که روی آن کار می‌کند به‌طور مداوم زبان خود را بهبود می‌بخشد. ناگفته نماند که این گروه، مدام دانش خود را به‌روز می‌کنند و به دنبال ارائۀ کیفیت بیش‌تر و بهبود کارند.

تفاوت Java و Kotlin در چیست؟

جاوا در سال ۱۹۹۶ منتشر شد. یک زبان برنامه نویسی شی‌ءگرا که نرم‌افزار را برای چندین پلتفرم تولید می‌کند. جاوا بیشتر برای اندروید و برنامه‌های تحت وب، خدمات مالی و خرده‌فروشی و علوم و تحقیقات استفاده می‌شود.

دقیقا ۲۰ سال بعد، Kotlin معرفی شد. زبان برنامه‌نویسی شیءگرا که توسط ماشین مجازی جاوا و کتابخانه‌های جاوا پشتیبانی می‌شد.

تفاوت این دو در این است که Kotlinدر زمان، صرفه‌جویی می‌کند و از کدهای اضافی کم‌تری استفاده می‌نماید. با Kotlin، شما اساسا با جاوا اسکریپت کار می‌کنید.

چرا باید Kotlin را یادگرفت؟!

با وجود حدود ۷۰۰ زبان برنامه‌نویسی، فرآیند انتخاب زبان مناسب برای یادگیری یا توسعه یک پروژه با آن می‌تواند چالش برانگیز باشد. اما در این میان، چرا Kotlin؟

این زبان برنامه‌نویسی، می‌تواند در کنار جاوا اجرا شود و نوشتن آن آسان‌تر است. اگر می‌خواهید اپلیکیشن‌های اندرویدی یا چند پلتفرمی توسعه دهید این کار، را به‌سرعت و به‌راحتی با Kotlin انجام‌پذیر است.

البته ناگفته نماند که این اپلیکیشن به خاطر محبوبیتی که دارد ارزش یادگیری را دارد. شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون، نتفلیکس، پینترست، اوبر، فوراسکوئر، ترلو و کپیتال وان (Google, Amazon, Netflix, Pinterest, Uber, Foursquare, Trello, and Capital One) از Kotlin برای چندین برنامه با عملکرد بالا استفاده می‌کنند.

نتیجه‌گیری

یادگیری کد به زمان، تلاش، دقت و تمرین نیاز دارد. قبل از این‌که برای یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی جدید تصمیم بگیرید مهم است که زبان متناسب با نیازهای خود را انتخاب کنید. خوشبختانه Kotlinمحبوب، امن، کارآمد و آسان است.

اگر در یادگیری این زبان برنامه‌نویسی، جدی هستید حتماًدوره‌های معتبر و مفید را انتخاب کنید. دوره‌هایی که در آن، برنامه‌هایی به صورت علمی و عملی برای تضمین موفقیت کاربر، طراحی شده‌اند. با یادگیری Kotlin، در سئو نیز کارآمدتر خواهید شد.

برای مطالعۀ بیش‌تر: 10 شغل سطح پایه در فناوری، با تقاضای بالا «بدون نیاز به کدنویسی» 2024